chronixp Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά βοήθεια!!! Αγόρασα σήμερα αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615038 γιατί θέλω να συνδέσω μια συσκευή στο δίκτυο του σπιτιού μου. Ακολουθώ πιστά τις οδηγίες εγκατάστασης δηλαδή συνδέω το linksys με το PC μου αλλά οταν ξεκινάω τον οδηγό από το CD εγκατάστασης και κάνει checking network configuration μου βγάζει "The Setup Utility was unable to locate a Wireless Ethernet Brigde on your network.Please make sure your Wireless Ethernet Bridge is powered on and cables are porperly connected". Εννοείται ότι είναι στην πρίζα και το ethernet είναι plugged και στις 2 πλευρες (μάλιστα το φωτάκι power και ethernet ειναι on, ενώ το φωτάκι wireless-G αναβοσβήνει). Λεώ κάτι λάθος κάνω και πάω manually να βάλω την IP του bridge στον explorer (192.168.1.226) και δεν μου ανοίγει τίποτα. Παιδιά παιδεύομαι 2 ώρες τώρα και έχω σπάσει το κεφάλι μου. Μήπως τελικά είναι χαλασμένο από τη μαμά του και παιδεύομαι τσάμπα; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:24 ---------- Παιδιά γράψτε λάθος το κατάφερα είχα κάνει λάθος στη συνδεσμολογία. Έπρεπε εξ'αρχής να βάλω το Linksys πάνω στο router..... Αν θέλει ο moderator ας το σβήσει! Sorry!
chronixp Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Επανέρχομαι πάλι γιατί έχω και άλλο πρόβλημα... εγκατάστασης. To story ειναι το εξής: Το συγκεκριμένο το πήρα γιατί θέλω να συνδέσω δικτυακά ένα ethernet δορυφορικό δέκτη που έχω. Το adsl router που χρησιμοποιώ είναι το baudtec tw263r4-ao του conn-x. Αφού λοιπόν συνδέσω το linksys στο baudtec και τρέξω τον οδηγό από το laptop μου που είναι συνδεδεμένο ασύρματα ακολουθώ τα εξής βήματα: 1. Στα mode settings δηλώνω "Infrastructure" 2. Στα wireless settings βάζω το SSID του baudtec (πχ CONN-X) 3. Στα ΙP settings βάζω "Automatically obtain an IP address (DHCP) 4. Στα security settings βαζω το wep key που έχω βάλει στο baudtec Κλείνω τον οδηγό, βγάζω το linksys bridge, το βάζω στον αποκωδηκοποιητή... τίποτα. Επίσης το βάζω και σε ένα PC που δεν έχει wireless πάλι τίποτα δεν συνδέεται με τίποτα ασύρματα στο δίκτυο μου. Τι κάνω λάθος βρε παιδιά και με παιδεύει αυτό το πραγματάκι τώρα 2 μέρες?
poulinos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 α.ελπιζω να μην εχουν και τα 2 την ιδια Ip. β.δοκιμασε χωρις καθολου κωδικο/ γ.δοκιμασε καρφωτες ip.
chronixp Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 α.ελπιζω να μην εχουν και τα 2 την ιδια Ip.β.δοκιμασε χωρις καθολου κωδικο/ γ.δοκιμασε καρφωτες ip. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και γι΄αυτά που μου είπες αλλά α. Το baudtec έχει IP 192.168.1.1 και το linksys 192.168.1.226 β. Εννοείς να ξεκλειδώσω τελείως το baudtec ? γ. Καρφωτές IP που να βάλω? Αν σε βοηθάει καθόλου αυτός είναι ο οδηγός που έχει το CD του linksys http://downloads.linksysbycisco.com/downloads/WET54Gv3.1_qi.pdf
poulinos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 α.ξεκλειδωσε το δικτυο για αρχη.β.βαλτο στο laptop σου μετα αντι για τον αποδικοποιητη και δες καταρχην αν παιρνεις Ip απο τον dhcp του baudtec λογικα θα πρεπει να παρεις.μετα δες τι ip παιρνεις γενικα .ενα ενα βημα να δουμε τι γινεται.β.δοκιμασε να συνδεθεις ασυρματα στο linksys αντι με καλωδιο να δεις παλι αν παιζει. και το βασικο δεφς αν παιρνει Ip το pc αυτοματα. command prompt και ipconfig
chronixp Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Θα παραθέσω ένα οδηγό για να βοηθήσω όσους έχουν πάρει το συγκεκριμένο μηχάνημα και έχουν ταλαιπωρηθεί. Η εγκατάσταση έγινε από laptop αφού πρώτα απενεργοποίησα το wireless. Ακολουθούμε τα συγκεκριμένα βήματα: Start--> Settings -->Network Connections --> Wireless Connections δεξί κλίκ και Disable (για να απενεργοποιήσουμε το wireless) Start--> Settings -->Network Connections -->Local Area Connection δεξί κλικ και Properties. Εκεί στα TCP/IP στα properties βάζω ΙΡ: 192.168.1.10 και subnet mask: 255.255.255.0 πατάω ΟΚ και κλείνουμε όλα τα παράθυρα. Συνδέω το linksys bridge μέσω ethernet στο laptop και ανοίγω ένα browser. Στη γραμμή διευθύνσεων γράφω: 192.168.1.226. Στο πινακάκι που μας βγάζει βάζω user name: admin και password: admin και πλέον έχουμε συνδεθεί με το linksys. Στη καρτέλα Setup του linksys πατάμε το κουμπί "Site Survey" (ανοίγει οδηγός που ψάχνει για ασύρματα δίκτυα). Θα μας ανοίξει ένα νέο παράθυρο με όλα τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα. Επιλέγω το δίκτυο που θέλω και αν είναι κλειδωμένο επιλέγω security settings για να βάλω το password που έχει το ασύρματο router.Πατάω Apply και το bridge κάνει reset. Είμαστε πλεον έτοιμοι. Αποσυνδέω το bridge, και ξαναπάω στο βήμα 2 και βάζω πάλι "Automatic IP". Τώρα όπου και να συνδέσω το bridge παίζει κανονικότατα. Να πω ότι η manual εγκατάσταση είναι καλύτερη από αυτή του οδηγού που δίνει η linksys μια και έχεις πολύ περισσότερες επιλογές.
poulinos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 γενικως με τα cd ειναι λιγο θεμα αλλα ο φιλος πιο πανω εχει κανει αυτα που λες και παλι δεν παιζει.εχει βρει το δικτυο εχει συνδεθει αλλα κολαει εκει.κατα τα αλλα αυτο που λες ειναι απολυτως σωστο.τωρα στο lan και να βαλει και default gateway παλι θα μπει.με το cd νομιζω και στο αυτοματο να ειναι οι ip παλι παιζει.χωρις το cd δεν ξερω αν δινει καποιος dhcp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.