neXTgen Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 άβε ψηφοφόροι και μή! ψάχνω ό,τι λέει ο τίτλος.. δε ζητάω να τρέχει mac os (σημαντικότερο μείον, αλλά ΔΕ γίνεται να τα έχουμε όλα...) το βασικό που θέλω είναι αυτονομία, ποιό δηλαδή notebook 13άρι πλησιάζει (πλησιάζει..) στο 7ωρο που δίνει η apple. τα άλλα δύο πράγματα που θα με ενδιεφεραν είναι illuminated keyboard και slot-loading οπτικό drive. φαντάζομαι πως κάπου μεταξύ toshiba, dell και sony θα παίξουμε, μιλάμε για notebook, όχι netbook, άρα core2duo, πιθανά στη μνήμη και στο δίσκο θα υπερέχει, για να δούμε αν και κατά πόσο μπορούμε να βρούμε ανταγωνιστή, στα 3 κυρίως πράγματα που με ενδιαφέρουν και σε ....τι τιμή!
Aleksiss Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 πριν 1 μήνα είχα το ίδιο δίλημα μεταξύ macbook pro 13 και pc laptop. Αυτό που ζητάς δηλαδή ο συνδυασμός illuminated keybord +slot loading και πάνω απο όλα αυτονομία κοντα στις 7 ώρες δεν θα το βρείς. Εγώ πάντως αγόρασα το sony sr49vnhttp://www.sony.gr/product/vn-sr-series/vgn-sr49vn-h. Οτι καλύτερο κατα την γνώμη μου για pc σε 13".
neXTgen Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 από αυτά που ζητάω καλύπτει τίποτα ? (βλέπω τιμή 1200+..... οπότε όλο και πλησιάζω στο macbook pro μου φαίνεται!)
haHa Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Για φθηνοτερο, κοιτα αυτες τις εκδοσεις του sony sr: http://www.skroutz.gr/s/91697/Sony-Vaio-VGN-SR59XG-H.html http://www.skroutz.gr/s/82103/Sony-Vaio-VGN-SR41M-S-P-W.html
neXTgen Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 thanx haHa, αν και ..απογοητεύθηκα σχετικά....
ocelotgr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 HP Envy, σχετικα πανακριβο νομιζω, σε σχεση με αυτο το mbp φαινεται ψιλομονοδρομος HP dv3, απο ebay το καλοκαιρι που το εψαχνα εβγαινε γυρω στα 600€ αν θυμαμαι καλα, κ εχει κ εκδοση με φωτιζομενο keyboard
haHa Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Αν παντως θελεις να μην δωσεις τοσα χρηματα, υπαρχουν αρκετα καλες προτασεις που εχουν μαλσιτα σοβαρη και μεγαλη εγγυηση: Toshiba Satellite Pro U400-13K Toshiba Portege M800-10Z (αυτο ειναι πολυ καλη περιπτωση! Εχει και 3 χρονια εγγυηση . Το αντιστοιχο macbook ζηταει 50% παραπανω χρηματα) Dell Vostro 1320 LG E310-M CP12HS (και αυτο ειναι καλη περιπτωση,μιας και με κατω απο 700 ευρω παιρνεις ενα τιμιοτατο ελαφρυ μηχανημα, γρηγορο, με 4gb ram, μεγαλο σκληρο ,με hdmi, και εχει και 2 χρονια σοβαρης onsite εγγυησης) Dell Latitude E6400 (14" αλλα σχετικα ελαφρυ, ποιοτικο , με προσιτη τιμη και σοβαρη εγγυηση 3 ετων) LG R410-K AP11HS (14" αλλα σχετικα ελαφρυ) Tωρα σε κατι ακριβοτερο,σταχρηματα του macbook pro: Σε 12" υπαρχει κ αυτο: Lenovo ThinkPad X200 with Intel Core 2 Duo P8600 2.4 GHz (εχει και ενσωματωμενο 3g modem για να εχεις αν θελεις internet παντου) Lenovo ThinkPad X200 with Intel Core 2 Duo P8700 (4GB) (εχει και ενσωματωμενο 3g modem για να εχεις αν θελεις internet παντου) Παναλαφρο, μολις 1.5kg ! (Εχει κ φωτακι για να βλεπεις το βραδυ το πληκτρολογιο.) Σε 13" υπαρχει αυτο: Dell Latitude E4300 (αυτονομια γυρω στο 6ωρο, ενω ειναι κ αυτο ελαφρυ, ειναι μαλιστα πιο ελαφρυ απο το macbook pro) ή φυσικα αυτο σε 14": Lenovo ThinkPad T400 with Intel Core 2 Duo P8700 2.53 GHz (εχει και ενσωματωμενο 3g modem για να εχεις αν θελεις internet παντου) Lenovo ThinkPad T400 with Intel Core 2 Duo P8700 2.53 GHz 4GB (εχει και ενσωματωμενο 3g modem για να εχεις αν θελεις internet παντου) (Εχει κ φωτακι για να βλεπεις το βραδυ το πληκτρολογιο.) Ειναι ελαχιστα πιο βαρυ απο το macbook pro 13.3" (γυρω στα 150gr πιο βαρυ) και εχει αυτονομια γυρω στις 6+ ωρες, ενω με την μεγαλυτερη μπαταρια φθανει τις 10 ωρες αυτονομια. http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4569&p=2 I don't think I have ever used the word "insane" to describe battery life before and there is no doubt that the 14" T400 falls into that category. To get 10 hours of battery life from a notebook this size, most people think you would need a huge battery attached to the bottom of the case, another battery taking the place of the optical drive, and a big battery sticking out the back. With the T400 you can reach 9 hours and 41 minutes with the wireless enabled, screen backlight at 60%, and the laptop in integrated graphics mode using only the 84Wh 9-cell battery. In this situation the notebook is only consuming roughly 8.5 watts of power. In dedicated graphics mode under the same settings battery life falls by exactly 2 hours down to 7 hours and 41 minutes, and power draw increases to 10.5 watts. The 6-cell battery managed 6 hours and 4 hours and 28 minutes respectively. Υ.Γ.: Δεν καταλαβαινω γιατι θελεις να εχει slot loading dvd drive. Αυτο επρεπε να κοιτας να το αποφυγεις. Χαλανε πιο ευκολα, κανουν περισσοτερο θορυβο, ειναι πιο ακριβα και δυσευρετα για αντικατασταση, χωρια που αυτο που βαζει η apple δεν ειναι καθολου ποιοτικο και εμφανιζει συχνα προβληματα.
JimGer Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Για κοίτα σε κατώτερο επεξεργαστή αν σε ενδιαφερει και το acer 3810 timeline.
juliahna12 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Και γω τ ίδιο κόλλημα ειχα. Τελικά έφυγα απο το Macbook pro και πήρα το Sony Vaio VGN-SR41M/W για 1000 ευρώ περίπου. Ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος και ερωτευμένος με μηχανάκι και πιστεύω οτι ηταν η καλύτερη επιλογή. Αυτονομία με βγάζει στο 4ωρο αλλά πιστευω θα μεγαλώσει γιατι το έχω ακόμα με 3-4 φορτίσεις. Το συγκεκριμένο μοντέλο εχει άκρως ικανοποιητική καρτα γραφικών και πιστευω ειναι ενα 13 άρι που συνδυάζει τα πάντα. Και απο τα πλέον σημαντικά, αθόρυβο και χαμηλές θερμοκρασίες. Αν θελεις να ρωτήσεις κατι συγκεκριμένο εδώ ειμαι.
neXTgen Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 ευχαριστώ για την πληροφορία juliahna12! η πλάκα είναι πως βρίσκω το macbook pro 13 περίπου £50 λιγότερο.... βέβαια το sony σε επίπεδο specs είναι καλύτερο... απλά επισημαίνω πως είναι στην ΙΔΙΑ κατηγορία τιμής...
juliahna12 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Πράγματι, εχει πέσει και η λίρα Αγγλίας και απ'οτι βλέπω ισώς έρθει και σε επίπεδα του δικού μας ευρώ. Οπότε συμφέρει αρκετά απο Αγγλία. Αν σε ενδιαφέρει και η εμφάνιση (προφανώς) τα Toshiba ειναι λίγο χοντροκομένα :Ρ. Το SR ειναι πολύ όμορφο ΑΛΛΑ όχι σαν το Μακ ΙΜΟ.
neXTgen Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Υ.Γ.: Δεν καταλαβαινω γιατι θελεις να εχει slot loading dvd drive. Αυτο επρεπε να κοιτας να το αποφυγεις.Χαλανε πιο ευκολα, κανουν περισσοτερο θορυβο, ειναι πιο ακριβα και δυσευρετα για αντικατασταση, χωρια που αυτο που βαζει η apple δεν ειναι καθολου ποιοτικο και εμφανιζει συχνα προβληματα. φίλε haHa τώρα είδα το μακροσκελέστατο μήνυμά σου, προφανώς τροποποίησες γιατί αλλιώς θα το θυμόμουν (όλο!) και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.. για το slot loading ΕΧΕΙΣ βουνό δίκιο αλλά μου αρέσει ! αλλιώς μου αρέσει το ...NO OPTICAL AT ALL... δεν ξέρω αλλά αν δεν παίξω mbp13 σκέφτομαι σοβαρά για το timeline και συγκεκριμένα για το 3810T το 13άρι χωρίς οπτικό drive . τι λέτε ? ποιότητα πρέπει να είναι πάνω από acer (γενικά) αν και ...acer.. 3 πραγματα ακομα : 1) αυτονομία πραγματική? 2) windows 7 ΟΛΑ (τα πάντα από devices) οκ? 3) μέχρι τι μπορεί να σηκώσει από βαρύ πρόγραμμα αυτός ο επεξεργαστής (ή αλλιώς από τον atom των netbook πόσο πιο δυνατός είναι) και πόσο ζεσταίνεται το μηχάνημα? η λογική είναι πως αν δεν δώσω 1000 για mbpro σκέφτομαι αυτό το μαραφέτι μιας και έχει τα μισά (σχεδόν) λεφτά...και μεγάλη (εσείς θα μου πείτε αν είναι 9 ώρες που γράφει ή 1) αυτονομία.... γιατί μου φάνηκε και πολύ όμορφο... το μόνο που με φρενάρει λίγο είναι το acer... αλλά να σας πω την αλήθεια δε μου φάνηκε .... acer !
irahara Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Και γω τ ίδιο κόλλημα ειχα. Τελικά έφυγα απο το Macbook pro και πήρα το Sony Vaio VGN-SR41M/W για 1000 ευρώ περίπου. Ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος και ερωτευμένος με μηχανάκι και πιστεύω οτι ηταν η καλύτερη επιλογή. Αυτονομία με βγάζει στο 4ωρο αλλά πιστευω θα μεγαλώσει γιατι το έχω ακόμα με 3-4 φορτίσεις. Το συγκεκριμένο μοντέλο εχει άκρως ικανοποιητική καρτα γραφικών και πιστευω ειναι ενα 13 άρι που συνδυάζει τα πάντα. Και απο τα πλέον σημαντικά, αθόρυβο και χαμηλές θερμοκρασίες. Αν θελεις να ρωτήσεις κατι συγκεκριμένο εδώ ειμαι. Χαμηλές θερμοκρασίες; Δες http://www.notebookcheck.net/Review-Sony-Vaio-SR41M-S-Notebook.18254.0.html . Για το Toshiba u500 τι λές; Έχει παρόμοια specs με το sony, είναι όμως λιγο πιο βαρύ, με μικρότερη αυτονομία και μάλλον χειρότερη οθόνη αλλά έχει πιο χαμηλές θερμοκρασίες και θα έλεγα καλύτερο service που γίνεται στην Ελλάδα. Όσο αφορά το Acer 3810 αν δεν έρθουν τα διπύρηνα με win 7 δεν νομίζω ότι αξίζει.
juliahna12 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Aυτο το Ρέβιου το διάβασα πρίν το αγοράσω και το σκεφτομουν αλλά τελικα δεν ειχα κανενα πρόβλημα. Σίγουρα δεν ειναι εντελώς κρύο αλλά οι θερμοκρασία ειναι σε καλά επίπεδα πχ μπορεις να το έχεις στα πόδια σου και να βλεπεις καμια ταινια. Για το Σερβις της τοσίμπα έχω ακούσει καλά λογια αλλά το ιδιο και για την Σόνυ. Ευτυχώς όσα χρονια ασχολούμαι με λάπτοπς δεν χρειάστηκε να τρέξω ποτέ. Ακόμα και με 3 Acer που περάσαν απο τα χέρια μου.
irahara Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Επομένως λες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασίας άσχετα αν ανεβάζει μέχρι 42 C στο κάτω μέρος; Γιατί και εγώ ψάχνομαι για ένα 13αρι και το sony το έχω αποκλείσει μόνο γι' αυτό τον λόγο. Έχει πολλά άλλα θετικά όπως αυτονομία και οθόνη αλλά φορητό που καίει δεν θα έπαιρνα με τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.