Προς το περιεχόμενο

ubuntu και windows7

localy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ξεκινησεις το pc σου με το live cd του ubuntu, να του δωσεις ενα μικρο partition (10-15GB) για να εγκατασταθει και τα υπολοιπα θα τα αναλαβει ο installer.

ΜΗΝ κανεις την εγκατασταση μεσα απο τα windows, δηλαδη μεσω του wubi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακαρι αρχηγε μου ποιος δεν το θελει στην σελιδα της εφαρμογης ομως δεν αναφερονται τα 7 εκτος και αν ειναι ιδιο λειτουργικο με τα vista και η μαμα ms δουλευει τον κοσμακη.

ίδιο λειτουργικό σίγουρα δεν είναι τα seven με τα vista... όπως σίγουρα δουλεύει αφού το δοκίμασα εγώ με ubuntu 9.04 και linux mint 7...

κάτι άλλο θα υπονοεί ο jim_p

Δεν υπαρχει μεγαλυτερη χαζομαρα απο το να γραφεις ubuntu μεσω Wubi!Αν δεν γνωρίζεις να κανεις fresh install:googlare το βρες οδηγίες,εκτυπωσε τες και κανε τα βήματα.Αν ειναι δυνατον :D

Δεν υπαρχει μεγαλυτερη χαζομαρα απο το να γραφεις ubuntu μεσω Wubi!

Υπαρχει και ειναι να αποκαλεις χαζομαρα ενα ολοκληρο προτζεκτ που βοηθησε παρα πολλους χρηστες να γνωρισουν το linux με τον ευκολο τροπο ετσι ξεκινησα και εγω.

Αν δεν γνωρίζεις να κανεις fresh install:googlare το βρες οδηγίες,εκτυπωσε τες και κανε τα βήματα

Εσυ γιατι δεν εκανες το ιδιο με την ατι και τα 64?

.Αν ειναι δυνατον :D

Και ομως ειναι :-)

Σημαντικά επιχειρήματα aris1986... τεκμηρίωσες την άποψη σου άψογα... not!

Χαζομάρα είναι ότι χωρίς να μπλέκω με partitions κτλ μπορώ μέσα σε 1 λεπτό στο pc που έχει μόνο windows να τρέχω με ένα κλικ και linux;

Και σιγά το δύσκολο στο να βάλεις ubuntu που θέλουμε και οδηγό από το internet...

Μεγάλη βοήθεια είναι το wubi

Αφου εγω το ξεκινησα, ας το τελειωσω.

Αναμφιβολα το wubi και η εγκατασταση μεσω των windows ειναι μεγαλη ευκολια, ειδικα για καποιον που ξερει. Η κανονικη εγκατασταση εχει αλλα πλεονεκτηματα ομως.

Στην εγκατασταση με wubi

- δεν γινονται partitions, αρα τα παντα αποθηκευονται σε ntfs

- χρησιμοποιει τον bootloader των windows που υπαρχει ηδη στον MBR

- δεσμευεται ενας χωρος, 10GB νομιζω απο default, και μεσα σε αυτον γινεται εγκατασταση το ubuntu, που με τη σειρα του πιανει 2-2.5GB

- μπορει να απεγκατασταθει απο την "Προσθαφαιρεση προγραμματων" σαν ενα οποιοδηποτε προγραμμα, και μετα να σβηστει η αναλογη γραμμη απο το c:\boot.ini (για xp εινια αυτο, σε vista και 7 ειναι πιο πολυπλοκο).

Μια κανονικη εγκατασταση

- κανει partitions κανονικα, και τα κανει σε ext3/ext4 που ειναι καλυτερο απο το ntfs σε πολλα θεματα (αποδοση, fragmentation κλπ)

- κανει εγκατασταση του grub στον MBR του σκληρου, οποτε ακομα αν παθει κατι ο bootloader των windows (οπως εγινε σε ενα φιλο μου προχτες) θα μπορει παντα να σε βαλει στο ubuntu

- εφοσον μπορει να κανει partitions, μπορει να κανει και οποιοδηποτε αλλο "σχεδιο" εγκαταστασης, πχ ξεχωριστο /home

- η "απεγκατασταση" του ειναι πιο πολυπλοκη, μιας και περιλαμβανει σβησιμο του υπαρχοντος partition, merging του με καποιο αλλο γειτονικο, και επανεγκατασταση του bootloader των windows στον MBR του σκληρου.

Κρινετε μονοι σας. Εμενα μου αρκει μονο το 2ο επιχειρημα με τον bootloader για να προτιμησω την κανονικη εγκατασταση.

(να το εχω αυτο για μελλοντικο reference)

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Ειναι ευκολη η επαναγκετασταση του ubuntu τωρα που εχω φτιαξει και τα partitions?(Αν και η πρωτη εγκατασταση ηταν δυσκολη καθως φιλοξενειται στον ιδιο δισκο με τα windows 7 και οταν εγινε η πρωτη εγκατασταση χαλασε το boot των windows και αναγκαστηκα να το κανω recovery με το dvd των windows).

Με ή χωρίς "φτιαγμένα partitions", η εγκατάσταση του ubuntu είναι πανεύκολη. Το να κάνεις ζημιά σε partition των windows ή να "χάσεις" τον boot loader των windows, μόνο από δικό σου λάθος μπορεί να συμβεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...