kebinB Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 όχι όλα κλειστά τα είχα εκτός του σκαιπ. οταν βρω το χρονο θα κάνω 9 κομπλε να δουμε τι θα βγει. πάντως με στεναχωρει που έχει πέσει τοσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3406228&postcount=10 τα νούμερα είναι απογοητευτικά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 να επισημάνω πως στον SSD δεν έγινε clear install αλλά η δουλειά έγινε με carbon φάση. το λειτουργικό βαράει απο το 2006 υπερωρίες. σίγουρα σε ένα clear format θα τα έδειχνε τα δόντια του αλλα τι να πω. οτι εχει πέσει το εχω παρατηρήσει και εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3406228&postcount=10 τα νούμερα είναι απογοητευτικά... Ακριβώς...!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 delete παρακαλώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 να επισημάνω πως στον SSD δεν έγινε clear install αλλά η δουλειά έγινε με carbon φάση. το λειτουργικό βαράει απο το 2006 υπερωρίες. σίγουρα σε ένα clear format θα τα έδειχνε τα δόντια του αλλα τι να πω. οτι εχει πέσει το εχω παρατηρήσει και εγώ. Το ποσο καιρο βαραει υπερωριες το λειτουργικο δεν εχει σχεση με τα νουμερα του benchmark. Με ενα clear format θα γινοταν το συστημα σου πιο γρηγορο γιατι θα εφευγε η σαβουρα κλπ, αλλα τα νουμερα του ssd λογικα δεν θα αλλαζαν ιδιαιτερα. Το "προβλημα" που εχουν οι ssd με την πτωση επιδοσεων μετα απο λιγο καιρο αν δεν υποστηριζουν trim ουδεμια σχεση εχει με το αν εχει λειτουργικο φρεσκο ή παλιο ή εχει απλα δεδομενα (πχ ταινιες/φωτο κλπ). Το "προβλημα" ειναι καθαρα θεμα hardware χαρακτηριστικων των ssd και η μονη λυση μεχρι στιγμης(χωρις χασιμο δεδομενων) ειναι το TRIM. Επαναλαμβανω: Το TRIM ειναι απαραιτητο για την διατηρηση της ταχυτητας ενος ssd και για αυτο το υποστηριζουν το linux, freebsd, windows 7 . Το mac os x εχει μεινει λιγο πισω σε αυτο το θεμα, αλλα πιστευω πως το μελλον θα το υποστηριξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) να επισημάνω πως στον SSD δεν έγινε clear install αλλά η δουλειά έγινε με carbon φάση. το λειτουργικό βαράει απο το 2006 υπερωρίες. σίγουρα σε ένα clear format θα τα έδειχνε τα δόντια του αλλα τι να πω. οτι εχει πέσει το εχω παρατηρήσει και εγώ. Όταν θα βρείς χρόνο για τα υπόλοιπα 9 τέστς, δοκίμασε μετά τα 9 τεστς να κάνεις και ένα Erase Free Space. Με τις χαμηλές επιδόσεις που διαφαίνεται να έχει ο SSD σου, πολύ πιθανόν να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο, όσον αφορά το "εάν το Erase Free Space του Disk Utility κάνει την δουλειά του Trim ή όχι" (που μάλλον ΔΕΝ θα την κάνει, αλλά αφού μπορούμε να κάνουμε τα τεστς, ας δοκιμάσουμε)... Επίσης KebinB θα είχε ενδιαφέρον μετά τα υπόλοιπα 9 τεστς να άφηνες ανοικτό τον υπολογιστή σου για 8 ώρες (για να ξεκαθαρίσουμε και το θέμα του "Garbage Collection") και να επαναλάμβανες ένα Test...!!! Εμένα πάντως η απορία μου είναι "γιατί το Read έχει πέσει τόσο χαμηλά στον δίσκο του KebinB"? (Υποτίθεται το Trim βοηθάει στο Write και δεν έχει να κάνει με το Read...!!! ---------- Προσθήκη στις 01:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:41 ---------- Οκτώβριος 2009: Σήμερα: Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν με τον Mac Pro, τα επόμενα στο Macbook Pro. Ανάμεσα στο διάστημα αυτό υπήρξε φορμάτ με secure erase. Πάντα με παραπάνω από 50GB ελεύθερο χώρο και σχεδόν καθημερινά γράψε σβήσε ταινίες mkv άνω τον 4GB. Ας μεταφερθεί εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=382172 το ποστ μου γιατί μπέρδεψα τα θέματα. Λογικές επιδόσεις μου φαίνονται. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2010 από vag3d Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Οκτώβριος 2009: Σήμερα: Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν με τον Mac Pro, τα επόμενα στο Macbook Pro. Ανάμεσα στο διάστημα αυτό υπήρξε φορμάτ με secure erase. Πάντα με παραπάνω από 50GB ελεύθερο χώρο και σχεδόν καθημερινά γράψε σβήσε ταινίες mkv άνω τον 4GB. Τα νούμερα μπορεί να είναι πιο κάτω αλλά στην καθημερινή χρήση δεν έχω δεί μείωση επιδόσεων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Οκτώβριος 2009: Σήμερα: Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν με τον Mac Pro, τα επόμενα στο Macbook Pro. Ανάμεσα στο διάστημα αυτό υπήρξε φορμάτ με secure erase. Πάντα με παραπάνω από 50GB ελεύθερο χώρο και σχεδόν καθημερινά γράψε σβήσε ταινίες mkv άνω τον 4GB. Τα νούμερα μπορεί να είναι πιο κάτω αλλά στην καθημερινή χρήση δεν έχω δεί μείωση επιδόσεων. Ας μεταφερθεί εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=382172 το ποστ μου γιατί μπέρδεψα τα θέματα. Αισθητα πεσμενα νουμερα σε random write , παρολο που δεν εχεις γεμισει καν τον δισκο. Φαινεται ξεκαθαρα η πτωση επιδοσεων μετα απο λιγο καιρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 όχι όλα κλειστά τα είχα εκτός του σκαιπ. οταν βρω το χρονο θα κάνω 9 κομπλε να δουμε τι θα βγει. πάντως με στεναχωρει που έχει πέσει τοσο. Tι γενιάς είναι το MacBook Pro σου? Στο About This Mac/More info, τι σου λέει για τον SATA Controler? πχ. εμένα ο Mac Pro λέει Intel ICH10 AHCI: Vendor: Intel Product: ICH10 AHCI Link Speed: 3 Gigabit Negotiated Link Speed: 3 Gigabit Description: AHCI Version 1.20 Supported INTEL SSDSA2M080G2GC: Capacity: 80.03 GB (80,026,361,856 bytes) Model: INTEL SSDSA2M080G2GC Revision: 2CV102HA Serial Number: CVPO951501ZG080BGN Native Command Queuing: Yes Queue Depth: 32 Removable Media: No Detachable Drive: No BSD Name: disk0 Bay Name: Upper Partition Map Type: GPT (GUID Partition Table) S.M.A.R.T. status: Verified Volumes: INTEL_SSD_80GB: Capacity: 79.68 GB (79,682,387,968 bytes) Available: 36.61 GB (36,606,046,208 bytes) Writable: Yes File System: Journaled HFS+ BSD Name: disk0s2 Mount Point: / Εσένα τι λέει? Μήπως μπορείς να κάνεις ένα Copy / Paste? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Λοιπόν σε προηγούμενο thread αναφέρθηκες σε Free Erase Space που έγινε για πρώτη φορά πριν κανα 2 εβδομάδες. Το μηχάνημα Model Name: MacBook Pro Model Identifier: MacBookPro3,1 Processor Name: Intel Core 2 Duo Processor Speed: 2,2 GHz Number Of Processors: 1 Total Number Of Cores: 2 L2 Cache: 4 MB Memory: 2 GB Bus Speed: 800 MHz Boot ROM Version: MBP31.0070.B07 SMC Version (system): 1.16f11 Πάμε για το Sata. Intel ICH8-M AHCI: Vendor: Intel Product: ICH8-M AHCI Link Speed: 1.5 Gigabit Negotiated Link Speed: 1.5 Gigabit Description: AHCI Version 1.10 Supported INTEL SSDSA2M080G2GC: Capacity: 80,03 GB (80.026.361.856 bytes) Model: INTEL SSDSA2M080G2GC Revision: 2CV102G9 Serial Number:------------------- Native Command Queuing: Yes Queue Depth: 32 Removable Media: No Detachable Drive: No BSD Name: disk0 Partition Map Type: GPT (GUID Partition Table) S.M.A.R.T. status: Verified Volumes: Macintosh HD: Capacity: 79,68 GB (79.682.387.968 bytes) Available: 8,65 GB (8.652.763.136 bytes) Writable: Yes File System: Journaled HFS+ BSD Name: disk0s2 Mount Point: / Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μπορούμε λέτε να κάνουμε τίποτα με αυτό το πρόγραμμα; http://www.jetico.com/download/ http://www.jetico.com/linux/bcwipe-help/wu_using.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Μπορούμε λέτε να κάνουμε τίποτα με αυτό το πρόγραμμα; http://www.jetico.com/download/ http://www.jetico.com/linux/bcwipe-help/wu_using.htm Κατηγορηματικα ΟΧΙ!! Αυτο κανει οτι και το secure empty trash . Γεμιζει ολο το σκληρο 7 φορες με τυχαια binary digits, αρα δεν τον φρεσκαρει πραγματικα και μαλιστα τον «κουραζει» χωρις λογο. Για τον ιδιο ακριβως λογο πρεπει να αποφευγετε και το απλο erase free space (που προταθηκε πριν μερικες σελιδες απο κατι σαινια) γιατι γεμιζει τον δισκο με μηδενικα κ τον «κουραζει» χωρις μαλιστα να τον φρεσκαρει. Αν εχεις ορεξη, ψαξε στα φορουμς του macrumors ενα thread νομιζω 2 σελιδων που προτεινεται τροπος για να φρεσκαρεις τον ssd. Αν θυμαμαι καλα περιλαμβανει τη δημιουργια bootcd. Φυσικα θα χρειαστουν να σβηστουν τα δεδομενα,οποτε θα πρεπει να εχεις κανει ενα time machine backup. Edit: Εδω ειναι το thread που ελεγα. Για δες αμα κανει δουλεια. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2010 από haHa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Κατηγορηματικα ΟΧΙ!!Αυτο κανει οτι και το secure empty trash . Γεμιζει ολο το σκληρο 7 φορες με τυχαια binary digits, αρα δεν τον φρεσκαρει πραγματικα και μαλιστα τον «κουραζει» χωρις λογο. Για τον ιδιο ακριβως λογο πρεπει να αποφευγετε και το απλο erase free space (που προταθηκε πριν μερικες σελιδες απο κατι σαινια) γιατι γεμιζει τον δισκο με μηδενικα κ τον «κουραζει» χωρις μαλιστα να τον φρεσκαρει. Αν εχεις ορεξη, ψαξε στα φορουμς του macrumors ενα thread νομιζω 2 σελιδων που προτεινεται τροπος για να φρεσκαρεις τον ssd. Αν θυμαμαι καλα περιλαμβανει τη δημιουργια bootcd. Φυσικα θα χρειαστουν να σβηστουν τα δεδομενα,οποτε θα πρεπει να εχεις κανει ενα time machine backup. Ρε συ, πως εξηγείς την πτώση της ταχύτητας του Read στον KebinB? Θεωρητικά θα έπρεπε να είχε πέσει μόνο το Write αφού το Trim έχει να κάνει μόνο με το Write..!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Ρε συ, πως εξηγείς την πτώση της ταχύτητας του Read στον KebinB?Θεωρητικά θα έπρεπε να είχε πέσει μόνο το Write αφού το Trim έχει να κάνει μόνο με το Write..!!! Δεν ξερω τον λογο που πεφτει το read, αλλα πραγματι εχει παρατηρηθει οτι χωρις trim δεν πεφτει μονο το write , αλλα και το read. Why You Need TRIM For Your SSD The Intel drive is hit by far the hardest of the three drives by our heavy write/rewrite load, losing much of its sequential read and write speed. Sequential read as measured in AS SSD has dropped by 51 percent to 127MB/s and write speeds fell an amazing 72 per cent to just 22.92MB/s – that’s slower than a decent USB flash drive. Access times also rocketed with read access times especially affected, rising from 0.06ms to 0.946ms – a fifteen fold increase. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα