Προς το περιεχόμενο

μεταφορα OS σε αλλον σκληρο!!!! γινεται?

roverangas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια βοηθεια,εχω μια μητρικη η οποια ειναι αρκετα παραξενη πχ θελει δισκετα για να δει η εγκατασταση των windos τον sata hd μου,οποτε επειδη δεν ειχα floppy drive τα περασα σε εναν παλιο IDE σκληρο που ειχα και εχω τον sata μου σαν slave :confused:

αυτο που θελω να κανω ειναι να μεταφερω το λειτουργικο μου στον sata οποτε να μην δουλευω τον ide που δεν εχει χωρο και χρειαζεται συνεχεια να κανω εκκαθαριση,υπαρχει καποιος τροπος να γινει αυτο? η καποιο προγραμμα? δεν θελω να μπω στη διαδικασια να ψαχνω floppy drive για νεα εγκατασταση

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Δημοσ.

νομίζω γίνετε με το acronis, μπορείς όμως k με το nlite να ενσωματωσης τους drivers του κοντρόλερ σου στο cd της εγκατάστασης τον windows ουτοσωστε να μην στους ζητάει από δισκέτα ;)

Δημοσ.
νομίζω γίνετε με το acronis, μπορείς όμως k με το nlite να ενσωματωσης τους drivers του κοντρόλερ σου στο cd της εγκατάστασης τον windows ουτοσωστε να μην στους ζητάει από δισκέτα ;)

δηλαδη το Acronis True Image 9 θα μου κανει την δουλεια? πω πω με εσωσες αδερφε :mrgreen:

Δημοσ.
έχω την εντύπωση πως μέσα από τα win k με το clone disk θα το κάνει, δεν το έχω δοκιμάσει όμως

θα το παλεψω σε ευχαριστω πολυ φιλε

Δημοσ.

κατα την γνωμη μου με το acronis true image κανε μια αντιγραφη απο σκληρο σε σκληρο ενω τους εχεις και τους 2 πανω,και μετα μπες ενα βιος και βαλε τον σατα σαν πρωτευον δισκο να μπουταρει απο εκει,και αν ολα καλα,μετα πετα ενα φορματ στον ideνα ξεμπερδευεις

καλου κακου ομως κανε backup

Δημοσ.

...και ολ' αυτά δε θα βοηθήσουν πουθενά, μιας και θα συνεχίσει στο λειτουργικό (XP) να μην υπάρχει ο SATA driver του controller...

Η μόνη σου λύση roverangas, είναι το nlite που σου πρότεινε ο weirdo.

(επίσης, η μητρική σου δεν είναι καθόλου παράξενη: Θέμα λειτουργικού είναι, που δεν έχει ενσωματωμένο τον σχετικό driver)

Δημοσ.

για το sp3 δεν έχω ιδέα, sp2 με τίποτα.

δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι βάζοντας στον φάκελο drivers των windows τον driver του controller βέβαια, αλλά αν θέλει να κρατήσει το παλιό λειτουργικό, δε χάνει τπτ να το δοκιμάσει

(το χρόνο που θα πάρει το cloning μόνο ίσως)

Δημοσ.

αν εγκαταστήσει τον κοντρόλερ μέσα στα win [που νομίζω το έχει κάνει μιας k τον βλέπει ήδη τον sata] δεν θα χει πρόβλημα

Δημοσ.
εχω τον sata μου σαν slave

έχω την εντύπωση πως τον δουλεύει ήδη τον σκληρό στα win, το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν drivers για τον κοντρόλερ του στους βασικούς drivers που έχει το setup τον win, από την στιγμή που δεν θα κάνει setup δεν βλέπω κάπου το πρόβλημα

Δημοσ.

...σωστά για την αναγνώριση από windows -δεν το είχα προσέξει που το είχε γράψει, και είχα στο νου παρεμφερές θέμα σήμερα που έλεγε είχε έναν SATA κάπου παρατημένο- άρα παίζει αυτό που είπε προηγούμενος : να υπάρχουν SATA drivers στo sp3, και να το έχει εγκατεστημένο, και όντως αν κάνει cloning τον IDE, ν' αναγνωριστεί χωρίς να χρειαστεί να κάνει τίποτα

Δημοσ.
άρα παίζει αυτό που είπε προηγούμενος : να υπάρχουν SATA drivers στo sp3, και να το έχει εγκατεστημένο, και όντως αν κάνει cloning τον IDE, ν' αναγνωριστεί χωρίς να χρειαστεί να κάνει τίποτα

Sata drivers πάντως δεν προϋπάρχουν ενσωματωμένοι στο πακέτο εγκατάστασης του SP3,αν αυτό εννοεί ο φίλος παραπάνω.

Δημοσ.

...o παρών φίλος είπε απλά (στην προηγούμενη σελίδα) με τη σιγουριά των XP SP2 που τρέχει 3 χρόνια τώρα (και 2 SATA δίσκων των οποίων τυχαίνει ευτυχισμένος κάτοχος), πως SP2 και SATA drivers δεν παίζουν, κι άφησε μια επιφύλαξη για το SP3, του οποίου το χρώμα δεν γνωρίζει καν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...