Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν, πέραν του ότι σας πήραμε φαλάγγι και θα συνάψω παράνομη σχέση με το λεβεντοπαλίκαρο τον φρηντάμπα: να συμπληρώσω ότι η απαισιοδοξία κατ' εμέ είναι η μεγαλύτερη δυνατή (εγκεφαλική) επίκτητη αναπηρία. Να υποθέσω πως αναφέρεσαι στην απαισιοδοξία και σε πρακτικό επίπεδο που οδηγεί σε μια γενικότερη αδράνεια ή ακόμα και στην απλή μορφή άποψης;
o_magazatoras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μα καλά,η άποψη δεν είναι το link της κwλοτρυπίδας; Να φανταστώ ότι για την απαισιοδοξία φταίει η διατροφή;
insomniaK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Είμαι ξάγρυπνος, γράφω 3 κείμενα παράλληλα και διαβάζω το παρόν θέμα, σας έχω χάσει προ πολλού.
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μα καλά,η άποψη δεν είναι το link της κwλοτρυπίδας; Να φανταστώ ότι για την απαισιοδοξία φταίει η διατροφή; Κάτι τέτοιο λέγανε τελευταία κάτι Ισπανοί. Για τη διατροφή, όχι για την εντεροξάτμιση. Προσωπικά θεωρώ λίγο καθυστερημένο το πόρισμα, καθώς οι χαρούμενοι που τρώνε μεσογειακά, συνήθως ζούνε και στη μεσόγειο και το κλίμα βοηθάει να μη κάνεις τις φλέβες σου σερπαντίνες. ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΦΤΟΠΙΚ.
Garnele Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Να υποθέσω πως αναφέρεσαι στην απαισιοδοξία και σε πρακτικό επίπεδο που οδηγεί σε μια γενικότερη αδράνεια ή ακόμα και στην απλή μορφή άποψης; Σε πρακτικό/καθημερινό επίπεδο, όταν δεν είσαι ο Μπωντλαίρ ή ο Σεφέρης ή ο Λάκης που έχει κατάθλιψη και γράφει/ζωγραφίζει/παίζει βιολί ωραία ξερωγω.
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Ναι, η περίφημη μη-αξιοποίηση. Συμφωνώ. Κατά τα άλλα ξέρω μερικά τυπάκια που θεωρούν πως τα πάντα είναι σκατά αλλά χωρίς αυτό να αποτελεί εμπόδιο ή κίνητρο στο σύστημα αξιών τους. Για την ακρίβεια, την πλειοψηφία του κόσμου -άλλη μια εμπειρική απόδειξη του πόσο θεός ήταν ο Αρθούρος ο Σοπενάουα.
o_magazatoras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Κάτι τέτοιο λέγανε τελευταία κάτι Ισπανοί. Για τη διατροφή, όχι για την εντεροξάτμιση. Προσωπικά θεωρώ λίγο καθυστερημένο το πόρισμα, καθώς οι χαρούμενοι που τρώνε μεσογειακά, συνήθως ζούνε και στη μεσόγειο και το κλίμα βοηθάει να μη κάνεις τις φλέβες σου σερπαντίνες. ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΦΤΟΠΙΚ. Δεν νομίζω σ'αυτό το θέμα να είμαστε offtopic μ' αυτά που λέμε. Ήλιος,φως,Μεσόγειος;Στη σκέψη μου βρίσκεσαι,για καταλύτη της Βιταμίνης D δεν μιλάς;Για λιπαντικό της νευροδιαβίβασης; θα μου συγχωρέσετε,παρακαλώ,το νοητικό delay,έτσι;Δεν μπορώ να σας προλάβω πια...
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δεν έχω υπ'όψιν μου τέτοια λειτουργία της D! Αλλά ακόμα και αν χάνω κάτι, δεν είναι μόνο ο ήλιος, πχ εδώ πάνω με τόση ρέγγα και μπακαλιάρο που τρώνε, δεν έχουν ιδιαίτερη ανάγκη την ακτινοβολία. Θεωρώ πως είναι καθαρά θέμα διάθεσης που προκαλεί ο καιρός, εδώ πλησιάζουν οι μέρες που νυχτώνει απ' τις 4, και όταν λέω νυχτώνει δεν εννοώ "ξεκινάει να σκοτεινιάζει" εννοώ ότι έξω είναι μαύρη νύχτα ήδη. Εγώ διασκεδάζω που 'μαι γενικά νυχτόβιο και έχω φάει τα 40άρια της Ελλάδας στη μάπα, αλλά για ζήσε εδώ 10 χρόνια έχοντας πάει διακοπές στην Κρήτη. Κάπου διάβαζα ότι οι περισσότερες αυτοκτονίες στη Σκανδιναβία σημειώνονται είτε το καλοκαίρι είτε λίγο μετά το τέλος του. Χμ!
