Προς το περιεχόμενο

δεν την παλεύω με τα καλωδια!!!!

girlneedshelp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ναι οκ κοπελια και ο αδερφος μου σπουδαζει πληροφορική και τηλεπικοινωνίες και κανουν πολυ πιο ψαγμενα απο αυτα γιαυτο μην μας παρλαπιπιαζεις αλλο εκτος και αν δεν εχεις πατησει ποδι στη σχολη σου σε σημειο που δεν ξερεις πως να κανεις το pc και την οθονη να δουλεψουν και λες το ups αλεξικεραυνο.κριμα τι αλλο να σου πω δηλαδη.και μας λες και οτι ειναι και τουμπανο και διαστημικο,το power ranger pc να ουμ..

Ώπα ρε μη ζοχαδιάζεσαι...

Τι να κάνουμε τώρα,να την ξεγράψουμε απ'τη σχολή κι απ'το forum;

Α επίσης @girlneedshelp αυτό το αλεξικέραυνο(ώπα εθίστηκα sorry,UPS) χρειάζεται μια καλή πλήρη φόρτιση αν είναι καινούριο(υπολόγιζε κανένα 8ωρο)χωρίς καμία συσκευή να συνδέεται πάνω του.Για να μη σου μείνει η μπαταρία του UPS στο χέρι από νωρίς...

Δημοσ.

Χεχ, δεν είχα διαβάσει το thread, μπαίνω με τις καλύτερες προθέσεις να δω καμιά cable management πατέντα γιατί κακά τα ψέμματα από τα καλώδια υποφέρουμε ακόμα και οι πιο άντρακλες, και βλέπω θέμα πώς να συνδέσω το psu...

:P

Aλλά από την άλλη πλευρά μη γινόμαστε και κακοί ε, κάθε απορία είναι δεκτή, αν την θεωρούμε "χαζή" μπορούμε απλά να μην απαντήσουμε...

Δημοσ.
Αφού σπουδάζεις επικοινωνίες ας ελπίσουμε να μην βρεθείς σε κάτι τέτοιο.

artistic-mess-cormacphelan.jpg

cable-mess.jpg

Μη μου πεις ότι εστησες κι αυτά μέσω αλληλογραφίας!!!!!! :P

Δημοσ.

αφού συνέδεσα τον υπολογιστή, το ups και τον εκτυπωτή (προχθές) μπήκα στο σάιτ για κάτι εντελώς άσχετο και βλέπω κάποιες επιθέσεις

οπότε θεώρησα πως πρέπει να πάρω κάποια θέση

πρώτον, έχω την εντυπωση πως το σάιτ αυτό είναι για κάθε είδους απορία και συζήτηση πάνω σε υπολογιστές, ίντερνετ και νέες τεχνολογίες

αν η ερωτηση μου υποβάθμιζε το σάιτ, πρόσβαλλε ή ενοχλούσε κάποια μέλη, θα μπορούσαν οι διαχειριστές να κλειδώσουν το θέμα.

όσον αφορά την σχολή μου, τώρα τελείωσα το πρώτο έτος και μαθαίνουμε κυρίως μαθηματικά.

αργότερα στην δουλειά μου προφανώς, δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσω υπολογιστές, αφού δεν θα γίνω τεχνικός αλλά οι γνώσεις μου πρέπει να στρέφονται στο πεδίο των δικτύων, οπτικών ινών, κυμάτων σημάτων κτλ.

στο φόρουμ απευθύνθηκα επειδή δεν είχα πολύ χρόνο, αν είχα θα έψαχνα στο google ή θα κατέβαζα ένα βιβλίο απο το ίντερνετ (όλο και κάτι θα υπάρχει) και λίγο πολύ θα την έβρισκα την άκρη.

όσον αφορά το 8 κιμπιπιες, ναι η συνδεση μου είναι 8 κιμπιπιες, σε κιλομπιπιες υποθέτω πως θα είναι μεγαλύτερη η ταχύτητα, χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά

όλοι ξέρουμε πως ο όρος κιλομπιπιες είναι λανθασμένος, αφού το "κιλο" αποτελεί 1000 μονάδες. στο χώρο της πληροφορικής αυτό δεν ισχύει απο την στιγμή που έχουμε να κάνουμε με δυνάμεις του δύο κι εχουμε το 1024.

