Προς το περιεχόμενο

Χαμηλός ήχος στην ομιλία

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια τώρα από τότε που βγήκαν τα DVD έως και σήμερα με τα Blu Ray και με τα Rip αυτών, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί οι ομιλίες είναι τόσο χαμηλές σε ένταση σε σχέση με τους υπόλοιπους ήχους της ταινίας. Ναι μεν από τη κάρτα ήχου μου ενεργοποιώ το SVM που κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά και πάλι αυτό κόβει τους πολύ δυνατούς ήχους και χάνεται κάπου η αίσθηση.

Για ποιον λόγω συμβαίνει αυτό?

Στην υπογραφή μου, φαίνεται το σύστημα ήχου που χρησιμοποιώ.

Ευχαριστώ. :-)

Δημοσ.

Αυτό συνήθως συμβαίνει με τα πολυκάναλα συστήματα. Ενώ περνάει ο ήχος του περιβάλλοντος, αποκόβεται ο ήχος των κεντρικών ηχείων.

Με ποιό πρόγραμμα κάνεις αναπαραγωγή; Δοκίμασε με άλλο πρόγραμμα (KMPlayer, VLC Player, Media player Classic).

Δημοσ.

Με BSplayer, VLC, WMPCHM, Power DVD κλπ...

Με όλα συμβαίνει αυτό πάνω κάτω.

Νομίζω ότι δεν μου λείπει κάτι από εξοπλισμό ήχου.

Συνδέω τη κάρτα ήχου μου με οπτική ίνα στα z-5500.

Δημοσ.

Δες στο KMPlayer στο Options->Preferences->Audio Processing->Volume και τσέκαρε Pre-Amplify AC3/DTS volume to proper level.

Επίσης στο Audio PRocessing->Resample/Output έλεγξε ότι το Speakers Configuration είναι ρυθμισμένα για το σετ με τα ηχεία που έχεις.

Κάνε μια δοκιμή και με το Theater Tek DVD (trial).

Ένας φίλος που είχε παρόμοιο πρόβλημα με τον ήχο σε πολυκάναλο σύστημα κατάφερε να το λύσει με αυτό.

Δημοσ.

Το πρόβλημά σου σημαίνει ότι έχεις ρυθμίσει στο πρόγραμμα ότι έχεις 5.1 ηχοσύστημα, αλλά έχεις συνδέσει μόνο 2 ηχεία.

Οι ομιλίες οδηγούνται στο κεντρικό ηχείο το οποίο δεν έχεις, και γι'αυτό παρατηρείς το πρόβλημα.

Αν έχει ρύθμιση stereo για τον ήχο, ενεργοποίησέ την και είσαι έτοιμος.

Δημοσ.

StavrosD τα ηχεια του 5.1 ειναι και μάλιστα τούμπανα.

Λοιπόν Heatspreader κανε αυτο που σου είπε ο micos000 και σιγουρέψου οτι στα windows σου έχεις ρυθμίσει τα ηχεία οτι ειναι δηλαδή 5.1.

Edit επίσης τσέκαρε μήπως έχεις βάλει και κάποιο εφέ matrix στα ηχεία σου που κανει τον 2κάναλο ήχο 5κάναλο.

Δημοσ.

Σε κάποια ηχεία ή κάρτες ήχου παλιότερα (νομίζω της creative) ήταν ανάποδα το subwoofer με το κεντρικό στο βύσμα. Λες να σου 'τυχε;

Δημοσ.

Δεν το έλυσα ακόμα, απλά δεν έχω πολύ χρόνο για ψάξιμο αυτές τις μέρες.

Σε κάποια ηχεία ή κάρτες ήχου παλιότερα (νομίζω της creative) ήταν ανάποδα το subwoofer με το κεντρικό στο βύσμα. Λες να σου 'τυχε;

Δεν χρησιμοποιώ καλώδια. Έχω μία οπτική ίνα, οπότε δεν παίζει θέμα μπερδέματος.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά δεν είχα τόσο χρόνο και πέρα από αυτό ήθελα να το δω στη πράξη.

Να πω καταρχήν ότι καταλάθος είχε μειωθεί η ένταση στο κεντρικό ηχείο.

Πέρα από αυτό όμως ανακάλυψα κάτι πολύ καλό και τώρα έχω ήχο ίδιο για να μη πω και καλύτερο από Village στις ταινίες που είναι Dolby ή DTS.

Αυτό που έκανα ήταν να πω σε όλα τα προγράμματα να χρησιμοποιούν την οπτική έξοδο ήχου και φυσικά από το control panel των windows το ίδιο.

Το πρόγραμμα που τα κάνει όλα αυτά με κάποιες ρυθμίσεις βέβαια, είναι το VLC. Όταν βλέπω ταινία (συνήθως mkv που έχει DTS) στην οθόνη των ηχείων γράφει DTS ή Dolby Digital, ανάλογα τι έχει η ταινία και παίζουν όλα τα ηχεία, είτε το θέλω είτε όχι.

Ο ήχος είναι πραγματικά το κάτι άλλο!

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι δεν μου παίζει καθόλου η είσοδος που έχω στο PC από τη TV. Έχω συνδέσει με οπτική ίνα την έξοδο της TV με την είσοδο της κάρτας ήχου. Όταν το έχω από τα windows σε speakers SB XFI παίρνει από την είσοδο και το βγάζει στα ηχεία. Τώρα που το έχω στο spdif δεν παίζει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...