Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση XP σε laptop

lepass_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, έχω ενα acer aspire 3100 στο οποίο προσπαθώ απεγνωσμένα να εγκαταστήσω Windows xp(ή οποιόδηποτε άλλο OS της Microsoft) ανεπιτυχώς. Το προβλημα είναι ότι η εγκατάσταση προχωράει μέχρι το σημείο που: "Setup is inspecting your computer's hardware configuration" και δεν προχωράει πιο κάτω. Δοκίμασα αρκετά πράγματα όπως να αλλάξω θέσεις στις RAM να δουλέψω μια μια τις RAM σε διαφορετικά slots, έβαλα καινουργίο σκληρό, έτρεξα κάποια διαγνωστικα tests(Π.χ memtest) χώρις errors. Επίσης δοκίμασα να εγκαταστήσω linux και αυτό έγινε με επιτυχία(Slackware, fedora, ubuntu και Suse).

Έχει κάποιος κάποια ιδέα να δοκιμάσω πριν το κάνω κομμάτια;:X

Δημοσ.

Χμ, πιθανότητα να φταίει το DVDrom παίζει;

Αν έχεις εύκαιρο εξωτερικό, δοκίμασε.

Αλλιώς παίζουν τρόποι να εγκαταστήσεις και από usb flash..

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

Σχετικά με το cd - rom το έχω σκεφτεί αλλά δεν έχω προς το παρών άλλο θα βρω όμως σήμερα-αυριο(αλλά αυτό που σκέφτομαι είναι ότι με linux δούλεψε κανονικά και ο δίσκος και το cdrom).

Σχετικά με τα drivers για sata, αυτά πότε θα τα βάλω; Δεν γίνεται μέτα απο το σήμειο που λέω ότι κολλά, αν δεν κάνω λάθος μετά το "Setup is inspecting your computer's hardware configuration" θα έπρεπε να μου βγάλει μια μπλέ οθόνη να αρχίζει να φορτώνει κάτι αρχεία και έκει πατάω F6 για να το κάνω αυτό ή κάνω λάθος;

Δημοσ.

F6 πατάς και καλά κάνεις... floppy έχεις? Γιατί αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα το F6. Κατ'αρχήν έχεις SATA δίσκο, έτσι?

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι :

α) να κατεβάσεις τους drivers (sata) από το site του κατασκευαστή

β) να rip-άρεις το CD των (αυθεντικών) "παραθύρων" που έχεις σε ISO (αν και νομίζω πως μπορείς να κάνεις δουλειά και χωρίς rip-άρισμα)

γ) να κατεβάσεις το πρόγραμμα n-lite

δ) να διαβάσεις λίγο για το πώς μπορείς να ενσωματώσεις τους drivers στο CD

ε) ολοκληρώνοντας τα βήματα του προγράμματος θα καταλήξεις με ένα ISO, το οποίο θα πρέπει να γράψεις σε CD και έπειτα να δοκιμάσεις να κάνεις εγκατάσταση. Αν όλα πήγαν καλά, ούτε F6 θα χρειαστεί να πατήσεις ούτε τίποτα άλλο. Θα προχωρήσει η εγκατάσταση ομαλά.

Δημοσ.
F6 πατάς και καλά κάνεις... floppy έχεις? Γιατί αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα το F6. Κατ'αρχήν έχεις SATA δίσκο, έτσι?

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι :

α) να κατεβάσεις τους drivers (sata) από το site του κατασκευαστή

β) να rip-άρεις το CD των (αυθεντικών) "παραθύρων" που έχεις σε ISO (αν και νομίζω πως μπορείς να κάνεις δουλειά και χωρίς rip-άρισμα)

γ) να κατεβάσεις το πρόγραμμα n-lite

δ) να διαβάσεις λίγο για το πώς μπορείς να ενσωματώσεις τους drivers στο CD

ε) ολοκληρώνοντας τα βήματα του προγράμματος θα καταλήξεις με ένα ISO, το οποίο θα πρέπει να γράψεις σε CD και έπειτα να δοκιμάσεις να κάνεις εγκατάσταση. Αν όλα πήγαν καλά, ούτε F6 θα χρειαστεί να πατήσεις ούτε τίποτα άλλο. Θα προχωρήσει η εγκατάσταση ομαλά.

