Heatspreader Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Εδω οι τιμες απο Document: http://www.insomnia.gr/topic/459293-εγκατασταση-ssd-σε-imac-στη-document-τιμες/
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Final update: Ενώ κατά την τελευταία επίσκεψη στο service μου είπαν πως απλά θα ζητήσουν αντικατάσταση, κάθε μέρα στο τηλέφωνο μου έλεγαν πως ακόμη δεν τον τσέκαραν κλπ κλπ. Πέρασε μια βδομάδα και αφού τους έπρηξα στα τηλέφωνα μου λένε: ο δίσκος είναι μια χαρα ελάτε να τον πάρετε! Τους εξηγώ οτι αυτό το σενάριο έχει επαναληφθεί και δεν έχει νόημα και μου λένε πως τότε φταίνε οι συσκευές μου που μάλλον δεν είναι συμβατές με τον δίσκο και αν θέλω να τις πάω να τις δουν!!! Τους εξηγώ πως αποκλείεται να τους αφήσω εκεί συσκευές μου που χρησιμοποιώ για την εργασία μου και πως εξάλλου δεν είναι μία αλλά 2 (το macbook και ένα νέο desktop pc), καθώς επίσης και το γεγονός πως ο δίσκος λειτουργούσε μια χαρά στα ίδια μηχανήματα για 3 μήνες σχεδόν! Anyway πήγα απλά και τον πήρα χωρίς να πω απολύτως τίποτα γιατί ξενέρωσα και δεν είχα διάθεση να χάσω άλλο χρόνο. Τον δοκίμασα έτσι για την ιστορία στο desktop pc, όπου με άφησε να του κάνω format και να του εγκαταστήσω τα windows 8. Όλα πήγαν οκ αλλά ξαφνικά ...boom χάθηκε πάλι από το σύστημα ενώ δούλευα. Πηγαίνοντας να τον αφαιρέσω και να βάλω πίσω τον κανονικό δίσκο, παρατήρησα πως μόλις έπιασα τον ssd από πίσω και τον πίεσα λίγο, άναψε το λαμπάκι του ενώ όταν τον άφησα έσβησε! Οπότε το πρόβλημα εντοπίστηκε στις επαφές τροφοδοσίας του δίσκου (γι'αυτό και τον έβλεπε ή όχι ανα τυχαία διαστήματα και στο service μου έλεγαν πως δεν έχει πρόβλημα). Έπιασα το κατσαβίδι μιας και δεν με ενδιέφερε πλεον ούτε ο δίσκος ούτε η εγγύησή του, τον άνοιξα και διαπίστωσα πως μία από τις επαφές της τροφοδοσίας δεν ήταν κολλημένη με την πλακέτα αλλά ακουμπούσε οριακά! Το κόλλησα και πλεον λειτουργεί οκ αλλά προφανώς δεν θα εμπιστευτώ σε έναν τέτοιο δίσκο τα δεδομένα μου ξανά. Τον έβαλα σε μια εξωτερική θήκη σαν χύμα αποθηκευτικό χώρο. Επί της ουσίας, εγώ έχασα 90 ευρώ αλλά το Πλαίσιο έχασε έναν καλό πελάτη μετά από 15 χρόνια.
skiabox Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει ή καλύτερα να δουλεύει σε κάποιο Service κάποιου Apple καταστήματος, ώστε να μπορεί να μου εγκαταστήσει SSD στο σύστημα μου Officially, χωρίς πατέντες, κλπ, όπως ακριβώς το βάζει η Apple από το εργοστάσιο; Αν κάποιος είναι από Αθήνα και μπορεί με το αζημίωτο φυσικά, ας μου στείλει ένα PM. Ψάξε βιντεάκια στο youtube και πήγενε και μια βόλτα από το Praktiker για τα ειδικά κατσαβιδάκια. Είναι εντελώς απλοική διαδικασία.
agpol07 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Παιδια σε ενα καινουριο Macbook μπορουμε να τον αλλαξουμε εμεις ή χανεται η εγγυηση??
Tablet Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Παιδια σε ενα καινουριο Macbook μπορουμε να τον αλλαξουμε εμεις ή χανεται η εγγυηση?? Γίνεται κανονικά!
summit1_1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα, έχω ένα Macbook Pro 13" mid 2009 με έναν WD Black 500gb και σκέφτομαι αναβάθμιση σε SSD γιατι ο Black είναι το μονο πράγμα που ακούγεται, και ειναι κρίμα ενα laptop να είναι θορυβώδες λόγο σκληρού. Έχω ήδη ψάξει στο Google σχετικά θέματα και έχω μπερδευτεί εντελώς γιατι ακούς εκ διαμέτρου αντίθετες αποψεις για τους ίδιους σκληρους και τη συμβατοτητα τους με mac. Προσωπικά με ενδιαφέρει να έιναι χωρητικότητας 120-128 gb ο ssd γιατι θα έχω 2 partitions ενα με Lion και ένα με bootcamp-windows 7. Έχω το EFI 1.7 firmware, περιμένω απόψιες εμπειρίες με SSD (δυστυχώς έχω κάνει double post γιατι πριν απο εδώ είχα βρεί ένα παρομοιο θεμα, αλλα νομιζω εδώ είναι πιο σχετικο)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 αν δεν έχεις οικονομικό θέμα τότε προφανώς τον Pro...
tsomby Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Αλλιώς ανάμεσα σε 840 απλό και 830 προτίμησε τον δοκιμασμένο 830. Τα πάει καλύτερα και στα benchmark από ότι έχω δει και είναι και χιλιοδοκιμασμένος!
tsak4 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Και κατι σχετικο με τους ssd για οσους κανουν cloning οταν βαζουν καινουριο ssd αντι για clean install: http://www.insomnia....25#entry4967136 Σε συνεχεια της συζητησης, ενα απο τα βασικα μειονεκτηματα που εχει το cloning στους ssd και ξεχασα να αναφερω ειναι οτι μπορει να μην γινει σωστα το alignment, που ειναι αρκετα σημαντικο για τις επιδοσεις των ssd και την φθορα του. Στην περιπτωση απλου format και clean install το alignment γινεται σιγουρα σωστα. (τουλαχιστον απο το windows 7 install ή το disk utility του mac os x * . Πχ τα windows xp δεν κανουν format στο σωστο alignment) *Οποτε φροντιστε την δημιουργια του partition να την εχετε κανει μεσω του disk utility και να μην την αναλαβει το προγραμμα που θα κανει clone. http://lifehacker.co...ive-performance http://forums.macrum...ad.php?t=952904 http://www.hwbox.gr/...l#content_start Αρα κάνουμε clean install και μεταφέρουμε τα αρχεία μας μετά με Migration Assistant;;
haHa Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Αρα κάνουμε clean install και μεταφέρουμε τα αρχεία μας μετά με Migration Assistant;; Πιστευω ειναι η καλυτερη λυση το clean install. Μετα μεταφερεςι τα αρχεια σου με το migration assistant ή χειροκινητα.
tsak4 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Πιστευω ειναι η καλυτερη λυση το clean install. Μετα μεταφερεςι τα αρχεια σου με το migration assistant ή χειροκινητα. Ok thanks!! Τωρα περιμένω να έρθει ο ssd..
basilis5 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2012 να κανω μια ερωτηση αφελη; ετυχε και ειδα σε καταστημα το 13.3 retina-ssd και ηταν πραγματικα ταχυτατο σε σχεση με το 15.4 pro 2011 i7 μου (5400 σκληρος). Την διαφορα την εκανε ο ssd η και ο επεξεργαστης; αν υποθεσουμε πως ειναι το 1,ενας 830-vertex 4 θα εδινε την ιδια-παρομοια αισθηση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα