mentoras99 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Με τοσο 'θορυβο΄και συζητησεις επι συζητησεων, δεν επρεπε η apple να βγαλει μια ανακοινωση για το θεμα ρε παιδια? Ναι χρειαζεται trim και θα το εχετε στην επομενη αναβαθμιση, οχι δεν χρειαζεται για τον ταδε λογο. Καθομαστε, ο καθενας μονος του και ολοι μαζι, και ψαχνουμε να βρουμε τι ισχυει και τι οχι. Εχουμε γινει software/hardware engineers και παλι σιγουροι δεν ειμαστε... Ωρες ωρες δεν μπορω να την καταλαβω αυτη την εταιρια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Με τοσο 'θορυβο΄και συζητησεις επι συζητησεων, δεν επρεπε η apple να βγαλει μια ανακοινωση για το θεμα ρε παιδια?Ναι χρειαζεται trim και θα το εχετε στην επομενη αναβαθμιση, οχι δεν χρειαζεται για τον ταδε λογο. Καθομαστε, ο καθενας μονος του και ολοι μαζι, και ψαχνουμε να βρουμε τι ισχυει και τι οχι. Εχουμε γινει software/hardware engineers και παλι σιγουροι δεν ειμαστε... Ωρες ωρες δεν μπορω να την καταλαβω αυτη την εταιρια... Έλα ντε...!!! Θα έπρεπε να είχε λάβει θέση για να ξέρουμε τι μας γίνεται... Βασικά και εγώ τα τεστ τα έκανα καθαρά για λόγους περιέργειας, για να δω τι παίζει. Σαν feeling ο SSD φυσάει στο σύστημα. Σε σχέση με πριν που είχα κανονικό δίσκο --> καμία σχέση. Μέρα με την νύχτα. Απλώς επειδή πολλά ακούστηκαν, έκανα τα Tests για να δω "πόσο πιο αργός γίνεται ένας SSD χωρίς αυτό το ρημάδι το Trim... Εκτός αν επειδή είχα ήδη κάνει εγκατάσταση 3 φορές το Snow Leopard, οι επιδόσεις που διαφαίνονται στα Test που έκανα είναι οι "πεσμένες" επιδόσεις και αν ήταν "καθαρός" ο δίσκος θα είχα μεγαλύτερες επιδόσεις...!!! Ποιος ξέρει...!!! Γιαυτό και λέω σε περίπτωση που και κάποιος άλλος έχει βάλει SSD στον Mac του, να κάνει αν θέλει και μπορεί τα Tests και αυτός να δούμε συγκριτικά και να βγάλουμε τουλάχιστον μία άκρη...!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 μακαρι να πει τιποτα μεθαυριο αν και δεν το βλεπω πιστευω θα δουμε περισσοτερα στο 10.7 οταν με το καλο βγει...! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Ναι ρε παιδιά άλλο πρόβλημα υπαρξιακό δεν είχα από το αν χρειάζεται το trim στο mac os x. Τέλος πάντων όπως είπες και συ Vag3d οι μετρήσεις σου δεν επιβεβαιώνουν τις λογικές θεωρίες του haHa. Οπότε τι το ψάχνεις; Επειδή κάτι φαίνεται λογικό, δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας, διότι κάτι μπορεί να μας διαφεύγει. Επίσης δεν είναι υποχρεωμένη η κάθε εταιρεία να εξηγεί μέ πάσα λεπτομέρεια πώς λειτουργεί το δικό της λογισμικό. Εγώ πάντως εδώ μέσα ανέφερα πολλά επιχειρήματα για του λόγου το αληθές, που αν και "ελλειπή" τουλάχιστον προσπαθούν να δείξουν ότι όλα τα καρπούζια και όλα τα μαχαίρια δεν είναι τα ίδια. Αυτά που λέει ο haHa μπορεί να είναι πολύ σωστά και λογικά με τη λογική των windows. Μια λογική από την οποία και γω πολλές φορές δεν μπορώ να ξεφύγω. Άλλωστε είμαι 2 χρόνια mac user και 17 χρόνια DOS - Windows user! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 trim, ξεtrim οι αποδοσεις του ssd κυμαινονται μεταξυ του πολυ γρηγορου και του παρα πολυ γρηγορου (αν υποθεσουμε οτι ο 7200 ειναι σκετο γρηγορος) αρα ετσι κιαλλιως κερδισμενος βγαινεις ... σωστα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 εγώ δεν τον συγκρίνω καν με 7200αρη, άλλη φαση ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Τέλος πάντων όπως είπες και συ Vag3d οι μετρήσεις σου δεν επιβεβαιώνουν τις λογικές θεωρίες του haHa. Οπότε τι το ψάχνεις; μήπως είναι πολύ νωρίς όμως? για να ξαναpostάρει αρχές Σεπτέμβρη να δούμε αν θα έχει τα ίδια νούμερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 εγώ δεν τον συγκρίνω καν με 7200αρη, άλλη φαση ειναι. εγω μολις αλλαξα τον 5400 και εβαλα 7200 και εχω ηδη δει αρκετη διαφορα! φανταζομαι σε SSD! αλλα δεν τον προτιμησα γιατι πιστευω οτι ειναι λιγο νωρις ακομα... σε 1-2 χρονακια θαχει στρωσει και θαχουν πεσει και οι τιμες... με 80αρι και 120αρι δεν θα την παλευα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 trim, ξεtrim οι αποδοσεις του ssd κυμαινονται μεταξυ του πολυ γρηγορου και του παρα πολυ γρηγορου (αν υποθεσουμε οτι ο 7200 ειναι σκετο γρηγορος) αρα ετσι κιαλλιως κερδισμενος βγαινεις ... σωστα?? Θα θελα να το δω κι εγω ετσι οπως το λες το θεμα, αλλα αυτο που με ανησυχει ειναι ενα πιθανο data corruption! Κοινως, μικρη επιβραδυνση στην ταχυτητα, αντε δεν βαριεσαι, αλλα ομως το να χασω δεδομενα δεν παιζει να το ρισκαρω. Δεν ξερω αν ειναι μονο θεμα ταχυτητας ή και ασφαλειας δεδομενων το trim. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Θα θελα να το δω κι εγω ετσι οπως το λες το θεμα, αλλα αυτο που με ανησυχει ειναι ενα πιθανο data corruption!Κοινως, μικρη επιβραδυνση στην ταχυτητα, αντε δεν βαριεσαι, αλλα ομως το να χασω δεδομενα δεν παιζει να το ρισκαρω. Δεν ξερω αν ειναι μονο θεμα ταχυτητας ή και ασφαλειας δεδομενων το trim. ο ssd δεν εχει μηχανικα μερη να κινουνται αρα δεν υπαρχει περιπτωση να "χτυπησει" ο σκληρος και απο αυτη την αποψη υποτιθεται οτι ειναι πιο ασφαλης... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 μήπως είναι πολύ νωρίς όμως? για να ξαναpostάρει αρχές Σεπτέμβρη να δούμε αν θα έχει τα ίδια νούμερα... +1 (αν και όπως έγραψα στο thread με τα tests, έχω ήδη Full-άρει τον SSD, οπότε θεωρώ οτι τα αποτελέσματα του "τώρα" θα είναι περίπου ίδια με τα αποτελέσματα του "τότε" (Σεπτέμβρης). Δηλαδή με άλλα λόγια εφόσον ο SSD "φούλαρε" από δεδομένα και τα blocks του έπαψαν πλέον να θεωρούνται "άδεια blocks", και εφόσον δεν υπάρχει Trim, θα πρέπει από εκείνη την πολύ συγκεκριμένη στιγμή που όλα τα Blocks θεωρούνται πλέον "non empty", να συμπεριφέρεται πολύ πιο αργά στο write ο SSD, αποδεικνύοντας πόσο χρήσιμο είναι το Trim και έμπρακτα...!!! Και εδώ είναι το "περίεργο" της καταστάσεως που δεν μπορώ να βγάλω άκρη εγώ προσωπικά...!!!) (άσε που δεν ποστάρει και κανείς άλλος τα result του SDD του, για να έχουμε ένα δεύτερο μέτρο σύγκρισης...!!! Μήπως τελικά αυτές είναι οι "πεσμένες επιδόσεις του SSD χωρίς Trim"??? Μήπως θα πήγαινε πολύ πιο γρήγορα πρακτικά εάν είχε Trim? Και πόσο πιο γρήγορα?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 εγώ κλείνω κανα 6μηνο με τον SSD και βάλε για φέρτε κανα τεστ να run. υπόψιν έχω 6 Giga ελεύθερα, καταραμμένο SCII Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 εγώ κλείνω κανα 6μηνο με τον SSD και βάλε για φέρτε κανα τεστ να run. υπόψιν έχω 6 Giga ελεύθερα, καταραμμένο SCII SSD + Mac: Xbench Benchmark Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Εξαιρετικά χαμηλά νούμερα βλέπω... Το ερώτημά μου είναι "γιατί έχει πέσει τόσο και το Read"? Κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε επηρεαστεί τόσο πολύ...!!! Εσύ δείχνεις να έχεις χάσει ~ την μισή ταχύτητα στο Sequential Read αλλά και στο Random Read. Καλά το Random Write είναι απαράδεκτο και στα 4K Blocks αλλά και στα 256K Blocks...!!! Αν/όταν μπορέσεις κάνε ένα Reboot, μην ανοίξεις τίποτα άλλο εκτός από το Xbench, άσε το μηχάνημα να μείνει idle για 1 λεπτό (να μην έχει να διαβάσει τίποτα ο SSD) και στην συνέχεια κάνε άλλα 9 τέστς το ένα πίσω από άλλο (στο καπάκι που λέμε) για να έχουμε καλύτερη δειγματοληψία. Μήπως είχες κανένα πρόγραμμα να διαβάζει/γράφει στον δίσκο την στιγμή του Test? (πχ. μήπως άκουγες και μουσική εκείνη την ώρα ή έπαιζες καμιά ταινία?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα