Προς το περιεχόμενο

SSD σε Μac (γνώμες/εμπειρίες)

nickolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα παιδια

εχω ενα macmini (mid2007) core2duo 2ghz. ποιον ssd μου προτεινετε να βαλω? ειμαι μπερδεμενος υπαρχουν πολλα μοντελα. ηθελα κατι σχετικα φθηνο. εχετε να προτεινετε κατι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 415
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλησπερα παιδια

εχω ενα macmini (mid2007) core2duo 2ghz. ποιον ssd μου προτεινετε να βαλω? ειμαι μπερδεμενος υπαρχουν πολλα μοντελα. ηθελα κατι σχετικα φθηνο. εχετε να προτεινετε κατι?

vertex 2 60GB.

ο vertex 3 της ocz ειναι sata 3 . εχω macbook late 2008 που ειναι sata 2 . θα υπαρχει καποιο προβλημα με την sata η κανει αυτοματα switch σε sata 2 ?

φιλε και γω εχω ενα macbook pro late 2008 και ψαχνομαι τωρα τελευται για να κανω ακριβως αυτο που θες και συ. και ειμαι αναμεσα σε vertex 3 (120GB) και vertex 2 (120GB).

ψαξε να βρεις στο anandtech.com εχει reviews και για τα 2 αυτα SSDs. (θα βρεις και ακριβως τις ταχυτητες βλ παρακατω.ταχυτητες sata στη wikipedia)

θεμα πρωτο. συμβατοτητα. σημαντικο. (οι τιμες ταχυτητων που δινω ειναι απ οσο θυμαμαι και προσεγγιστικα και θεωρητικα παντα)

ο,που διαβασα και γω δεν βρηκα προβλημα συμβατοτητας. απ οτι καταλαβα θα τρεχει ο vertex 3 σε sata 2 interface και θα κανει max περιπου (θεωρητικα παντα) στα 300MB/s λογω του διαυλου. αρα με αυτα τα δεδομενα δε συμφερει να παρει κανεις σαν και μας τον vertex 3 (max 550MB/s) γιατι τον καλυπτει ανετα ο vertex 2 (max 300MB/s). η διαφορα τιμης δεν ειναι μικρη.

αν διαβασεις ομως το review του anandtech για τον vertex 3 (120GB) κατι λεει εκει περα οτι πεφτει πολυ(συγκριτικα) η αποδοση σε σχεση με τον vertex 3 (240GB) γιατι κατι εχει λεει τα μισα NAND τσιπακια σε καθε καναλι και κατι αλλα τεχνικα που δεν τα καταλαβαινω να τα αξιολογησω, αλλα το site μου φαινεται οτι ξερει τι γραφει και τι λεει.

θεμα δευτερο.

αμα ειναι να σκασεις τοσα χρηματα για SSD ε παρε τυλαχιστον κατι που θα "κρατησει". (βλ vertex 3). σε σχεση με τα παραπανω δε θα ηθελα να παρω τον 120αρι τον vertex 3, αλλα δε μπορω να δωσω 500Ε για τον 240αρι τον 3. οποτε ειχα κατασταλαξει στον 120GB vertex 2. ελα μου ομως που μολις κυκλοφορησε ο 120GB Vertex 3 MAX IOPS. ειναι πρωτο θεμα στο anandtech και περιμενοντας να δω αποτελεσματα απο αυτον, για να επιλεξω τελικα τι θα κανω. κανω quote anandtech:

..................Enter OCZ's MAX IOPS drive. Using 32nm Toshiba Toggle NAND instead of 25nm IMFT ONFI 2.x NAND the die capacity drops to 4GB, which means you get twice as many die per NAND device. The end result? 240GB Vertex 3 performance for slightly more than 120GB Vertex 3 pricing.

αν ειναι ετσι, περιμενουμε να δουμε παντα, και εχει τιμη μεχρι +10% απο τον 120GB vertex 2 εγω θα παρω τον max iops. γιατι εξαλλου απο τα ssd, ωφελησε κυριως απο το μικρο latency, τωρα τα 300MB/s διαμεταγωγη, οχι οτι μου πεφτουν ασχημα, αλλα δε σκαω κιολας. (ειδικα "εμεις" που ανεβαινουμε μεχρι 300MB/s και οχι 550MB/s.)

εχω τωρα 500GB WD @ 7200rpm, που το ειχα βαλει περισυ και δε μπορω να πω οτι ειδα διαφορα απο τον μανισιο hitachi 320Gb@5400rpm που ειχα, ισα ισα τωρα ακουγεται ο σκληρος, ενω ο παλιος δεν εβγαζε κιχ. και λεω να βαλω το SSD στη θεση του παλιου σκληρου και τον τωρινο 500αρι με optibay στο superdrive.

εγω επισης λεω να βαλω πανω στο macbook pro μου και 8GB RAM, http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001PS9UKW/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&m=A38UDII8M9Z5GS , και να του κανω ετσι μια καλη αναβαθμιση.

περναει το μηχανημα ενα "midlife crisis" τωρα μετα απο 3 χρονια ζωης (ειναι το πρωτο μου mac και εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος) και λεω να του κανω ενα lifting, μια λιποαναρροφηση, 2 ( :X ) σιλικονες εκει που πρεπει για να κυκλοφορει και "να γυριζει κεφαλια".

βεβαια ολα αυτα μαζι με ενα clean install του Lion (μαλλον), εκει πρεπει να το ψαξω πολυ το πραγμα btw, και θα με παει ανετα για αλλα τοσα χρονακια.

επισης κοιτα και το maxupgrades, πουλαει ολα αυτα που θελω εγω σε ενα πακετο, και το σκεφτομαι (να δω τι θα γινει βεβαια με τον vertex 3 max iops) πολυ. το ξερει κανεις το μαγαζι αυτο, ειναι εμπιστευσιμο?

let me know τι εκανες τελικα.

ελπιζω να βοηθησα και οχι να μπερδεψα με συτα που σου εγραψα. σορρυ για τις κουρτινες, αλλα ειναι θεμα που σηκωνει κουβεντα

εχω τωρα 500GB WD @ 7200rpm, που το ειχα βαλει περισυ και δε μπορω να πω οτι ειδα διαφορα απο τον μανισιο hitachi 320Gb@5400rpm που ειχα, ισα ισα τωρα ακουγεται ο σκληρος, ενω ο παλιος δεν εβγαζε κιχ. και λεω να βαλω το SSD στη θεση του παλιου σκληρου και τον τωρινο 500αρι με optibay στο superdrive.

εγω θα εβαζα στο optibay τον 5400 που ειναι πιο ησυχος και τρωει λιγοτερο ρευμα...

ριξε μια ματια και δω:

http://www.insomnia.gr/topic/399699-macbook-pro-ssd-in-superdrive-out/

Eγω παντως στο νεο mbp 2011 15.4 , εβαλα 8gb ram, ssd 120gb vertex2 στη θεση του dvd (optibay) και αφησα τον παλιο 500γβ 5400 rpm στη θεση του (γιατι μονο εκει εχει shock protection και το μηχανημα πεταει... ουτε να το σκεφτω να γυρισω πισω.

To dvd το εβλα σε μια εξωτερικη θηκη και το συνδεω οποτε το χρειαστω.

vertex 2 60GB.

φιλαρακι ευχαριστω για την ανταποκριση.

ειχα στα υποψην μου αφτον

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320133

λες να ειναι οκ? να το δεχτει το μινι?

φιλαρακι ευχαριστω για την ανταποκριση.

ειχα στα υποψην μου αφτον

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320133

λες να ειναι οκ? να το δεχτει το μινι?

κυριλε θα εισαι.

Το ψήνω και γω τωρα το καλοκαιρι με την ελευση του Lion να βάλω SSD..

η απορία μου είναι ποιον να βαλω στο macbook Pro 13.3 Mid 2010?? Vertex 2 ή Agility 3 ???? οεο???

(Στα 60GB πάντα,μιας και εχουν σχεδον ιδια τιμη)

Καμμια απαντηση ρε παιδια;ειναι οκ για το μηχανημα μου;δεν γνωριζει κανεις;

Καμμια απαντηση ρε παιδια;ειναι οκ για το μηχανημα μου;δεν γνωριζει κανεις;

Μια χαρά θα είσαι, αλλά καλύτερα πάρε τον από κάποιον εντός EU, ο τύπος που μας δείχνεις είναι από US.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...