Προς το περιεχόμενο

SSD σε Μac (γνώμες/εμπειρίες)

nickolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 415
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ποιο macbook air εχεις?

Το revision b με την 9400?

O samsung δεν κανει, γιατι εχει κανονικα sata connector.

Ο runcore κανει γιατι εχει lif connector.

Καλησπέρα!

Εχω το revision B, με τον 1.6C2D και την 9400.

Aν δε σου σπαταλάω το χρόνο σου, ξέρεις που θα βρω ssd 80/128 GB κατάλληλο για το Μακ μου, εντός Ελλάδας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπαινουν δηλαδη?Ενδιαφερον!

Εγω παντως θα τους απεφευγα..

Ειναι και στις 5200 στροφες αντι για 5400, ειναι και 12.5mm, μου κανει λιγο για "μπασταρδο προιον"! :-D

Τα ξαναλέμε σε μία εβδομάδα αν έκανα ή όχι σωστή επιλογή :-)

Στην χειρότερη περίπτωση τον κρατάω εξωτερικό και συνεχίζω να έχω εσωτερικό τον 500άρη....

Πολύ ενδιαφέρον....!!!

Και με τις θερμοκρασίες όμως τι γίνεται?

Λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα...

Καλησπέρα!

Εχω το revision B, με τον 1.6C2D και την 9400.

Aν δε σου σπαταλάω το χρόνο σου, ξέρεις που θα βρω ssd 80/128 GB κατάλληλο για το Μακ μου, εντός Ελλάδας?

Εντος Ελλαδος δεν πιστευω οτι θα βρεις..

Και γενικοτερα ειναι αρκετα δυσευρετοι οι ssd 1.8" με lif connector.

Κυριως αυτος ο runcore κυκλοφορει.

Xμ, πιστεύεις πως αξίζει τα λεφτά του?

7200άρης με 1,8'' μπαίνει?Η θέλει πάλι lif connector?

Πιστευω πως αξιζει, γιατι ο 4200 που εχει ειναι απλα παναργος.

Αν βαλεις τον ssd, θα σου φανει το air ενα τελειως αλλο συστημα, αισθητα πιο γρηγορο.

Αλλωστε δεν ειναι κανα αδυναμο: 1.6GHz intel core 2 duo.

Απλα ο 4200 του κοβει τα φτερα.

Σε 1.8" δεν υπαρχει 7200.

Υπαρχουν μονο 4200 και 5400. Μαλιστα οι 5400 δεν κανουν, γιατι ειναι πιο χοντροι απο οσο χωραει το air (ψαχνεις νομιζω για 5mm δισκους)

Γενικοτερα θελεις δισκο 1.8", sata με lif connector και υψους 5mm.

Μπαινουν δηλαδη?Ενδιαφερον!

Εγω παντως θα τους απεφευγα..

Ειναι και στις 5200 στροφες αντι για 5400, ειναι και 12.5mm, μου κανει λιγο για "μπασταρδο προιον"! :-D

Λοιπόν την έκανα την δοκιμή. Ο δίσκος χωράει και κλείνει το καπάκι κανονικά....

Το πρόβλημα όμως είναι η ταχύτητα.... Θα μου πεις 200 στροφές δεν είναι τίποτα, και όμως... η διαφορά είναι αισθητή σε σχέση με τον 500άρη 5400!!!!

Πάντως για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει η ταχύτητα, μπορεί άνετα να τον χρησιμοποιήσει και να εκμεταλλευτεί τα 750 GB!!!!!! Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τον 1ΤΒ.

Το πείραμα πέτυχε αλλά με απογοήτευσε το αποτέλεσμα....

Ο 750άρης τώρα θα βολευτεί σε εξωτερικό κουτάκι icybox :-) (ούτως ή άλλως χρειαζόμουν έναν μεγάλο 2,5άρη εξωτερικό).

Τα ξαναλέμε, ίσως, στο επόμενο πείραμα.... :-)

Μου έχει τώρα κολλήσει να αγοράσω ένα express card SSD 48άρη ή 64άρη και να μπουτάρω το σύστημα από εκεί...

Θα του έχω μόνο το λειτουργικό και το folder Applications.

Έτσι,ίσως, θα έχω την ταχύτητα του SSD σε συνδυασμό με την χωρητικότητα του παραδοσιακού....

Απ'οτι διάβασα η ταχύτητα του express card είναι πολύ υψηλή και δεν θα αποτελέσει bottle neck. Τιμή -> 150-200 ευρώ

Μια άλλη λύση (πολύ ακριβή) είναι η αγορά SSD (80άρη) για κανονικό δίσκο και η αντικατάσταση του SuperDrive με παραδοσιακό σκληρό!!!!!

Τιμή -> >400 ευρώ και επιπλέον (σημαντικο για τις ανάγκες μου) ο υπολογιστής θα μείνει χωρίς SuperDrive.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πειραζει,ειναι ωραια τα πειραματα και αλλωστε βολευτηκες σαν εξωτερικο που τον εχεις.

Καποια στιγμη στο μελλον θα βαλεις και τον ssd!

Επεξ/σία από haHa

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Ψαχνω το θεμα για ssd σε mac και εχω πεσει πανω σε διαφορες συζητησεις περι trim support.

Χονδρικα, οπως καταλαβα, αυτη η τεχνολογια, βοηθα στο να μη γινει corrupt ο δισκος, επειτα απο καποιο χρονικο διαστημα χρησης, και βοηθα και τις επιδοσεις του.

Πρεπει να υποστηριζεται και απο το hardware(ssd δισκος) ΑΛΛΑ και απο το λειτουργικο. Ενω λοιπον τα win7 εχουν trim support, το snow leopard δεν έχει!

Και καπου εδω απογοητευτηκα καθως ενω κατα τα αλλα ειμαστε πρωτοποροι, σε αυτο το κρισιμο σημειο (μιλαμε για ασφαλεια δεδομενων) εχουμε μεινει πισω, και οχι τιποτε αλλο, δεν βρηκα και καμια ανακοινωση για το ποτε θα ενσωματωθει αυτη η λειτουργια στο osx.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
O Intel Postville 80GB SSD δε θα έχειι πρόβλημα με macbook pro σωστά? είσα το sata3 και τρόμαξα!

Κανενα προβλημα...

Σε macbook pro φιλου κανει boot σε 9sec αφου εμφανιστει το κυκλακι που γυρναει και οταν του πατησεις restart μεχρι να ξαναφορτωσει το λειτουργικο και να ξαναδεις desktop κανει 22 sec!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...