o_magazatoras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 ... Κάπου διάβαζα ότι οι περισσότερες αυτοκτονίες στη Σκανδιναβία σημειώνονται είτε το καλοκαίρι είτε λίγο μετά το τέλος του. Χμ! Σκάστε,σταματάω... Λογικό είναι να παρανοήσουν,καθότι σμπαραλιάζουν έτσι τη μελατονίνη τους,με αποτέλεσμα να διαλύουν τον (κιρκαδικό) ρυθμό τους.... Έχει άμεση (αρνητική) σχέση με τον ήλιο (η μελατονίνη) και γι αυτό το βράδυ χτυπάει κόκκινο...
lak10 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 λοιπον το θεμα το συγκεκριμενου νηματος το ξερω απο πρωτο χερι. ειμαι ατομο με Ειδικες Αναγκες. Θα σας διηγηθω ενα περιστατικο που εγινε το καλοκαιρι στις διακοπες μου. Για πηγαινω μεχρι την παραλια πηρα μαζι μου το ATV (Γουρουνα) μου. θα εμενα στο σπιτι του θειου μου που ειναι σε οικισμο. Με την αδεια του οικισμου παρκαρα την γουρουνα μου για λιγο εκει μεχρι να παω στην θαλασσα εδω να σημειωσω οτι το πεζοδρομια φτιακτηκε με λεφτα του οικισμου μια μερα γυρνωντας ο αδερφος μου απο το σουπερ μαρκετ την αφησε για λιγο εκει γιατι θα φευγαμε θαλασσα εκει την ωρα περνουσε ενας και αρχησε να ουρλιαζει και να χτυπιεται να την παρω απο εκει. του λεει ο αδερφος οτι ειναι για ΑΜΕΑ και οτι θα φευγαμε θαλασσα αυτος να μην ακουει τιποτα να λεει θα την παρω και θα την πεταξω και αρχισε να την τραβαει. εγω εκει πραγματικα ενιωσα μια μεγαλη θλιψη και αδικια μεσα μου. Τελικα με τα πολλα εφυγε αλλα το σοκ για μενα ηταν μεγαλο λεω ειναι δυνατον καποιοι ανθρωποι να μην εκτειμουν και να μην σεβονται τιποτα. Απογοητευτηκα ειλικρινα. Βεβαια αλοι γνωστοι μου με απουκαλουν τυχερο που μπηκα στην σχολη χωρις εξετασεις. Ξερω οτι το λενε απο αφελεια αλλα εμενα με πικραινει αυτο και λεω μεσα γιατι ρε γαμωτο? Για να κλεισω θα πω βαζωντας και τον εαυτο μου μεσα οτι δεν εκτειμουμε οσα εχουμε
evabb Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 1) Αν το παιδάκι ήταν ευγνώμον με όσα είχε όταν έπαθε το ατύχημα, τώρα δε θα είχε προσθετικά μέλη και δε θα ήταν μέλος σε σύλλογο ιππασίας. 2) Τα δύο μου πόδια τα θεωρώ αυτονόητο χάρισμα και όχι, δεν είμαι ευγνώμων για τα αυτονόητα και τα προβλεπόμενα. 3) Ευγνώμων νοιώθω για όσες "επιπλέον" πολυτέλειες μου χαρίστηκαν και έχω. 4) Η ευγνωμοσύνη διαφοροποιείται από την επανάπαυση και την αίσθηση επάρκειας. Η θέληση ανέλιξης δεν είναι "απληστία" όσο δεν είναι αδίκως εις βάρος κάποιου άλλου και όσο δεν περιφρονούμε τα ήδη υφιστάμενα αγαθά. 5) Προτιμάτε χαρτομάντηλα Softex. :cool:+10000
lak10 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 1) Αν το παιδάκι ήταν ευγνώμον με όσα είχε όταν έπαθε το ατύχημα, τώρα δε θα είχε προσθετικά μέλη και δε θα ήταν μέλος σε σύλλογο ιππασίας. 2) Τα δύο μου πόδια τα θεωρώ αυτονόητο χάρισμα και όχι, δεν είμαι ευγνώμων για τα αυτονόητα και τα προβλεπόμενα. 3) Ευγνώμων νοιώθω για όσες "επιπλέον" πολυτέλειες μου χαρίστηκαν και έχω. 4) Η ευγνωμοσύνη διαφοροποιείται από την επανάπαυση και την αίσθηση επάρκειας. Η θέληση ανέλιξης δεν είναι "απληστία" όσο δεν είναι αδίκως εις βάρος κάποιου άλλου και όσο δεν περιφρονούμε τα ήδη υφιστάμενα αγαθά. 5) Προτιμάτε χαρτομάντηλα Softex. το νουμερο 3 ειναι λιγο προκλητικο χωρις να θελω να κανω τον κλαψα δες τι λεω στο post #55
o_magazatoras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δεν το λέει με τον τρόπο που σκέφτεσαι εσύ.Δεν θέλει επ' ουδενί να "πειράξει" κακόβουλα. και ναι,αβάντα του κάνω...
Garnele Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Κατά τα άλλα ξέρω μερικά τυπάκια που θεωρούν πως τα πάντα είναι σκατά αλλά χωρίς αυτό να αποτελεί εμπόδιο ή κίνητρο στο σύστημα αξιών τους. Ναι, η δύναμη της συνήθειας. =ρ Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι για να συγκλονιστεί ο κόσμος και να προβληματιστεί με κάποιον τρόπο πρέπει να δει ένα τρίχρονο χωρίς πόδια σε φωτογραφία ή μια ταινία που πρωταγωνιστεί ένα τρίχρονο χωρίς πόδια ή να διαβάσει τις σκέψεις κάποιου που είδε ένα τρίχρονο χωρίς πόδια. Αλλά εγώ περνώντας κάθε μέρα από την Αριστοτέλους, βλέπω πολλά παιδάκια χωρίς χέρια, βλέπω και παππούδες μόνους να πίνουν καφέ και να κοιτάνε τα ντουβάρια γύρω τους και μελαχρινά παιδάκια να πουλάνε μπιχλιμπίδια σε εστιατόρια, παρκαρισμένα πεζό σε ράμπες ΑΜΕΑ (...) Υπάρχουν και άλλα που δε βλέπω, κι εκεί βλέπω θρεντ στο ινσόμνια για 1 ευρώ sms που θα σώσει τον πλανήτη από τη βέβαιη καταστροφή που άλλαξε πάλι ημερομηνία. Υπάρχει δυστυχία στον κόσμο, το συγκεκριμένο θρεντ (η αρχή του τουλάχιστον) θα το ήθελα να είναι για την ευτυχία που μπορεί να έρθει, για τη λογική των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ που μπορεί να αλλάξει και φυσικά θα αλλάξει κυρία Μαρία μου τώρα έχουμε σοσιαλισμό και όχι για να μπαίνουν οι χρήστες και να λένε ω Θεέ μου σε ευχαριστώ που δεν χρειάζεται να αναρωτηθώ αν το πορτοφόλι μου βαστάει δυο πλαστικά πόδια. Τώρα βέβαια που τα σκέφτηκα όλα αυτά και στεναχωρήθηκα γιατί ανακάλυψα ότι όλα είναι σκατά στον κόσμο και ο ήλιος θα λάμπει ακόμη και όταν εγώ θα είμαι σε ένα φέρετρο και δε θα το βλέπω γιατί το φέρετρο δεν είναι διαμπερές και το χώμα που θα με σκεπάζει βαρύ και υπάρχει και ο όμνι. Ω πόσο μικροί είμαστε. Ωραία. Ανακαλύψαμε κάτι τεράστιο και συγκλονιστικό, συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα; Θέλουμε;
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 lak10: Η αλήθεια είναι αυτή που λέει ο μαγαζάτωρ. Και επιπλέον ειδικά το 3 δεν καταλαβαίνω πως είναι προκλητικό, λέω στην ουσία πως ευγνωμοσύνη νοιώθω όταν έχω κάτι (πχ ταλέντο στο πιάνο, αφοσιωμένους φίλους, χαρέμι με πορνοστάρ) που δε θεωρώ πως είναι το σύνηθες να είναι στην κατοχή της πλειοψηφίας (πχ πόδια). Ωραία. Ανακαλύψαμε κάτι τεράστιο και συγκλονιστικό, συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα; Θέλουμε; Όχι βέβαια. Αρκεί να είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουμε, τα παραπάνω είναι απληστία. Και αφήνοντας την ειρωνεία κατά μέρος, υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορούμε να κάνουμε κάτι και πράγματα για τα οποία δε μπορούμε. Τα δεύτερα δεν αποτελούν πηγή προβληματισμού όσο ταυτοποιούνται σωστά και όχι όπως μας βολεύει. Τα πρώτα όμως πρέπει να περάσουν την ψυχρή ταξινόμηση σε αυτά που έχει νόημα να παλέψουμε και αυτά που η προσπάθεια αλλαγής που υπαγορεύουν είναι ασύμβατα μεγάλη με το lifespan 70 χρόνων. Και από την άλλη, υπάρχουν και κάτι ελεεινοί τύποι που λένε "όλα μέσα στο παιχνίδι είναι γιατί αποτελούμε μέρος του φυσικού συστήματος και ένα πεινασμένο παιδάκι δεν υπερτερεί σε σημασία από ένα πεινασμένο λαγό/λεοπαρδαλάκι/φιδάκι/όρνιο" και πως όλη αυτή η κλάψα είναι αποτέλεσμα "αλληλεγγύης προς το ίδιον είδος" που προκύπτει από την συνειδητοποίηση πως και εμείς μπορεί αύριο να μην έχουμε πόδια. Επαγωγικά όλη αυτή η θέληση για αλλαγή προς το καλό έχει εγωιστική βάση (όπως έχουν τα πάντα) και άρα δεν έχει ιδιαίτερο ηθικό βάρος, ακόμα και αν θεωρήσουμε πως η ηθική έχει βάρος! Ουφ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.