Το θέμα είναι ότι δεν φτάνει μέχρι εκει η εγκατάσταση για να πατήσω F6 και να κάνω αυτό που λέμε μένει μέχρι το σημειό που λέει "Setup is inspecting your computer's hardware configuration" , αυτό που μου λες θα έβγαινε στην συνέχεια αν η εγκατάσταση δούλευε κανονικά. Αυτό με την ενσωμάτωση των drivers στο δίσκο το έχω διάβασει και εγώ σε άλλο forum αλλά το θέμα είναι στο σημείο που σταματάει η εγκατάσταση δεν χρειάζεται ακόμη drivers. Επίσης το laptop εργοστασικά είχε δίσκο sata, αρά λογικά δεν νομίζώ να χρειαστεί drivers. ε;

Δημοσ.

Μάλιστα. Δεν θυμάμαι απ'έξω το setup για το πότε ζητάει το F6 και την σειρά των "οθονών" που βγάζει, οπότε έκανα μια μαντεψιά (μιας και συμβαίνει αρκετά συχνά το να λείπουν οι SATA drivers). Εφόσον κολλάει πριν από το F6 τότε, είμαι μάλλον εκτός θέματος.

Πάντως, εφόσον έχει SATA θα χρειαστεί την ενσωμάτωση των οδηγών (εκτός άμα είχες πάρει κάποιο "εργοστασιακό" CD μαζί με το PC που ίσως τους έχει ήδη μέσα - ή άμα έχεις κάποια τελευταία έκδοση των ΧΡ), για όταν περάσει την "οθόνη" που σου κολλάει.

Ελπίζω να βρεις την λύση στο πρόβλημά σου. Δοκίμασε καλού κακού και αυτό που είπε ο liopyr με την εγκατάσταση από USB Stick, αν δεν βρεις άλλο drive.

Δημοσ.
Μάλιστα. Δεν θυμάμαι απ'έξω το setup για το πότε ζητάει το F6 και την σειρά των "οθονών" που βγάζει, οπότε έκανα μια μαντεψιά (μιας και συμβαίνει αρκετά συχνά το να λείπουν οι SATA drivers). Εφόσον κολλάει πριν από το F6 τότε, είμαι μάλλον εκτός θέματος.

Πάντως, εφόσον έχει SATA θα χρειαστεί την ενσωμάτωση των οδηγών (εκτός άμα είχες πάρει κάποιο "εργοστασιακό" CD μαζί με το PC που ίσως τους έχει ήδη μέσα - ή άμα έχεις κάποια τελευταία έκδοση των ΧΡ), για όταν περάσει την "οθόνη" που σου κολλάει.

Ελπίζω να βρεις την λύση στο πρόβλημά σου. Δοκίμασε καλού κακού και αυτό που είπε ο liopyr με την εγκατάσταση από USB Stick, αν δεν βρεις άλλο drive.

Πάντως σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, δοκίμασα XP SP3(λόγικα θα έχει υποστήριξη) Windows 7 και το ερογστασιακό CD που έχει τα Vista κανένα δεν προχωράει. Τώρα με το usb δοκίμασα να bootαρω από αυτό (άλλαξα και τα settings στο BIOS) αλλά τίποτα. Θα δοκιμάσω και διαφορετικό cdrom από ένα άλλο acer , μπορεί τελικά να είναι αυτό το πρόβλημα.

Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ για το χρόνο σου! Αν έχεις κάποια άλλη ίδεα έδω είμαι ...

Δημοσ.

Μία άλλη ιδέα, είναι αν έχεις δεύτερο-εύκαιρο laptop, είναι να βάλεις εκεί τον σκληρό σου και να του εγκαταστήσεις τα 7.

(τα οποία θα boot-άρουν κανονικά μετά στο δικό σου laptop, ακόμα και αν έχουν διαφορετικό chipset).

;)

Δημοσ.
Μία άλλη ιδέα, είναι αν έχεις δεύτερο-εύκαιρο laptop, είναι να βάλεις εκεί τον σκληρό σου και να του εγκαταστήσεις τα 7.

(τα οποία θα boot-άρουν κανονικά μετά στο δικό σου laptop, ακόμα και αν έχουν διαφορετικό chipset).

;)

Ώραία ιδέα θα το δοκιμάσουμε και αυτό! Btw δοκίμασα και με αλλο cdrom καμιά τύχη ίδια αντίδραση!!! Θα δοκιμάσω κα αυτό και θα δούμε!

Δημοσ.

...κόβω του liopyr, ότι αυτό που φταίει είναι κάτι που έχεις συνδεδεμένο επάνω στο τόπι.

Μου έχει τύχει ακριβώς αυτή η συμπεριφορά σε desktop (με PCI κάρτες).

Ξεσύνδεσε οτιδήποτε ξεσυνδέεται.

Δημοσ.
...κόβω του liopyr, ότι αυτό που φταίει είναι κάτι που έχεις συνδεδεμένο επάνω στο τόπι.

Μου έχει τύχει ακριβώς αυτή η συμπεριφορά σε desktop (με PCI κάρτες).

Ξεσύνδεσε οτιδήποτε ξεσυνδέεται.

Το έχω κάνει και αυτό, έβγαλα cdrom, ram, σκληρό, wifi card(δεν νομίζω να έμεινε κάτι άλλο), δοκίμασα και την άλλη ιδέα εγκατέστησα Windows 7 στο σκληρό χρησιμοποιώντας άλλο pc αλλά πάλι κολλάει στην Welcome Screen εκεί που έχει "Starting Windows" και από πάνω το logo της Microsoft να αναβοσβήνει. Παρόμοια το έκανα και με τα XP καμία τύχη ίδια αντίδράση κολλάει εκει στην Welcome Screen πάλι.

Προσωπικά μου τελείωσαν οι ιδέες δεν μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να φταίει εκτός απο την διασύνδεση του σκληρου με την motherboard αυτό όμως που δεν καταλαμβαίνω είναι γιατί δουλεύει κανονικά με linux;

Δημοσ.
...αυτό όμως που δεν καταλαμβαίνω είναι γιατί δουλεύει κανονικά με linux;

Είναι ξεκάθαρη η ανωτερότητα του Linux για αυτό :-D:-D

Την εγκατάσταση την έκανες σε παρόμοιο PC έτσι? Να έχει το ίδιο chipset η μητρική.

Μήπως δοκίμασες άμα μπορείς να μπεις από ασφαλή λειτουργία?

Επίσης, όταν λες κολλάει, πόσο ώρα το άφησες να περιμένει? Μήπως θέλει λίγο παραπάνω την πρώτη φορά.

Δημοσ.

Την εγκατάσταση την έκανες σε παρόμοιο PC έτσι? Να έχει το ίδιο chipset η μητρική.

Μήπως δοκίμασες άμα μπορείς να μπεις από ασφαλή λειτουργία?

Επίσης, όταν λες κολλάει, πόσο ώρα το άφησες να περιμένει? Μήπως θέλει λίγο παραπάνω την πρώτη φορά.

Δεν έιχα παρόμοιο laptop για αυτο την έκανα στο pc μου, εντελώς διαφορετικά chipset αλλά νομίζω όταν γίνεται αυτό δεν έπρεπε να κολλάει σε εκείνο το σημείο, κάνει restart από μόνο του. To αφήσα να περιμενει αρκετή ώρα 2-3 ώρες. Σε safe mode δοκίμασα αρχίζει να φορτώνει διάφορα αρχεία και κολλάει στο \windows\system32\DRIVERS\classPNP.sys. Σχετικά με το linux τι έννοεις, τι κάνει διαφορετικό ώστε στο ένα OS να ξεκιναέι και στο άλλο όχι;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει επιτέλους αυτός ο περιορισμός στα win7 (νομίζω και στα vista), boot-άρει μια χαρά κι ας έχει γίνει σε διαφορετικό chipset η εγκατάσταση.

lepass_7,

Δοκίμασες να επιλέξεις στην safe mode screen την επιλογή "enable vga mode" μπας και συμβαίνει κάτι στραβό με drivers & αναλύσεις που δεν σηκώνει η οθόνη;

(δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, και ο άλλος απειλεί να μου τον κόψει! /fear)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...