Προς το περιεχόμενο

Ύπαρξη πριζών τηλεφώνου

ribo7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Στο σπίτι που μένω ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι δεν είχε ποτέ τηλέφωνο. Ωστόσο ανακάλυψα ένα στρόγγυλο κουτί με 2 καλώδια (μπλε και κόκκινο φαίνονται) που είναι όμως παλιά. (βλ. φώτο). Είναι άραγε πρίζα τηλεφώνου? Πρέπει να φέρω ΟΤΕτζή να ελέγξει αν έχω τηλεφωνική γραμμή? Θέλω να βάλω internet και πρέπει πρώτα να έλεγξω τη γραμμή μου. Αν όμως αυτό το κουτί, δεν είναι τηλεφώνου, ο ΟΤΕτζής μπορεί να βρει που φτάνει η γραμμή από την πολυκατοικία στο διαμερισμά μου ώστε να ξέρω που να σκάψω ή πρέπει να φέρω και ηλεκτρολόγο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

post-44430-129063028234_thumb.jpg

post-44430-129063028242_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλώδια για τηλέφωνο έχει μέσα αυτό το στρόγγυλο μπορείς είτε να βάλεις ΟΤΕ είτε κάποιο άλλον πάροχο αλλά σε άλλο πάροχο εκτός ΟΤΕ εφόσον δεν έχει κάποιο τηλέφωνο θα πρέπει να ζητήσεις ανενεργό βρόχο με καινουργιο νούμερο (είναι λίγο πιο ακριβό στην ενεργοποίηση).

Δημοσ.

Άρα να καλέσω ηλεκτρολόγο έ και όχι ΟΤΕτζή?

Σκεφτόμουν για Forthnet αλλά ρώτησα σε κατάστημα και μου είπε να φέρω τεχνικό ΟΤΕ πρώτα να δει αν έχω συνδεδεμένη γραμμή.

Δημοσ.

Η ροζέτα της φωτογραφίας είναι απολύτως τηλεφωνική...

Πρέπει να αγοράσεις μια εξωτερική πρίζα τηλέφωνου για να αντικαταστήσεις την ροζέτα αύτη

το κόστος είναι 1-2 € από αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού

• Θα ξεβιδώσεις τα δυο καλωδιάκια από την ροζέτα του τοίχου

• θα ανοίξεις την πριζούλα που μόλις αγόρασες

• θα βιδώσεις τα δυο καλωδιάκια το ένα μαζί με το πράσινο καλωδιάκι και το αλλο μαζί με το πράσινο καλωδιάκι

• κλείνεις την πρίζα και την κολλάς στον τοίχο με το αυτοκόλλητο διπλής που περιέχεται στη συσκευασία της

Τοποθετώντας χρόνια κερματοτηλέφωνα payphones έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε τις τηλεφωνικές γραμμές όπου και να είναι κρυμμένες χωρίς τζιτζίκι τις περισσότερες φορές

Δημοσ.

Thanks φίλε athenaum! Αλλά για να δω αν είναι ενεργή η γραμμή δε πρέπει να φέρω ΟΤΕτζή? Ή απλά να κάνω αίτηση για νέα γραμμή?

Δημοσ.

Αφού αλλάξεις την πρίζα τοποθέτησε μια συσκευή να δεις μήπως υπάρχει τηλεφωνικό σήμα

Αν υπάρχει τότε υπάρχει ενεργή γραμμή από τον προηγούμενο

Αν δεν υπάρχει που είναι το πιθανότερο τότε επικοινωνούμε με τον πάροχο που μας ενδιαφέρει για να ενεργοποιήσει τη γραμμή

Το τηλέφωνο του ΟΤΕ για το σκοπό αυτό είναι το 134 από γραμμή ΟΤΕ ή το 13888 από άλλο δίκτυο

Χρειάζεται να έχεις μπροστά σου ταυτότητα -ΑΦΜ - Δ.Ο.Υ.- Ταυτότητα –Διεύθυνση –ΤΚ

Ελάχιστο ποσό πρώτου λογαριασμού για απλή τηλεφωνική γραμμή= τέλος σύνδεσης +1 πάγιο προκαταβολή + το τυχόν πάγιο +τέλη όποιων ψηφίων ευκολιών πχ αναγνώριση συντήρηση κλπ

Εκατό 100€ χωρίς τα τηλεφωνήματα στο νερό να υπολογίζεις

Όλοι οι άλλοι πάροχοι είναι φθηνότεροι εννοείται

Εμείς στο κερματοτηλέφωνο Payphone Χρησιμοποιούμε algonet προγραμμα Αθηνα 100 κυρίως και Vodafone σταθερά το πιο φθηνό

Περισσότερα σε ΠΜ

Δημοσ.

Ο τεχνικός του ΟΤΕ θα βρει το σωστό καλώδιο που πάει στο διαμέρισμά σου.

Εννοείται ότι μπορείς να φωνάξεις και δικό σου ηλεκτρολόγο αλλά αυτό σημαίνει επιπλέον έξοδα. Απλά θα βρει ο τεχνικός πιο γρήγορα την γραμμή σου.

Ο τεχνικός του ΟΤΕ έχει μία συσκευή που την συνδέει στην γραμμή στο διαμέρισμά σου, και μετά πηγαίνει κάτω και ελέγχει τις ασύνδετες γραμμές να δει ποιά έχει σήμα.

Δημοσ.

Εννοείται ότι μπορείς να φωνάξεις και δικό σου ηλεκτρολόγο αλλά αυτό σημαίνει επιπλέον έξοδα. Απλά θα βρει ο τεχνικός πιο γρήγορα την γραμμή σου.

Ο τεχνικός του ΟΤΕ έχει μία συσκευή που την συνδέει στην γραμμή στο διαμέρισμά σου, και μετά πηγαίνει κάτω και ελέγχει τις ασύνδετες γραμμές να δει ποιά έχει σήμα.

Πολύ σωστά ο τεχνικός της εταιρείας που θα επιλέξεις να συνδεθεις θα ενεγοποιησει την πρίζα αυτη χωρίς εξοδο παραπάνω

το εχω αντιμετωπίσει πολλές φορές σε εγκαταστασεις με κερματοτηλεφωνα σε καταστηματα ψιλικων οπου η μπριζα ειναι κρυμενη πισω απο ραφιερες ψευδοτοιχοους κλπ

Δημοσ.

τα εξοδα θα τα πλιροσι ο ιδιοκτιτις εφοσον το σπιτι το νικιαζι......υποχρεουτε ο ιδιοκτιτις να εχει τιλεφονικι γραμι εστο και ανενεργι αλλα τουλαχιστον τα διο καλωδια που ειναι στην μπριζα πρεπει οποσδιποτε να καταλιγουν στον κατανεμιτι τισ πολικατικιας.αυτο για να το δεις χριαζετε ηλεκτρολογος.οσο δουλευα δεν ειδα κανενα τεχνικο του οτε να ψαχνει να βρει τα καλωδια απο το διαμερισμα στον καταναμετι.

Δημοσ.

Σε ποιά πόλη είσαι;

Στην επαρχία τουλάχιστον το ψάχνει ο τεχνικός του ΟΤΕ, και μόνο αν δεν βρει την γραμμή σου λέει να φωνάξεις ηλεκτρολόγο.

Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις το εξής. Ενώνεις τα καλώδια στο διαμέρισμά σου και μετά στο ισόγειο μετράς τα καλώδια που δεν είναι συνδεδεμένα με τον ΟΤΕ με ένα πολύμετρο (το βάζεις να μετρήσει αντίσταση). Όποιο ζεύγος κάνει βραχυκύκλωμα είναι το δικό σου.

Δημοσ.

Στην Αθήνα μένω, Αμπελόκηπους. Θα πάρω να ρωτήσω ΟΤΕ μήπως φέρουν τεχνικό αλλιώς ψάχνω για ηλεκτρολόγο. Φίλε StavroD τη λύση με το πολύμετρο μου την είπε και φίλος μου αλλά δε θα μου είναι εύκολο να βρω τα καλώδια στο ισόγειο. Η πολυκατοικία δεν έχει καν διαχειριστή ώστε να συννενοηθώ να ψάξω! (Και τα κοινόχρηστα να φανταστείς η εταιρεία έρχεται και τα μαζεύει!)

Δημοσ.

ουτως ή αλλως η συνδεση θα γινει απο τεχνικο της εταιριας που θα επιλεξεις και ειναι μεσα στην τιμη

για τον ΟΤΕ 29 συνδεση + 29 παγιο προκαταβολη+ > 29 τρεχον παγιο + καποια τηλεφωνηματα που θα γινουν μεχρι την εκδοση του πρωτου λογαριασμου + ενδεχομενες Ψηφιακες ευκολιες 100- 130 € ο πρωτος λογαρισμος το λιγοτερο χωρις Ιντερνετ ή ψηφιακες ευκολιες

Δημοσ.

στο ισόγειο, συνήθως κοντα στην είσοδο η δίπλα στα ρολόγια της δεη βρίσκεται ο διανεμητής. Πάρε ενα πολύμετρο απλό 5-10€, κοπάνα μια 9βολτη μπαταρία στα καλώδια πάνω και ψάψε να βρείς ποιο απο τα καλώδια δίνει 9 βόλτ (ή λίγα λιγότερα λογικά) τα υπόλοιπα θα δίνουν 0 (αν ειναι νεκρά), και 30-45 αν εχουν γραμμή(ανάλογα με τον πάροχο...)

Το διανεμητή θα τον βρείς αν ακολουθήσεις το καλώδιο απο το "κουτι" του οτε εξω απο την πολυκατοικία προς τα μεσα... (ένα χοντρο)

μην πληρωνεις ηλεκτρολόγο αν σιγουρευτείς οτι δεν μπορείς, κρίμα είναι...

Και προς θεού, εφόσον μένεις αθήνα μην βάλεις οτε... πεταμένα λεφτα...

Ακόμα μια ερώτηση, στους αμπελόκηπους νομιζω οτι έχει ενα δημοτικό wifi με πολυ καλη τιμή και αρκετα καλή ταχύτητα... περιπου 100€ το χρόνο για 2mbps... ψαχτο λίγο μήπως γίνεται η δουλεια σου με αυτό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...