Προς το περιεχόμενο

SSD σε Μac (γνώμες/εμπειρίες)

nickolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 μήνες μετά...

Ήθελα να πάρω έναν SSD για το MBP 13".

Έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτόν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-Postville-160GB-SSD-2-5-SSDSA2MH160G2R5-Retail-SSDSA2MH160G2R5.htm , αλλά δεν βλέπω να έχει μνήμη cashe DRAM.

Ποια είναι η άποψη σας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ. Και εγώ έχω δει κάτι φοβερά βιντεάκια στο youtube με αυτόν τον συνδυασμό αλλά με προβλημάτιζε μόνο αυτό το θέμα.

Πάμε καρφωτά για επένδυση τότε...

• 4 εβδομάδες αργότερα...

έχω γεμίσει με εσωτερικούς και με έχει βολέψει πολύ ένα sata docking station. http://www.msystems.gr/index.php?category=2001&product=7803

μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν έχει αναφέρει κάτι ανάλογο

• 1 μήνα μετά...
How to Reset a SSD to its Original Status

by linathael . Original by Gui92 - 10/05/2010 00:50:00 CEST

We are currently working on a new article on SandForce-based SSD, specifically on the new version of the OWC Mercury Extreme 200GB (SF-1200 controller).

While we are writing it, we wanted to share with you a trick to quickly reset a SSD to its original status.

As we explained several times already, SSD based on controller not supporting the Garbage Collector function or TRIM (at the OS level), will see their

performance level dropping over time. One way to reset a SSD is to put all chips values to 0. this can be rather long, but a trick might help you to complete

the process in a record time, without affecting unused chips.

The procedure is based on the low level ATA function "secure erase". HEreafter is the step-by-step procedure that should work with all SATA SSD:

1 - Save and backup your data!

2 – Remove all internal drive installed in your Mac.

3 – Boot your Mac from a recent Live CD Linux, such as gparted.

4 – After booting, hot-plug (this is very important, otherwise the safety mode of the SATA format will be activated and you will not be able to erase it).

5 – Follow the procedure described at the following address: https://ata.wiki.kernel.org/index.php/ATA_Secure_Erase.

6 – Reboot your Mac, after having installed your brand "new" SSD, ready to receive data or system.

γραφω ελληνικα

Αυτο το trim...το παρακολουθω κανα 8μηνο...η apple κοιμαται τον υπνο του δικαιου...κι εμεις ψαχνουμε για σποραδικα αρθρα στο google, για το πως δεν θα υπαρχουν προβληματα μελλοντικα με τους ssd, σε επιδοσεις, σε integrity κλπ...

Αυτο το trim...το παρακολουθω κανα 8μηνο...η apple κοιμαται τον υπνο του δικαιου...κι εμεις ψαχνουμε για σποραδικα αρθρα στο google, για το πως δεν θα υπαρχουν προβληματα μελλοντικα με τους ssd, σε επιδοσεις, σε integrity κλπ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...