η σωστή ορολογία είναι κιμπιπιες όπως και κιμπιμπάιτ, μιμπιμπάιτ κτλ.

τους όρους αλεξικεραυνο, διαστημικό κτλ, τους χρησιμοποίησα πάνω στον ενθουσιασμό μου για το νέο μου υπολογιστή

με μια απλή αναζήτηση θα μπορούσα να βρω οτι το "αλεξικέραυνο" λέγεται ups

ευχαριστώ!!!

Δημοσ.
η σωστή ορολογία είναι κιμπιπιες όπως και κιμπιμπάιτ, μιμπιμπάιτ κτλ.

Επειδή εγώ δε σπουδάζω το αντικείμενό σου, ούτε κάτι σχετικό με την πληροφορική κλπ, τεκμηρίωσέ το μου αν θες το παραπάνω μέχρι να ψάξω κι εγώ στου γούγλη..

Δημοσ.

τι εννοείς να το τεκμηριώσω?

εξηγησα ακριβώς για πιο λόγο δεν μιλάμε για ΚΙΛΟμπάιτ, αλλά ΚΙΜΠΙμπάιτ

είναι γραμμένο σε όλα τα επιστημονικά βιβλία που περιέχουν τις βασικές έννοιες της πληροφορικής

Δημοσ.

Για το αλεξικεύραυνο-ups καλό είναι από ένα σημείο και μετά να το λέμε ups που είναι η ευρέως αποδεκτή ονομασία για να μιλάμε με κοινές λέξεις και να γίνεται και η δουλειά καλύτερα. Το ίδιο για τα kilobits

Δημοσ.
Ναι, έχεις δίκιο. :-) Πάει αρκετός καιρός όμως που έπαψε να χρησιμοποιείται (έστω και λανθασμένα) ο όρος.

στην ουσία χρησιμοποιείται ο όρος ΚΙΛΟ ακόμα και απο επιστήμονες, για να μην υπάρξει σύγχυση απο το ευρύ κοινο όπως τον φίλο polaki

καλό όμως είναι να χρησιμοποιούμε την σωστή ορολογία :-)

όπως και το ups να το μην το λέμε αλεξικέραυνο :lol:

Δημοσ.
Δημοσ.

όπως και να χει το θέμα μας δεν είναι η σωστή ορολογία

αλλά οι αποδοκιμασίες απο διάφορα μέλη

αν τους ενοχλούσε το θέμα θα μπορούσαν να το κάνουν ignore

Δημοσ.

Μη νομίζεις , όταν κάποια πράγματα δεν λέγονται σοβαρα , καμιά φορά λαμβάνονται και ως ασόβαρα. Σα να σου στέλω εγώ βιογραφικό και να λέω πως κατέκτησα το ''σούπερ πτυχίο'' ή '''έσκισα στο Master'' .

Δημοσ.
...

όσον αφορά την σχολή μου, τώρα τελείωσα το πρώτο έτος και μαθαίνουμε κυρίως μαθηματικά.

αργότερα στην δουλειά μου προφανώς, δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσω υπολογιστές, αφού δεν θα γίνω τεχνικός αλλά οι γνώσεις μου πρέπει να στρέφονται στο πεδίο των δικτύων, οπτικών ινών, κυμάτων σημάτων κτλ.

στο φόρουμ απευθύνθηκα επειδή δεν είχα πολύ χρόνο, αν είχα θα έψαχνα στο google ή θα κατέβαζα ένα βιβλίο απο το ίντερνετ (όλο και κάτι θα υπάρχει) και λίγο πολύ θα την έβρισκα την άκρη...

Το ότι είσαι στο πρώτο έτος το δέχομαι. Αλλά δεν δέχομαι αυτά που σου χω μαυρίσει. Άλλο το να συναρμολογήσεις έναν υπολογιστή (πχ να βάλεις μητρική, επεξεργαστη, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών κλπ) και άλλο να ενώσεις 2 καλώδια. Σιγα την hardware δουλειά. Δηλαδή αν στη δουλειά σου σου φέρουν έναν εκτυπωτή δεν θα εκτυπώνεις μέχρι να ρθει κάποιος τεχνικός; Δεν είσαι γραμματέας, τεχνικός δικτύων είσαι, είναι ντροπή να μη ξέρεις να βάλεις δύο καλώδια ή να μη ξέρεις ότι χωρίς ρευμα δεν λειτουργούν οι ηλεκτρικές συσκευές (μιλάω εκεί που έβγαλες το καλώδιο από το pc και απορούσες γιατί δεν δουλεύει) .

Ακόμη ξανά λέω δεν πας για τηλεφωνήτρια ή κάτι άλλο... τεχνικός δικτύων πας. Είναι δυνατόν να βαριέσαι να ψάξεις πως ενώνονται δύο καλώδια; Δηλαδή συγνώμη, αν αύριο μεθαύριο δουλεύεις στη forthnet και έχω κάποιο πρόβλημα με τη γραμμή μου (ένας ταπεινός οικονομολόγος είμαι) θα μου πεις.... εμμ... αν έκλεισα τα μάτια της κουζίνας (όπως σε κεινο το spot); Έλεος δηλαδή.

Δεν σε κατακρίνω επειδή δεν ξέρεις αλλά σε κατακρίνω επειδή λες ότι

1. Σου ναι αχρηστα για τη δουλειά σου, δεν χρειάζεται να τα μάθεις

2. Βαριέσαι να το ψάξεις

Δημοσ.

Και θα ήθελα να προσθέσω ως απόφοιτος Πληροφορικής (και με μεταπτυχιακό και ΥΔ στην παρούσα περίοδο) πως ΔΕΝ υπάρχει άχρηστη γνώση. Αν δεν ήξερα να στήνω PC, αν δεν ήξερα να βάζω καλώδια αν δεν ήξερα να τα κάνω όλα αυτά και 1000 άλλα τα οποία ο οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσε απλά να τα χαρακτηρίσει "τεχνικά θέματα", τότε ακόμα θα ήμουν έτη φωτός πίσω σε "θεωρητικά θέματα".

Πληροφορική δεν είναι κάτι το θεωρητικό (αποκλειστικά) όπως τα μαθηματικά. Αυτά είναι συνήθως τον πρώτο χρόνο σε κάθε σχολή αλλά μετά καθώς περνάνε τα χρόνια αρχίζεις να εμβαθύνεις λίγο περισσότερο σε πρακτικά θέματα. Ο υπολογιστής υπάρχει και ΚΑΝΕΙ πράγματα, δεν είναι ένα θεωρητικό κατασκεύασμα κάποιων τρελών μαθηματικών που έχει μείνει στα χαρτιά γιατί η κατασκευή του μπορεί να προκαλέσει μαύρη τρύπα!

Επίσης, αν τελικά θέλεις να ασχοληθείς με δίκτυα, τότε σίγουρα θα ασχοληθείς ΠΟΛΥ με hardware. Φυσικά υπάρχουν και οι σχεδιαστές πρωτοκόλων αλλά και αυτοί πρέπει να δημιουργούν κάτι σε σχέση με το υπάρχον hardware και όχι στον αέρα. Κοινώς, καλά κάνεις και ρωτάς απλά:

1) Η ορολογία που χρησιμοποίησες ήταν κάπως ξένη για πολλούς (όλους) εδώ μέσα καθώς η Πληροφορική έχει κάπως στάνταρ ορολογία (ακόμα και το kibi μπορεί πολλοί της Πληροφορικής να μην το ξέρουν γιατί είναι απλά ιστορική αρχαιολογία!!!).

2) ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ να μάθεις και να μην λές ότι αυτό και εκείνο δεν θα μου χρειαστεί γιατί τελικά το κάθε τι που δεν σου αρέσει δεν θα προσπαθείς κάν να το μάθεις και στο τέλος δεν θα μάθεις και τίποτα.

Keep up!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...