Προς το περιεχόμενο

[INFO] Debian 6 Squeeze (Τesting): Συμβουλές, απορίες, συζητήσεις

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 750
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Όταν εγκατέστησα το unstable του είχα πεί να φορτώσει τον grub στο mbr.

Πώς γίνεται μετά από κάθε upgrade να ΜΗΝ εγκαθιστά εκ νέου τον grub στο mbr αλλά στο "/" δλδ στο /(hd0,7) ή /dev/sda8?

απλά θέλω να έχω ανεπηρέαστο το /boot/ απ τα upgrades του unstable

ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχεις ξεχωριστο /boot? Βασικα, μετα απο καθε update του πυρηνα πρεπει να πειραχτει το grub.lst.

βασικά αυτό βαριέμαι αλλά εντάξει.. τι να κάνουμε

απλά σκέφτομαι ..

αν ξανακάνω setup τον grup στο "/" (hd0,7) καί όχι στο mbr όπως είναι τώρα, στο επόμενο update ο grub θα εγκατασταθεί στο "/" ή θα πάει πάλι στο mbr?

εν τω μεταξύ θα έχω φορτώσει και την δεύτερη διανομούλα μου με εγκατεστημένον τον grub στο mbr

θέλω δλδ το debian να μην σχετίζεται με το mbr καθόλου και απλά εγώ να κάνω εγγραφή στον grub της δεύτερης διανομής που θα εγκατασταθεί στον mbr το κάθε νέο update του kernel του debian..

μαζοχισμός σκέτος.. άστα

Απλά χρησιμοποίησε την οδηγία configfile του grub ώστε να φορτώνει το menu.lst του Debian.

Εννοώ δηλαδή μια καταχώρηση στο "κεντρικό" menu.lst που να λέει "Φόρτωμα του menu.lst του Debian".

Έτσι σε κάθε update kernel... δεν ασχολείσαι καθόλου :)

(btw, μπορείς και να απεγκαταστήσεις πλήρως τον grub από το Debian, και να χρησιμοποιείς τη συντόμευση /vmlinuz που έχει, αντί για την πλήρη διαδρομή του kernel...)

(btw, μπορείς και να απεγκαταστήσεις πλήρως τον grub από το Debian, και να χρησιμοποιείς τη συντόμευση /vmlinuz που έχει, αντί για την πλήρη διαδρομή του kernel...)

πρός τα εκεί τείνω.

σε ευχαριστώ για την απάντηση:-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μια τουβλοερωτηση, ανεξαρτητη διανομης, που με βασανιζει εδω και λιγες μερες.

Γινεται απο ενα live cd διανομης στα 32bit να κανω chroot σε 64bitη εγκατασταση?

Το αντιστροφο υποθετω θα γινεται...

Και τα 2 γίνονται. Αρκεί να boot-άρει ο kernel. Μετά το userland κομμάτι της αρχιτεκτονικής του επεξεργαστή παίζει μόνο ρόλο για το αν θα γίνει emulate 64bit execution του binary ή οχι.

Εγώ πάντως είχα προσπαθήσει με Ubuntu 8.10 32bit να κάνω chroot στο 64bit Debian Squeeze,γιατί είχα ένα πρόβλημα με το grub,αλλα δεν μπορούσα να το κάνω.Ψάχνοντας στο internet διάβασα να γράφουμε σε διαφορα forum ότι δεν γίνετε από 32bit σε 64bit. Κατέβασα το ubuntu 9.10 64bit αλλα μέχρι αν το κατεβάσω έλυσα αλλιώς το πρόβλημα με τον grub και δεν δοκίμασα chroot με 64bit live cd.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο 32bit Linux kernel δε μπορεί να χειριστεί 64bit εκτελέσιμα, ενώ ο 64bit kernel μπορεί να χειριστεί 32bit εκτελέσιμα, αν έχει γίνει compile με CONFIG_IA32_EMULATION.

Δε ξέρω βέβαια αν υπάρχει κάτι ανεπίσημο που να κάνει αυτό που λέει ο Nullscan.

Επεξ/σία από nske

Έχω την εντύπωση πώς κάτι έσπασε στο testing. Μετά από σημερινό dist-upgrade δέ μπαίνει σε kde! Απ'ότι είδα αφαιρέθηκαν τα kde-minimal kdeartwork kdepim. Όταν δίνω apt-get install kde-full παίρνω:

debian:/home/feia# apt-get install kde-full

Reading package lists... Done

Building dependency tree

Reading state information... Done

Some packages could not be installed. This may mean that you have

requested an impossible situation or if you are using the unstable

distribution that some required packages have not yet been created

or been moved out of Incoming.

The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:

kde-full: Depends: kde-minimal (>= 5:55) but it is not going to be installed

Depends: kdeartwork (>= 4:4.3.1) but it is not going to be installed

Depends: kdepim (>= 4:4.3.1) but it is not going to be installed

E: Broken packages

debian:/home/feia#

Ξέρει κανείς κάτι; Μόλις σήμερα είδα ότι μπήκε ο nautilus 2.28 στο testing και επίσης to kde 4.3.2 Να υποθέσω πως δέν έπεσαν όλα τα πακέτα του kde στο testing ακόμα;

Με apt-get update πριν 15 λεπτα περιπου

>$ apt-cache show kde-minimal | grep Version
Version: 5:55

$ apt-cache show kdeartwork | grep Version
Version: 4:4.3.2-1

$ apt-cache show kdepim | grep Version
Version: 4:4.3.2-1

οποτε 2 τινα μπορει να συμβαινουν,

Ειτε εχεις καποιο k-πακετο απο το sid που ειναι ηδη σε μεγαλυτερη εκδοση και δημιουργει μπαχαλο, ειτε ο mirror απο τον οποιο παιρνεις τις ενημερωσεις δεν εχει συγχρονιστει ακομα.

Οταν λες οτι δεν μπαινει στο kde? Σταματαει στον kdm?

Όταν πάω να μπώ σε κδε με βγάζει σέ ένα σκέτο τερμιναλ για λίγα δευτερόλεπτα και μετά ξανα η αρχική οθόνη τοy gdm! Πολύ κουφό μου φαίνεται.Mirror έχω το γερμανικό και στις πηγές μόνο testing.Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι χτές βράδυ είχε να πάρει 125 πακέτα και ήθελε να διαγράψει κάπου 12 ανάμεσά τους και αυτά που γράφω πιο πάνω.Και σήμερα το πρωί κατα τις 7 πάλι το ίδιο μου έβγαζε. θα δοκιμάσω πάλι το βράδυ. ευχαριστώ Τζιμάκο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...