Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με gpu?

chill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ. Λοιπόν σήμερα εκεί που έπαιζα, τρώω μια μαύρη οθόνη. Η οθόνη άναβε αλλά δεν απεικόνιζε τίποτα, pitch black. Δοκίμασα alt+ctrl+del μήπως σκάλωσε το game αλλά τίποτε δεν άλλαξε οπότε και κατέφυγα στο reset. Στην συνέχεια η οθόνη δεν έπαιρνε σήμα οπότε το έκλεισα από το power button του. Πήγα να πιω ένα ποτήρι νερό να ηρεμήσω, γύρισα το άνοιξα εκ νέου και λειτούργησε. Έφτασα στην εισαγωγική οθόνη των vista, πληκτρολογώ κωδικό και πάλι τα ίδια η οθόνη μαύρη και άραχνη ενώ είναι ανοιχτή.

Αρχίζει το χειρουργείο να δούμε τι έχει ο ασθενής. Βγάζω τις μνήμες, τις δοκιμάζω μια - μια σε άλλα slots το αποτέλεσμα το ίδιο. Είτε δεν θα έπαιρνε καθόλου σήμα η οθόνη ή όταν τα έπαιρνε με το που πληκτρολογώ κωδικό εισόδου στα win μαύρη μαυρίλα. Κατάφερα ωστόσο να μπω μια φορά μέσω safe mode. Την έβγαλα μια φορά την κάρτα την καθάρισα και εν συνεχεία την τοποθέτησα πάλι, αλλάζοντας ταυτόχρονα τα καλώδια με τα οποία τροφοδοτείται (να συμπληρώσω ότι αφαίρεσα και την ψύκτρα και δεν δείχνει σημεία φθοράς). Το πρόβλημα παρέμεινε. Ανοίγω το 2ο pc και βγάζω την gpu του. Την δοκιμάζω στο main rig και όλα καλά........Όλα δείχνουν πως η gpu μου - 8800gtx - τα έφτυσε το μήνα που συμπλήρωσε 3 χρόνια ακατάπαυστης εργασίας (τυχαίο άραγε πως είναι ο μήνας που λήγει η εγγύηση :lol:). Ωστόσο θέλω να αποκλείσω το γεγονός ότι είναι πρόβλημα τροφοδοσίας. Βλέπετε η 8800gtx έχει δικό της καλώδιο για τροφοδοσία η 8400gs που του έβαλα τώρα όχι. Το τροφοδοτικό είναι το enermax infinity 720w (την πλήρη σύνθεση του pc μπορείτε να την δείτε στην υπογραφή μου). Enermax χρησιμοποιώ πάρα πολλά χρόνια όλα μου έχουν βγει σκυλιά. Αντιθέτως οι asus gpu gtp καβάλα, αν ψόφησε και αυτή είναι η τρίτη....... Να την δοκιμάσω στο κατεβαστήρι δεν μπορώ δε γιατί δεν χωράει στο κουτάκι του. Το λοιπόν εσείς τι πιστεύετε?

Αν είναι gpu μου έσκασε η dapipa σε άσχημη περίοδο δεδομένου ότι η nvidia δεν έχει βγάλει ακόμα νέες κάρτες :s και αναγκαστικά θα χτυπήσω καμιά παλαιότερης γενιάς. Στο παρασύνθημα....χτυπάω μια 275 να κάνω την δουλειά μου μέχρι να δω πως θα πάει η νέα γενιά ή τα σκάω για να πάρω ένα μπουρί 295 και να την βγάλω για καιρό? Μην μου προτείνεται να περιμένω ένα 6μηνο, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση όπως επίσης μην μου προτείνεται κάρτες ATI καθότι δεν με ενδιαφέρουν. Να συμπληρώσω ότι οι προτάσεις σας να είναι από το Πλαίσιο μιας που είναι δίπλα αν είναι να πάω αύριο :-). Οι 285 γιατί έχουν εξαφανιστεί? Και τι νέα μόδα είναι αυτό το internet only? Έλεος απλά!!!!!!!

Η διαφορά ανάμεσα σε μια 8800gtx και μια 275gtx ποια είναι περίπου?

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

βγαλε και ξαναβαλε drivers με την καρτα που δουλευει. η 8800 δεν φαινεται για χαλασμενη. και βαλε win7 στην πρωτη ευκαιρια (ασχετο )

η 275 = 8800χ2 σχεδον

Δημοσ.

το internet only δεν ισχύει συνήθως αν πας στο κατάστημα και την παραγγείλεις εφόσον είναι διαθέσιμη θα στη φέρουν...με το συγκεκριμένο επεξεργαστή μάλλον έτσι και αλλιώς δε συμφέρει να περιμένεις νέα γενιά gpu...σου προτείνω λοιπόν την msi gtx 275 στα 200 με καλό σύστημα ψύξης(γιατί ati εκτός?)..η διαφορά ανάμεσα στις 2 κάρτες είναι μεγάλη πόσο δε ξέρω αλλά θεωρώ ότι πρέπει να παίζει γύρω στο 50%..πάντως δοκίμασε και κάπου αλλού την κάρτα αν γίνεται...αμαρτία να πάει χαμένη η 8800gtx

Δημοσ.

Ξέχασα να πω ότι έβγαλα τους drivers, τους ξαναπέρασα και πάλι τα ίδια προβλήματα. Win7 θα περάσω ίσως και αύριο σε νέο σκληρό γιατί format στον hdd που μεταχειρίζομαι τώρα δεν παίζει να κάνω.

Χαίρομαι που είναι έτσι το internet only :-). Στο κατάστημα της Μαγούλας θα πάω έτσι κι αλλιώς όπου στεγάζονται και οι αποθήκες του Πλαισίου. Λογικά θα μπορώ να τους πω θέλω το τάδε και να μου το φέρουν?! Στις ATI λέω όχι για drivers για physx και γιατί το κουτί μου είναι [ame=http://www.youtube.com/watch?v=MqZUqKrruT8]αυτό[/ame] :P. (μόλις είδα βέβαια review της 5870 και φαίνεται κλάσεις ανώτερη από την 275 αλλά φοβάμαι ότι αν πάω προς ati θα το μετανιώσω οικτρά) Από θέμα ψύξης υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα μοντέλα των 275? Είδα ότι υπάρχει και μια msi με 1792mb? Πως στέκει σε επιδόσεις δίπλα στην άλλη με τα 896? Αξίζει την διαφορά της τιμής? Δεδομένου ότι οι επιδόσεις τις 275 είναι διπλάσιες όπως λέτες της 8800 είμαι υπερκαλυμμένος. Εδώ τέλεια την έβγαζα και με την 8800gtx μια χαρά έπαιζε τα πάντα..........

Που να την δοκιμάσω την 8800 όμως? Μάλλον θα μπει στο ράφι μαζί με τις 2 καμένες αδερφές της, Ti4600 και 6800gt :lol:

Δημοσ.

έχω κουτί nvidia οπότε δε παίρνω ati???σου ξαναλέω ότι με 5870 θα τρως μάλλον μεγάλο bottleneck....η διπλάσια μνήμη δε δικαιολογεί με την καμμία 100 ευρώ παραπάνω στην τιμή..θεωρώ ότι με την msi στα 896 είσαι καλλυμένος και ότι ταιριάζει μια χαρά στο σύστημά σου

Δημοσ.

Έβαλα emoticon επειδή αστειευόμουν, δίπλα στο video, αλίμονο. Ωστόσο η φοβία ως προς το θέμα ati drivers παραμένει. Όποιο forum και να ανοίξεις υπάρχουν άπειρα posts από ati users "πρόβλημα με το τάδε παιχνίδι".........Αυτά δεν μου αρέσουνε και θέλω να αποφύγω, χώρια που τα physx μεταμορφώνουν εξολοκλήρου οπτικά ένα παιχνίδι.

Διάβασα αρκετά reviews για την 5870 και αρχίζω να την καλοβλέπω. Το σύστημα θα το αλλάξω εξολοκλήρου μέσα στο επόμενο έτος, οπότε νομίζω αξίζει να επενδύσω σε νέα τεχνολογία και ας τρώω bottleneck. Εξάλλου σε επιδόσεις ότι θα παίρνω από την 275 που είναι για τα κυβικά μου θα παίρνω και από την 5870. Εξάλλου και την 6800gt μου όταν την αντικατέστησα με την 8800gtx την έβαλα σε σύστημα με p4 3,4 για 13 μήνες μέχρι να στήσω το σύστημα που έχω τώρα (και αποδείχθηκε πως έπραξα σωστά αφού και ένα χρόνο μετά η τιμή της ήταν σταθερά στα ύψη).

Το enermax infinity 720w λογικά δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με καμία από τις κάρτες, είτε πάρω 275gtx τελικά είτε 5870?

Να σημειώσω και μια ακόμα δοκιμή που έκανα με την 8800gtx. Την τοποθέτησα και στην άλλη pci θύρα και πάλι μαύρισε τα σύμπαν όπως περιέγραψα παραπάνω. Ελπίζω να είναι όντως θέμα της gpu μην είναι τίποτε άλλο και τα σκάω τζάμπα αύριο :lol:. Μην είναι κανένα τροφοδοτικό δηλαδή (το λαμπάκι του κανονικά είναι πράσινο----)psu normal σύμφωνα με το manual του και γενικά το σύστημα τρέχει με την 8400gs τρέχει μια χαρά εδώ και ώρα). Από την άλλη η κάρτα αν είχε πρόβλημα δεν πρέπει να πέταγε κανένα artifact ξέρω εγώ? Temps ήταν normal στους 75c το gpu diode στο world of warcraft (και γενικότερα όλο το σύστημα μια χαρά temps) μετά από 2+ώρες ingame. Στο εντελώς ξαφνικό θάνατος μου φαίνεται πολύ περίεργο. Η προηγούμενη μου που πέθανε πάλι μέσα στο wow :P πριν από 3χρόνια (6800gt), στο desktop έτρεχε κανονικά και μόλις ξεκίναγα 3d εφαρμογή άρχιζε τα τρελά (είχε σκάσει ένας πυκνωτής βέβαια, τον βρήκα μέσα μετά, η 8800 ωστόσο δεν φαίνεται να έχει κάτι :s)

Δημοσ.

φιλε μου δικά σου είναι τα λεφτά βεβαια. ψάξε και στις αγγελίες, αρκετοί πάνε σε ATI και πουλάνε 260,275 και 280/285.

απλά δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει αφού ποστάρει

και μονο όταν μπαίνει στα normal windows δεν δείχνει...

στο safe mode έπαιζε, οποτε σκέφτηκα τους drivers αμέσως.

πολύ περίεργο...

Δημοσ.

Για Ati με βλέπω όπως είπα και πριν τελικά. Κάθισα και το έψαξα το βραδάκι και λέω να δοκιμάσω δεν μαμιέται :-). Aρκεί φυσικά να βρω την 5870 στο Πλαίσιο :P

Όπως είπα και πριν δεν postαρει πάντα. Τις περισσότερες φορές βγάζει το εισαγωγικό της Asus, Republic of gamers και μετά μαυρίλα. 2 φορές postαρε έβαλα κωδικό μπήκα στα wins και pitch black καθώς και μια σε safe mode. Σε καμιά ωρίτσα θα πεταχτώ να μέχρι το Πλαίσιο και βλέποντας και κάνοντας. Θα ενημερώσω όταν έχω νεότερα. Ευχαριστώ και τους δυο σας για τα σχόλια.

Δημοσ.

καλέ μου άνθρωπε έχεις ξεπαστρέψει 2 nvidia, ίσως και τρίτη, και κολλάς στους οδηγούς της ΑΤΙ που πλεον είναι οκ? προσωπικά δεν αντιμετώπισα ποτέ ουτε ένα πρόβλημα με τη 4870 μου εδώ και 1 χρόνο που την έχω. Μήπως το τροφοδοτικό σου κάπου τα έχει παίξει (λέω τώρα) και μόλις μπεις σε περιβάλλον παραθυρικό δεν δινει σωστα το λιγο παραπανισιο ρευμα που ισως απαιτειται και κλαταρει?Το κατεβαστήρ' σου δεν εχει καποιο αξιοπρεπες τροφοδοτικο για δοκιμη, για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο;

Δημοσ.

Ξεπαστρέυοντε μόνες τους, εγώ μια χαρά τις φροντίζω :P.

To τροφοδοτικό λέει πως αν έχει κάποιο πρόβλημα ανάβει άλλο χρώμα στο λαμπάκι και όχι το working fine πράσινο. Ωστόσο το ίδιο δίλημμα είχα με εσένα όπως κατάλαβες αλλά τα χέρια μου είναι δεμένα για περισσότερο testing.

Η αλήθεια είναι πως τώρα τελευταία η καρτούλα ζοριζόταν. Από περιβάλλον win σε games και αντίστροφα. Θέλω να πω, όντας ingame σε περίπτωση που ήθελα να βγω desktop το έκανα αμέσως, η επαναφορά ingame έπαιρνε αρκετή ώρα κάτι που δεν συνέβαινε παλιότερα.

Τώρα φεύγω για δουλειές και πετάγομαι στο Πλαίσιο να δω αν υπάρχει stock από ati. Την δοκιμάζω asap με το που γυρίσω και το ξανασηζητάμε. Aν τρέξουν όλα normal έφταιγε η gpu αν όχι πάω και psu. Όπως και να έχει η τσέπη μου το πήδημα δεν το γλιτώνει.

Δημοσ.
... το πήδημα δεν το γλιτώνει.

τέτοια λεγε μαζί με τις κουκλίτσες στο avatar και θα γίνει η ζημια μεσημεριάτικα. :-D

πάντως και με 5850 μια χαρά θα είσαι

Δημοσ.

Άστα άστα αυτό το avatar είναι θεϊκό, γι'αυτό και δεν το έχω αλλάξει ποτέ :P

Το λοιπόν. Στο Πλαίσιο δεν υπάρχουν 5870. Μόνο μια της connect 3d υπήρχε αλλά επειδή την συγκεκριμένη μάρκα δεν την έχω ξανακούσει και επειδή έχει 2 χρονάκια εγγύηση την σνόμπαρα και έκλεισα μια asus. Μου είπαν μπορεί και σήμερα να παραλάβουν μπορεί και αύριο, μεθαύριο. Άφησα τα στοιχεία μου και περιμένω πάνω από το τηλέφωνο :lol:

Κάτι μνήμες που μου είχαν καεί πριν από κανένα 5μηνο τις πήγα τώρα (με έσωσε το Πλαίσιο Μαγούλας, με αυτοκίνητο είμαι 5 λεπτάκια \0/) και μου έκοψαν πιστωτικό 70 ευρώ (καθόλου άσχημο για 2gb αγορασμένα προ 2ετίας στα 120 ευρώ). Άφησα και την 8800 εκεί για έλεγχο μπας και μου κόψουν και άλλο πιστωτικό και πάρω τελικά την 5870 κοψοχρονιά. Είμαι τυχερός που καταχωρώ τις αποδείξεις απότι αγοράζω εξαιρετικά και ανά πάσα στιγμή έχω άμεση πρόσβαση.

Άσχετο, τα άτομα στην Μαγούλα είναι ευγενικά μέχρι αηδίας. Σε όσα καταστήματα Πλαίσιο έχω πάει, σαν της Μαγούλας δεν έχω ξαναδεί. Και όχι μόνο σήμερα αλλά από την πρώτη ημέρα που πηγαίνω.

P.s. Ακόμα δεν το πιστεύω ότι έκλεισα Ati...........Πραγματικά τεράστια αλλαγή για εμένα αλλά όλο το βράδυ που διάβαζα στο net είμαι πεπεισμένος ότι έκανα τη σωστή επιλογή.

P.p.s. Θα ενημερώσω μόλις έχω νεότερα. GIEF 5870 NAO PL0X :lol:.......πάλι καλά που η 8400gs αναπαράγει full hd και κάπως θα την παλέψω με σειρές και ταινίες γιατί για games ούτε λόγος :P

Δημοσ.

μeγιές. ελπίζω να μην το μετανιώσεις με την ATI.

(μεταξύ μας, μη παίξεις το καινούργιο batman...χωρίς PhysX)

κατά τα αλλα περιμένω και εγώ καμια 5750/5770 και DX11

παιχνιδάκια να κάνουμε καλά χριστούγεννα :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Και εγώ ελπίζω να μην το μετανιώσω :P. Άντε να την φέρουν γαμώτο.

Nα πω ότι πήρα asus γιατί διάβασα θετικά σχόλια για το voltage tweak που έχει. Τώρα τι πως και γιατί θα το δω στην πράξη. Έχει και το Colin Mc Ray Dirt2 μέσα για κατέβασμα όταν κυκλοφορήσει οπότε not bad. Πάντως οι 5870 παίζουν από τα 299 μέχρι τα 399. Πραγματικά τεράστια διαφορά για το ίδιο ακριβώς chip. Οι τρεις προηγούμενες asus gpu μου τα έφτυσαν αλλά δυο αλλαγές με την μια μάλλον μου φάνηκαν υπερβολικές. Άλλαξα στρατόπεδο τώρα Nvidia--)Ati αν άλλαζα και μάρκα υλοποίησης μάλλον θα μου έπεφτε βαριά :lol:

Δημοσ.
Ευχαριστώ. Και εγώ ελπίζω να μην το μετανιώσω :P. Άντε να την φέρουν γαμώτο.

Nα πω ότι πήρα asus γιατί διάβασα θετικά σχόλια για το voltage tweak που έχει. Τώρα τι πως και γιατί θα το δω στην πράξη. Έχει και το Colin Mc Ray Dirt2 μέσα για κατέβασμα όταν κυκλοφορήσει οπότε not bad. Πάντως οι 5870 παίζουν από τα 299 μέχρι τα 399. Πραγματικά τεράστια διαφορά για το ίδιο ακριβώς chip. Οι τρεις προηγούμενες asus gpu μου τα έφτυσαν αλλά δυο αλλαγές με την μια μάλλον μου φάνηκαν υπερβολικές. Άλλαξα στρατόπεδο τώρα Nvidia--)Ati αν άλλαζα και μάρκα υλοποίησης μάλλον θα μου έπεφτε βαριά :lol:

σε βλέπω ανυπομονο.

αλλα ας σου έλεγαν να την αντάλλαζες

με τα κοριτσάκια, τι θα έκανες?

και μάλιστα να μην ξανάπαιζες ποτε game :X

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...