Προς το περιεχόμενο

Πλήρης υποστήριξη Flash στα smartphones εκτός του iPhone

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και ιστοσελίδες με περιεχόμενο που στηρίζεται στη τεχνολογία Flash είναι αρκετά διαδεδομένες στο Internet, εντούτοις η εμφάνιση τους στα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα είναι μέχρι τώρα μια διαδικασία από αδύνατη έως πολύ δύσκολη.

Σύντομα όμως αυτό θα αλλάξει ύστερα από την σημερινή ανακοίνωση της Adobe για την επίσημη υποστήριξη πλήρους Flash περιεχομένου, στα περισσότερα smartphones της αγοράς μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010. Αυτό θα γίνει εφικτό με τη κυκλοφορία του Flash Player 10.1 που είναι αποτέλεσμα του Open Screen Project στο οποίο συμμετέχουν εκτός της Adobe, 50 σημαντικές εταιρείες του χώρου όπως η Google, Motorola, NVIDIA, Palm, Samsung, RIA κ.α

Ο Flash Player 10.1 θα μπορεί να αναπαράγει χωρίς πρόβλημα web εφαρμογές, παιχνίδια καθώς και περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας όπως HD trailers. Από τα πρώτα smartphones που θα υποστηρίζουν τη νέα έκδοση είναι το Palm Pre, Blackberry, όσα στηρίζονται στη πλατφόρμα Android της Google και Symbian S60 της Nokia, Windows Mobile 6.5 ενώ αισθητή είναι η απουσία του iPhone από τη λίστα.

Η Adobe προσθέτει ακόμα ότι ο νέος Flash player έχει βελτιστοποιηθεί για λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας και μνήμης στα κινητά τηλέφωνα ενώ η έκδοση για PC θα υποστηρίζει GPU acceleration.

Video Video: Παρουσίαση Flash 10.1 σε Palm Pre και Windows Mobile

Link.png Site: Δελτίο Τύπου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η είδηση είναι ότι θα λείπει από το Iphone; Λογικό μου φαίνεται. Είναι "λίγο πίσω" η Apple στην ενσωμάτωση τεχνολογίας που προέρχεται από τρίτους.

Ειναι θεμα πλατφορμας αλλα ολο και καποιο προγραμμα συμβατοτητας η καποιος προγραμαμτιστης θα το μετατρεψει για να εχει συμβατοτητα με το κινητο...

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό για την Apple. Με τον κομπλεξισμό τους θα μείνουν, προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν χρειάζεται το flash στο κινητό, λες και εμείς ζούμε σε διαφορετικό κόσμο.

• Super Moderators
Η Adobe προσθέτει ακόμα ότι ο νέος Flash player έχει βελτιστοποιηθεί για λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας και μνήμης στα κινητά τηλέφωνα ενώ η έκδοση για PC θα υποστηρίζει GPU acceleration.

επιτέλους, καιρός ήταν...ευτυχώς δεν πέθανε ο Highlander πρώτα

Silverlight?! Σιγά τον ανταγωνιστή! Δεν είναι αυτός ο λόγος. Απλά ήταν μια κίνηση, που αργά ή γρήγορα έπρεπε να γίνει.

Όσο για την μη-υποστήριξη του Flash στο iPhone, ως κάτοχος της εν λόγω συσκευής, με τσαντίζει απίστευτα η αλαζονεία της Apple. Ενώ είναι μια εταιρεία που μπορεί να κάνει "παπάδες", εντούτοις προτιμά να μένει πίσω από τις εξελίξεις με την εντελώς closed minded πολιτική της.

Και να πω ότι έχει κάτι ανταγωνιστικό να προσφέρει στον εν λόγω τομέα... αλλά τίποτα!

Ναι εντάξει παίδες! Μήπως φταίει η Apple και στο ότι το flash δεν παίζει καλά ούτε στο linux; Φυσικά κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο mac os x που είναι linux like. Γιατί άραγε το flash να είναι βελτιστοποιημένο μόνο στα windows based συστήματα; Για να δούμε και στο android πόσο καλά θα παίζει....

Με τα netbookάκια τι θα γίνει? Θα δούμε ποτέ HD video να παίζει σωστά? Έχω καταφέρει στο 1000HE μου να παίξω μια χαρά video σε 720 με σχεδόν όλους τους γνωστούς τύπους video. Τα flash πάντα σέρνονται.

Θυμάμαι μάλιστα όταν ο flash ήταν ακόμα στη Macromedia τι ωραία έπαιζε στο παλιό μου pc και μόλις κατέβασα την έκδοση της Adobe, χωρίς κάποιον προφανή λόγο, έκανε κολλήματα. Σαπίλα αυτή η Adobe.

Με τα netbookάκια τι θα γίνει? Θα δούμε ποτέ HD video να παίζει σωστά? Έχω καταφέρει στο 1000HE μου να παίξω μια χαρά video σε 720 με σχεδόν όλους τους γνωστούς τύπους video. Τα flash πάντα σέρνονται.

Θυμάμαι μάλιστα όταν ο flash ήταν ακόμα στη Macromedia τι ωραία έπαιζε στο παλιό μου pc και μόλις κατέβασα την έκδοση της Adobe, χωρίς κάποιον προφανή λόγο, έκανε κολλήματα. Σαπίλα αυτή η Adobe.

Συμφωνώ και επαυξάνω. Απλώς τα προγράμματα που βγάζει είναι must στο χώρο, αν και δε νομίζω ότι τα corel υστερούν κιόλας. Αλλά όποιος είχε δει canvas σε classic mac os τότε καταλαβαίνει τι σημαίνει εύχρηστο πρόγραμμα με τεράστιες δυνατότητες. Αλλά μας το φάγανε και αυτό. Ας όψεται η δυναστεία των windows. Είναι τυχεροί οι παλιοί χρήστες mac που έχουν software που εμείς δε θα δούμε ούτε στον ύπνο μας. Αλλά πάντα και για όλα φταίει η Apple και δε φταίνε οι διάφορες εταιρείες που αποφασίζουν να στηρίζουν μόνο μια πλατφόρμα, λες και το compilation σε unix ή σε linux έστω (χέστο το mac os και ας το προτιμώ) θα τους στοίχιζε πολύ περισσότερο. Τι να πω! Πάντως γενικά τα προγράμματα της Adobe είναι πολύ βαριά και χρειάζεται να τα σπουδάσεις για να δουλέψεις σε αυτά. Sorry αλλά προτιμώ προγράμματα που ακολουθούν πιο mac φιλοσοφία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...