Προς το περιεχόμενο

SSD σε Μac (γνώμες/εμπειρίες)

nickolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μία ερώτηση για όσους έχουν Vertex 2.

Έχετε ενεργοποιήσει το trim patch;

Ρωτάω γιατί ο πρώτος Vertex 2 που είχα,

κράτησε ενάμησι μήνα (με το trim patch ενεργοποιημένο) πριν παραδώσει πνεύμα

και τώρα που τον αντικατέστησα δεν ξέρω τι να κάνω.

Έχω ακούσει ότι αυτό το patch δεν κάνει για όλους τους δίσκους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μία ερώτηση για όσους έχουν Vertex 2.

Έχετε ενεργοποιήσει το trim patch;

Ρωτάω γιατί ο πρώτος Vertex 2 που είχα,

κράτησε ενάμησι μήνα (με το trim patch ενεργοποιημένο) πριν παραδώσει πνεύμα

και τώρα που τον αντικατέστησα δεν ξέρω τι να κάνω.

Έχω ακούσει ότι αυτό το patch δεν κάνει για όλους τους δίσκους...

Εγώ έχω Vertex 2 120GB κάπου 4 μήνες τώρα, με το trim ενεργοποιημένο από τότε που κυκλοφόρησε το trim enabler, και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Οϋτε με το 10.6.7, ούτε με το 10.6.8 που προχτές ξαναέκανα τη διαδικασία...

Εγω παντως δεν θα εμπιστευομουν τα δεδομενα μου σε μπακαλιστικες λυσεις τριτων που δεν παρεχουν καμμια εγγυηση καλης λειτουργιας.

Έχεις δίκιο σε αυτό! Στον SSD (trim enabled) έχω μόνο λειτουργικό και εφαρμογές. Όλα τα δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων των libraries των διαφόρων apps) βρίσκονται στον HDD που έχω εγκαταστήσει στο optibay! Επιπλέον, υπάρχουν τα καθημερινά backups του Time Machine. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ρίσκο, υπολογισμένο όμως!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε! Πρόκειται να αγοράσω iMac 27'' από Αμερική και αναρωτιόμουν αν συμφέρει να πληρώσω 500$ για 256GB SSD ή όταν με το καλό φτάσει Ελλάδα, να το πάω σ' επίσημο μεταπωλητή για να μου το αναβαθμίσει ο ίδιος, πιθανώς και σε 128GB. Για δική μου παρέμβαση στου υπολογιστή τα "ενδότερα" ούτε λόγος, καθ' ότι θα τον καταστρέψω. Γενικώς τί προτείνετε;

Σημ.: Διαβάζω ότι μελλοντικά, οπότε θα βγουν και οι με thunderbolt εξωτερικοί solid state drives, θα μπορούμε να εκκινούμε από τον εξωτερικό δίσκο ο οποίος- όπως λέγεται- από τους υπάρχοντες SSD εσωτερικούς θα είναι πολύ καλύτερος. Άρα αν αληθεύει αυτό, συμφέρει τώρα να αγοράσω απλό σκληρό δίσκο 7200 στροφών.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από Μενέξενος

Κάποιος;

Εγώ στη θέση σου θα προτιμούσα το μοντέλο χωρίς ssd(αλλα με την καλή κάρτα γραφικών....)'Οπως είπες θα βγούνε καλύτεροι ssd στο μέλλον τους οποίους θα μπορείς να συνδέσεις μέσο thunderbolt και η ταλαιπωρία - έξοδα είναι περιττά πλέον....

• Super Moderators

Σημ.: Διαβάζω ότι μελλοντικά, οπότε θα βγουν και οι με thunderbolt εξωτερικοί solid state drives, θα μπορούμε να εκκινούμε από τον εξωτερικό δίσκο ο οποίος- όπως λέγεται- από τους υπάρχοντες SSD εσωτερικούς θα είναι πολύ καλύτερος. Άρα αν αληθεύει αυτό, συμφέρει τώρα να αγοράσω απλό σκληρό δίσκο 7200 στροφών.

ναι μελλοντικά θα βγουν γρηγορότεροι SSD από τους υπάρχοντες, αυτό είναι λογικό, αλλά θα μπορούν να μπουν και αυτοί εσωτερικά...

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Έχετε να προτείνετε κάποιόν 120gb sata III για το Macbook Pro (15' early 2011 μοντέλο) μου; Διαβάζω διάφορα στο internet για ασυμβατότητες, μεγάλα failure rates κλπ. και έχω αρχίσει να έχω δεύτερες σκέψεις για το αν αξίζει τελικά.

Καλησπερα,

τις επομενες μερες θα εχω στα χερια μου ενα macbook pro 13 τελευταιο μοντελο και εναν vertex 3. Ποια διαδικασια να ακολουθησω για να τον τοποθετησω? Αλλαζω τον δισκο και βαζω το λειτουργικο απ το dvd η κανω κατι αλλο? Πρωτη φορα θα εχω μακ και ειμαι λιγο "χαμενος"!

Ευχαριστω ε κτων προτερων :rolleyes:

Καλησπερα,

τις επομενες μερες θα εχω στα χερια μου ενα macbook pro 13 τελευταιο μοντελο και εναν vertex 3. Ποια διαδικασια να ακολουθησω για να τον τοποθετησω? Αλλαζω τον δισκο και βαζω το λειτουργικο απ το dvd η κανω κατι αλλο? Πρωτη φορα θα εχω μακ και ειμαι λιγο "χαμενος"!

Ευχαριστω ε κτων προτερων :rolleyes:

http://www.macuser.gr/ssd-replacement-macbook-pro-5589/ Εδώ είσαι ;) .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...