atheatos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Καλησπερα, τις επομενες μερες θα εχω στα χερια μου ενα macbook pro 13 τελευταιο μοντελο και εναν vertex 3. Ποια διαδικασια να ακολουθησω για να τον τοποθετησω? Αλλαζω τον δισκο και βαζω το λειτουργικο απ το dvd η κανω κατι αλλο? Πρωτη φορα θα εχω μακ και ειμαι λιγο "χαμενος"! Ευχαριστω ε κτων προτερων Ψυχραιμία....αν έχεις ξανακάνει ανάλογη διαδικασία σε pc,δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι.Δεν θα απενεργοποιήσεις και καμια βόμβα....αλλά καλό είναι να δεις κανένα βιντεάκι από ifixit για την διαδικασία.Καλό είναι επίσης να κάνεις εγκατάσταση από την αρχή το λειτουργικό από το DVD ακολουθώντας τους οδηγούς του insomnia η οποιαδήποτε άλλου σοβαρού site. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexx Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Ψυχραιμία....αν έχεις ξανακάνει ανάλογη διαδικασία σε pc,δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι.Δεν θα απενεργοποιήσεις και καμια βόμβα....αλλά καλό είναι να δεις κανένα βιντεάκι από ifixit για την διαδικασία.Καλό είναι επίσης να κάνεις εγκατάσταση από την αρχή το λειτουργικό από το DVD ακολουθώντας τους οδηγούς του insomnia η οποιαδήποτε άλλου σοβαρού site. Ενταξει την εχω κανει απειρες φορες σε πι-σι (συναρμολογω μονος μου τα κομματια) αλλα ποτε δεν ειχα μακ για να ξερω. Δηλαδη αλλαζω τον δισκο κανω εγκατασταση το λειτουργικο απο το DvD και ειμαι ετοιμος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cham Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Αφού θα βάλεις καινούριο δίσκο και σίγουρα και το Lion άκου τι θα κάνεις η θα φτιάξεις εσύ ένα στικακι με την έκδοση Gm των lion (είναι ακριβώς ίδια με την τελική !) η θα το φτιάξει κάποιος που έχει Mac για εσένα.Θα βγάλεις τον δίσκο λοιπόν και θα τον κρατήσεις έτσι όπως θα είναι με τα Snow φαντάζομαι.Θα βάλεις τον καινούριο ολοκάθαρο θα βάλεις το στικακι και θα bootαρεις από εκεί και θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση κανονικά. Γιατί στο λέω αυτό ? Φαντάζομαι o SSD θα είναι μικρής το πολύ μεσαίας χωρητικότητας.Αν βάλεις πρώτα Snow κ μετά Lion γιατί αυτή είναι η σωστή διαδικασία,θα χάσεις από τον δίσκο περίπου 10GB γιατί φτιάχνει κρυφό partition πρώτα κ μετά κάνει την εγκατάσταση. Στο link που σου έδωσα πιο πριν έχει κ την διαδικασία πως να φτιάξεις το Stickaki η οποία είναι πολύ εύκολη. Αν τώρα δεν θέλεις την Gm και θέλεις να το αγοράσεις κανονικά από το appstore θα κάνεις αυτό που έκανα εγώ,θα μπεις από ένα Mac που θα έχει ακόμα τα snow επάνω (και από το δικό σου αν δεν έχεις αναβαθμίσει) με το id σου θα τα αγοράσεις και θα φτιάξεις πάλι στικακι με αυτό. Πιο πάνω σου γράφω "αυτή είναι η σωστή διαδικασία" εννοώ για να είσαι νόμιμος καθ'ολα και να μπορείς να κάνεις την αγορά από το appstore δεν μπορείς να πας κατ'ευθειαν σε lion με άλλο τρόπο. Η καλή εγκατάσταση είναι πάντα η καθαρή εγκατάσταση άρα σε καθαρό δίσκο με στικακι.Οι Ssd δε είναι καλού δίσκοι αλλά από την δική μου εμπειρία όλα τα χαρακτηριστικά τους τα παίρνεις όταν δεν τους παιδεύεις κυρίως με partition.και ένας κολλητός και εγώ όταν αρχίσαμε να τον χωρίζουμε και να τον φορμάρουμε διαφορετικά και ξανά και πάλι για να κάνουμε πειράματα, εκει παρ'ολιγο να τον χάσουμε δηλαδή τον χάσαμε και είδαμε και πάθαμε να τον επαναφέρουμε. Αν νιώθεις ότι "δεν το έχεις" και είσαι Αθήνα έλα να το κάνουμε μαζί.σε γενικές γραμμές είναι εύκολο αλλά είναι αλλιώς να το έχεις κάνει 5 φορές και αλλιώς μια. Είναι άγνωστο γιατί, αλλά μάλλον λόγο φιλοσοφίας λειτουργικού,οι Ssd κουμπώνουν καλύτερα στα Mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skierpetros Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 http://www.getitnow.gr/prod/anabathmisi/skliroi-diskoi/ocz-vertex-series-mac-edition-60gb/prod251999pp/ Αξιζει να αγορασω αυτον ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cham Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Νομίζω είναι πολύ μικρός.. αφού είναι για Mac να κοιτάξεις να είναι συμβατός και με το trim enabler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 http://www.getitnow.gr/prod/anabathmisi/skliroi-diskoi/ocz-vertex-series-mac-edition-60gb/prod251999pp/ Αξιζει να αγορασω αυτον ? τι διαφορα εχει απο τον απλο vertex2; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantsos13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Παιδιά σε 13 macbook pro 2011 αυτός μου κάνει δουλειά? http://www.newegg.ca/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227706 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis222 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Παιδιά σε 13 macbook pro 2011 αυτός μου κάνει δουλειά? http://www.newegg.ca/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227706 Ναι, Τον Ιδιο εχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantsos13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Αξίζει τα λεφτά του? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexx Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Σημερα μου ηρθε ο vertex3 . Αντε να ερθει και το Macbook γιατι δεν κρατιεμαι!!! Το λειτουργικο ειναι σε DvD? Κουμπωνω τον δισκο πανω και ξεκιναω boot απο το DvD κ.τ.λ οπως στα παραθυρα? Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω ιδιαιτερως κατα την εγκατασταση? Αν εχετε και κανεναν οδηγο να προτεινεται ακομα καλυτερα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Σημερα μου ηρθε ο vertex3 . Αντε να ερθει και το Macbook γιατι δεν κρατιεμαι!!! Το λειτουργικο ειναι σε DvD? Κουμπωνω τον δισκο πανω και ξεκιναω boot απο το DvD κ.τ.λ οπως στα παραθυρα? Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω ιδιαιτερως κατα την εγκατασταση? Αν εχετε και κανεναν οδηγο να προτεινεται ακομα καλυτερα! βαζεις το DVD και κρατας πατημενο το C μολις ασπρισει η οθονη. μετα πας στην πανω μπαρα στα Applications και ανοιγεις το Disk Utility. με αυτο φορμαρεις τον σκληρο σε Mac OS Extended (Journaled). και τελος κανεις κανονικα την εγκατασταση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vfragos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημέρα, ξέρει κανεις που μπορω να βρω ετοιμοπαραδοτο Ocz vertex 3 240gb; Γρηγορα τωρα που ψηθηκα, πριν το μετανιωσω. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να κανω copy τον παλιο μου δισκο στον καινουργιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pallisi Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημέρα,έχω κάποιες απορίες σχετικά με την εγκατάσταση του ssd που θα ήθελα να ρωτήσω. Αυτή τη στιγμή στο σκληρό του macbook pro(late 2009) μου είναι εγκατεστημένο το snow leopard και έχω αγοράσει και κατεβάσει το lion. Εντός των ημερών θα μου έρθει το caddy για να βάλω μέσα τον vertex 2.Μπορεί κάποιος να μου πει σε βήματα την διαδικασία για να εγκατασταθεί το νέο λειτουργικό στον ssd και ο hdd να είναι αποθηκευτικός χώρος; Αλήθεια που είναι καλύτερα να μπει ο ssd στο caddy ή εκεί που είναι τώρα ο σκληρός; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Όπως λέει και ο panos2000 στα αρχικα του post σε αυτο το topic Link που το δοκιμασε, ειναι να μπει ssd καλυτερα στην θεση του 1ου σκληρου για να μην εχει προβληματα sleep/wake. αφου το χεις κατεβασει το Lion μπορεις να το καψεις σε ενα Flashaki και να κανεις απο κει Install. Κ γω περιμενω το Caddy ομως δεν αντεξα να περιμενω κ δοκιμασα με τον πατροπαραδοτο τροπο να γινει εγκατασταση μεσω DVD. οδηγιες για να το καψεις ειτε μεσω dvd ειτε μεσω flash drive εδω: Link Καλη τυχη!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triggerman Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Εβαλα κι εγω εναν ssd σε iMac 27 mid 2010 και περιττο να πω οτι το μηχανημα απογειωθηκε.Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν ειναι απαραιτητο να ενεργοποιησω το trim και αν ναι με ποιον απο τους δυο παρακατω τροπους : 1) http://www.groths.org/?page_id=322 2) http://digitaldj.net/2011/07/21/trim-enabler-for-lion/ . Ρωταω για το αν ειναι απαραιτητο γιατι σε ενα αρθρο(http://blog.macsales.com/11051-to-trim-or-not-to-trim-owc-has-the-answer) διαβασα οτι αν ο δισκος υποστηριζει garbage collection οπως ο δικος μου (ocz vertex 3 120gb) μπορει να μην χρειαζεται η ενεργοποιηση του trim.Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα