Προς το περιεχόμενο

Format και μετα Boot από Hard Drive...Γινεται?

bokoboko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω 2 σκληρους.Θα βαλω xp στον εναν και 7 στον αλλο.Πρωτα θα βαλω τα xp στον εναν γιατι μου εχουν πει να εγκαθιστω πρωτα το παλιο λειτουργικο.Μετα θα βαλω τα 7 στον δευτερο σκληρο.

1ον: Πως μπορω να κανω boot απο το σκληρο δισκο(και οχι απο το dvd) ωστε να κανω format και να βαλω τα λειτουργικα?Γινεται?

(Εχω 2 διαφορετικους σκληρους και στον εναν εχω κανει partition,οποτε αμα βαλω στο ενα partition τα λειτουργικα θα τα δει το pc να κανει boot απο κει?ή πρεπει να τα καψω αναγκαστικα σε cd και dvd?)

Αν τελικα γινεται:

2ον: Οταν βαλω τα xp και μετα παω να βαλω τα 7 να ξεσυνδεσω το σκληρο με τα xp?ή να το αφησω ως εχει?Θελω να μου βγαζει στην αρχη πιο λειτουργικο να επιλεξω οταν ανοιγω το pc

Δημοσ.

Δε μπορείς να εγκαταστήσεις λειτουργικό από τον ένα δίσκο στον άλλο(εκτός αν κάνω σοβαρό λάθος)..Πρέπει να τα κάψεις σε CD/DVD..Βάλε πρώτα τα xp, μετά τα 7 και θα μπορείς να επιλέγεις στην αρχή σε πιο θες να μπεις..

Δημοσ.
Εχω 2 σκληρους.Θα βαλω xp στον εναν και 7 στον αλλο.Πρωτα θα βαλω τα xp στον εναν γιατι μου εχουν πει να εγκαθιστω πρωτα το παλιο λειτουργικο.Μετα θα βαλω τα 7 στον δευτερο σκληρο.

1ον: Πως μπορω να κανω boot απο το σκληρο δισκο(και οχι απο το dvd) ωστε να κανω format και να βαλω τα λειτουργικα?Γινεται?

(Εχω 2 διαφορετικους σκληρους και στον εναν εχω κανει partition,οποτε αμα βαλω στο ενα partition τα λειτουργικα θα τα δει το pc να κανει boot απο κει?ή πρεπει να τα καψω αναγκαστικα σε cd και dvd?)

Αν τελικα γινεται:

2ον: Οταν βαλω τα xp και μετα παω να βαλω τα 7 να ξεσυνδεσω το σκληρο με τα xp?ή να το αφησω ως εχει?Θελω να μου βγαζει στην αρχη πιο λειτουργικο να επιλεξω οταν ανοιγω το pc

...μου πήρε κανένα 5λεπτο να καταλάβω ότι όταν λες "να κάνω format" , εννοείς εγκατάσταση λειτουργικού =p

Eπίσης, αν και δεν το λες καθαρά, απ'ο τα συμφραζόμενα υποθέτω πως τα 2 λειτουργικά τα έχεις σε ISO αρχεία ;

(και τεσπα, το pc για το οποίο μιλάς, ΕΧΕΙ τώρα λειτουργικό; )

2ον, δεν ξέρω τί ρόλο βαράει ο boot loader των εφταριών (σε σχέση με τα ΧΡ), αλλά υποθέτω πως δε θα υπάρχει ζόρι, οπότε ΝΑΙ να τον αφήσεις επάνω τον δίσκο με τα ΧΡ όταν θα περνάς τα 7 για να έχεις dual boot option

* επίσης, μόλις πήρε το μάτι μου ένα sticky (τα threads που είναι μπλε στην αρχή του topic ) για dual boot XP-Vista. Υποθέτω καλύπτει και τα 7.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας..Τα εγραψα σε cd,dvd...

Εκανα το λαθος να τα βγαλω τα xp οταν πηγα να κανω εγκατασταση τα 7 και τωρα δε μου βγαζει την επιλογη dual boot grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :(

Θα τα ξαναβαλω τα 7 αναγκαστικα δε θελω να μπλεξω με προγραμματακια με boot και ιστοριες..Ευχαριστω πολυ παιδια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...