neXTgen Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 φτιάχνω ένα σπίτι στο οποίο υπάρχεί μακρόστενος χώρος ΧχΥ : 4.2 x 6.5 m .. στη μία "στενή" πλευρά (4.20) στον ένα δηλαδή τοίχο, υπάρχει ελεύθερος χώρος 2 μέτρα στο κέντρο (μπορεί να φτάσει και 2.5 μέτρα ΔΕ θα είναι όμως κεντραρισμένος) το ύψος του δωματίου θα είναι καθαρό 3 μέτρα. τελειώνω τα ηλεκτρολογικά τα προ-σοβατίσματος, οπότε σκέφτομαι ΚΑΙ για αναμονή για projector ερωτήσεις : 1) Στον κενό των 2 μέτρων (άντε και ελάχιστα παραπάνω, για να είναι κέντρο) μπαίνει άνετα πανί για προβολές ? προτείνετε κάποιο δοκιμασμένο μοντέλο projector (για να δω και αν ...θα το αντέξω οικονομικά) που να κάνει δουλειά! 2) (και σηματικότερη) σε ποιό σημείο της οροφής (6.5 μέτρα από τον ένα τοίχο μέχρι τον απέναντι όπως σας είπα) πρέπει να μπει ο προτζέκτορας για να κάνουμε την καλωδίωση (τουλάχιστον να υπάρχει) ? πόσο δηλαδή πρέπει να απέχει από το πανί των 2 μέτρων και όντας σε ύψος 3 (ταβάνι) η συσκευή) ? milles merci
StavrosD Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Η απόσταση του προβολέα από τον τοίχο εξαρτάται από το λεγόμενο "zoom" του φακού και τις ίντσες της εικόνας που θες να πάρεις. Εδώ έχει ένα πολύ καλό εργαλείο για να καταλάβεις τι γίνεται. http://www.projectorcentral.com/projection-calculator.cfm Παίξε με το zoom και την απόσταση και δες πως μεταβάλλεται η διαγώνιος. Αν έχεις αποφασίσει ποιον προβολέα θα πάρεις κοίτα στο manual, λέει αναλυτικά το zoom του, τα μεγέθη εικόνας και τις αποστάσεις. Προσοχή χρειάζονται τα καλώδια. Κατά προτίμηση πέρασε HDMI καλώδιο, ή DVI. Απόφυγε τα αναλογικά καλώδια εκτός αν θες οπωσδήποτε αναλογικές πηγές. Ένα καλώδιο HDMI φτάνει, και τα υπόλοιπα τα περνάς με έναν ενισχυτή home cinema που να υποστηρίζει upscaling από τις αναλογικές εισόδους στην έξοδο hdmi. Για την θέση του προβολέα να λάβεις υπ'όψιν και το μέγιστο μήκος καλωδίου πιστοποιημένου για 1080p που θα βρεις. Ο προβολέας πρέπει να σημαδεύει κάθετα στο κέντρο του πανιού αν γίνεται, γιατί αν προβάλει από γωνία θα έχεις μια μικρή παραμόρφωση.
neXTgen Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 πρακτικά από τα 6.50 μέτρα ... αν αφήσω αναμονή με λάσκα 50 πόντους (πέρα-δώθε) στη μέση 3.20 δηλαδή οκ δεν θα είμαι? (επιτρέψτε μου αλλά επείγει και ΔΕΝ είναι σίγουρο πως θα βάλω projector (την αναμονή όπως είπα θέλω) ούτε και ξέρω το ακριβές μοντέλο αν βάλω για να πειραματιστώ παραπάνω..
StavrosD Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Σε αυτή την απόσταση οι βγάζεις λίγο παραπάνω από 2μ πλάτος εικόνα στο πανί. Ρίξει μια ματιά και εδω http://www.epson.com/cgi-bin/Store/Landing/ProjectorCalculator.jsp Κούνησε με το ποντίκι σου τον προβολέα στο σχήμα δεξιά, και πήγαινέ τον στην απόσταση που θες. Πάτα από κάτω cm για να δώσεις την απόσταση σε εκατοστά, και μετά το αλλάζεις ανά πάσα στιγμή σε inches για να δεις την διαγώνιο. Ενώ κινείς τον προβολέα σου δείχνει αριστερά το min και max width, δηλαδή ανάλογα με το zoom του προβολέα από πόσο έως πόσο πλάτος μπορείς να παίξεις ρυθμίζοντας τον φακό του. Προσωπικά έχω έναν TW600 στα 3.5 μέτρα από το πανί και βλέπω σε 80" σε 16:9. Άνετα μπορεί να προβάλλει και μεγαλύτερη εικόνα, αλλά επειδή το πανί είναι 100" 4:3 αν αυξήσω την μεγέθυνση η εικόνα βγαίνει από το πανί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.