hartzoua Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Γεια σας, σκέφτομαι να πάρω mac laptop και θα ήθελα αν γίνεται να μου λύσετε κάποιες απορίες . Ως τώρα χρησιμοποιώ windows και θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ στο desktop. Ο πότε προκύπτει η εξής απορία. Κάτι που δημιουργώ στο mac (αρχείο doc, png κτλ) θα μπορώ να το ανοίγω και να το μεταφέρω στα windows και να είναι λειτουργικό (και αντίστροφα) ; Υπόθεση εργασίας με προύπόθεση ότι χρησιμοποιώ το ίδιο πρόγραμμα και στα 2 , πχ photoshop για mac και photoshop για windows αντίστοιχα. Κύρια ενασχόληση είναι οι ιστοσελίδεσ για τις οποίες θα χρησιμοποιώ apache, php και mysql αλλα είναι και γενικότερη η απορία. Ευχαριστώ εκ των προτέρω για τις απαντήσεις και καλοδεχούμενες οποιεσδήποτε συμβουλές οσο αφορά την αγορα ή μη του mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Όσο αφρά αρχεία εικόνας γενικού τύπου (png, jpeg κλπ.) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Επίσης υποθέτω πως τα αρχεία του Photoshop θα ανοιγουν το ίδιο και απο τα 2 λειτουργικά. Πάντως αυτό συμβαίνει με τα doc, καθώς υπάρχει MS Office και για mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Με το photoshop δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Θεωρητικά δεν έχεις πρόβλημα ούτε με αρχεία word & excel. Πρακτικά, αν κάνεις "περίεργα" πράγματα σε word & excel (πχ πολύπλοκες μορφοποιήσεις κειμένου, πολύπλοκες συναρτήσεις στο excel κλπ), ενδέχεται να μην φαίνονται σωστά στη μεταφορά από windows σε mac ή αντίστροφα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Σε οτι αφορα το office για mac εχει καποιες ελληψεις σε σχεση μ αυτο των windows. Η πιο χαρακτηριστικη για μενα (επειδη το χρειαζομουν), ειναι οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις διαφορετικα χρωματα οταν εχεις πανω απο ενα φυλα. Απο κει και περα η μορφοποιηση οπως αναφερθηκε και παραπανω, μεταβαλεται καποιες φορες χωρις προφανη λογο (αλλαγη περιθωριων εκτυπωσης, μεγεθος σελιδας κτλ), αλλα ειναι κατι που διορθωνεται ευκολα. Στο photoshop και γενικοτερα σε οποιοδηποτε προβλημα εικονας εγω προσωπικα δεν εχω αντιμετωπισει ποτε προβλημα. Απλα να φροντισεις να κανεις τις ρυθμίσεις των preferences και γενικοτερα την παραμετροποιηση εσυ ο ιδιος, ωστε να εισαι σιγουρος οτι τα color profile και οι ρυθίσεις των εργαλειων σου να ειναι ακριβως οι ιδιες και στα δυο μηχανηματα για να μην βρεθεις προ απροοπτων. Παντως ειδικα ολα τα adobe ειναι απολυτως συμβατα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hartzoua Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για έναν κοινό χρήστη (αφού παίρνω πλέον ως δεδομένο ότι με τις ιστοσελίδες και τη συμβατότητα δεν θα έχω πρόβλημα) ποια είναι τα plus για να προτιμήσει mac? Ξέρω , τώρα ανοίγω θέμα και μαλιστα χιλιοειπωμένο απλώς τις περισσότερες φορές ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο, θα προτιμούσα αντικειμενικά κριτήρια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djmike Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Για έναν κοινό χρήστη (αφού παίρνω πλέον ως δεδομένο ότι με τις ιστοσελίδες και τη συμβατότητα δεν θα έχω πρόβλημα) ποια είναι τα plus για να προτιμήσει mac? Ξέρω , τώρα ανοίγω θέμα και μαλιστα χιλιοειπωμένο απλώς τις περισσότερες φορές ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο, θα προτιμούσα αντικειμενικά κριτήρια όπως το είπες είναι χιλιοειπωμένο.... εδώ είναι το mac section και όλοι έχουμε αλλάξει από windows για πολλούς λόγους τι περιμένεις να σου πούμε... όντως υπάρχει συμβατότητα σε αρχεία στα περισσότερα ας πούμε δεν υπάχει autocad για mac αλλά σχεδιάζεται να βγει.... απλά προσωπικά θα σου πω το εξής αν το πάρεις και το μάθεις μετά δεν θα θες να δουλεύεις σε windows..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.