Προς το περιεχόμενο

Κόστος ιστοσελίδας από εταιρία

singular

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω στα πολύ σύντομα σχέδια μου την κατασκευή ενός portal. Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι έχω εμπειρία στον χώρο, έχω φτιάξει ιστοσελίδες στατικές και δυναμικές σε πολλούς φίλους και γνωστούς φίλων για την επιχείρηση τους.

Τώρα όμως θέλω να κάνω κάτι πραγματικά επαγγελματικό για μένα, ένα portal στο οποίο θα επενδύσω χρήματα για να "πιάσει" ώστε μελλοντικά να έχω όφελος από αυτό.

Έτσι αποφάσισα να το αναθέσω σε μια εταιρία του χώρου και να μου κάνουν τις σχετικές προσφορές.

Επειδή ξέρω ότι όταν πάω στις 2 εταιρίες που έχω επιλέξει για να αναθέσω την ιστοσελίδα, αφού τους πω τι χρειάζομαι, η ερώτηση τους προς εμένα θα είναι τι χρήματα είμαι διατεθειμένος να καταβάλω για την κατασκευή της, κοινώς το budget.

Δεν ξέρω τι να τους πω. Φαντάζομαι ένα budget μεταξύ 15 με 20 χιλιάδες ευρώ ότι θα είναι αρκετό δεδομένου ότι θα είναι ένα δυναμικό portal.

Η μήπως όχι;

Η ερώτηση μου έιναι αν έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία ή ξέρει (κατα προσέγγιση πάντα) τον "τιμοκατάλογο" γενικώς.

Το ξέρω ότι δεν υπάρχει standard τιμή για αυτά τα πράγματα, απλά αν γνωρίζει κάποιος μια τάξη μεγέθους χονδρικά ας μου πει.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Η τάξη μεγέθους είναι από 500 ευρώ μέχρι 100δες χιλιάδες ευρώ. Εξαρτάται τι θες. Όπως όταν αγοράζεις ψηφιακή (μπορείς να πάρεις από μια απλή digital compact που κάνει 50 ευρώ μέχρι τη τελευταία dslr με όλα τα καλουδια που κάνει 5000 ευρώ), υπολογιστή (από ένα απλό netbook μέχρι super server), σπίτι (μπορείς να πάρεις ένα πολύ μικρό λυόμενο μέχρι μια πολυκατοικία) κοκ έχεις κάποιες απαιτήσεις τα ίδια ισχύουν και στο web. Σε γενικές γραμμές το ποσό που σκέφτεσαι να διαθέσεις είναι σοβαρό και το πιο πιθανό είναι να σκέφτεσαι να διαθέσεις τόσα για να τα πάρεις πίσω πολλαπλάσια. Εγώ αυτό που θα έκανα θα ήταν να γράψω αναλυτικά όλα τα requirements του project (η έννοια portal είναι πολύ αυθαίρετη) και θα ζητούσα προσφορά από τις εταιρίες που θα ήθελα. Αν κάποια ξεπερνούσε το budget μου θα έκοβα κάποια requirements για να προσαρμοστεί.

Δημοσ.

Αλέξανδρε καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση.

Ναι έχεις δίκιο και το γνωρίζω ότι η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με το τι θελεις πάντα. Επίσης ότι, ότι πληρώνεις παίρνεις.

Όσον αφορά το να γίνω πιο συγκεκριμένος, έχω ξεκινήσει εδώ και μήνες και έχω σχεδιάσει το πως θέλω να είναι η ιστοσελίδα, τι θα περιέχει με σχετικά αρκετή ακρίβεια. Αυτό που θα ζητήσω είναι consulting στα ήδη υπάρχοντα σχέδια μου, ώστε να μου προτείνουν αλλαγές για να γίνει ακόμα καλύτερο και τέλος το κόστος για την κατασκευή.

Θέλω τους καλύτερους για αυτή τη δουλειά και έχω καταλήξει σε atcom και eled.

Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη εταιρία που να ξέρετε ότι είναι επίσης πολύ καλή?

Δημοσ.

Επειδή θέλω να εξετάσω προσφορές και απο ελεύθερους επαγγελματίες, πέρα από εταιρίες, θα ήθελα να επικοινωνήσει μαζί μου όποιος πιστεύει πως μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα πολύ απαιτητικό project, μαζί με το portfolio του.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Από την στιγμή που θέλεις κάτι τόσο μεγάλο όσο λες θα πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικούς του χώρου. Αυτό που θα ήθελα να σου προτείνω εγώ είναι ότι δεδομένης της εμπειρίας σου και τις προεπεξεργασίας που έχεις ήδη κάνει, καλό θα ήταν να είσαι ενεργό μέλος σε κάθε φάση του έργου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το έργο τελικά να ολοκληρωθεί με μικτότερο κόστος (από την στιγμή που έχει γίνει ήδη η ανάλυση), σωστότερα (από την στιγμή που απαιτήσεις δεν θα αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη) και ως εκ τούτου γρηγορότερα.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά σου λέω να επιλέξεις εταιρεία που έχει σχεδιαστή ιστοσελίδων, γραφίστα, σύμβουλο, κτλ... Να έχει τα πάντα... Μην δίνουν τις δουλειές έξω και δεν βγάζεις άκρη... Επίσης σε περίπτωση στραβής να μπορείς να τους "κηνυγήσεις"...

Καλή επιτυχία πάντως αλλά να ξέρεις ότι ο χώρος είναι δύσκολος...

Δημοσ.
Από την στιγμή που θέλεις κάτι τόσο μεγάλο όσο λες θα πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικούς του χώρου. Αυτό που θα ήθελα να σου προτείνω εγώ είναι ότι δεδομένης της εμπειρίας σου και τις προεπεξεργασίας που έχεις ήδη κάνει, καλό θα ήταν να είσαι ενεργό μέλος σε κάθε φάση του έργου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το έργο τελικά να ολοκληρωθεί με μικτότερο κόστος (από την στιγμή που έχει γίνει ήδη η ανάλυση), σωστότερα (από την στιγμή που απαιτήσεις δεν θα αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη) και ως εκ τούτου γρηγορότερα.

Έχω σχεδιάσει το 60% των σελίδων που θέλω και τώρα είμαι σε διαδικασία να γράφω αναλυτικά τι παραπάνω θα ήθελα. Όλα αυτά θα τους τα πάω.

Το domain το έχω ήδη, τις ιδέες, το τι θα έχει πως θα το έχει και που.

Απλά θέλω αρχικά να συζητήσω μαζί τους για να με συμβουλέψουν όσον αφορά για το πως μπορεί να γίνει καλύτερο και σε design και σε λειτουργικότητα. Δηλαδή χρειάζομαι λίγο consulting.

Όπως είπες θα τους πάω το μισό κομμάτι έτοιμο. Δεν θα ξεκινήσουμε από το μηδέν.

Επίσης θα συνεργαστούν με κάποιον από τον χώρο, όχι τόσο επαγγελματία όσο αυτοί βέβαια, αλλά όχι και με κάποιον που δεν ξέρει τι είναι το hosting, το jquery ή το seo.

Έτσι έννοείται ότι θα την "πάμε" μαζί την σελίδα με αυτόν που θα την αναλάβει.

Θέλω να πιστεύω πως αυτά θα περιορίσουν την τιμή σε ένα σημείο.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:41 ----------

Εγώ προσωπικά σου λέω να επιλέξεις εταιρεία που έχει σχεδιαστή ιστοσελίδων, γραφίστα, σύμβουλο, κτλ... Να έχει τα πάντα... Μην δίνουν τις δουλειές έξω και δεν βγάζεις άκρη... Επίσης σε περίπτωση στραβής να μπορείς να τους "κηνυγήσεις"...

Καλή επιτυχία πάντως αλλά να ξέρεις ότι ο χώρος είναι δύσκολος...

Έχεις δίκιο σε αυτό φίλε Κώστα, αυτές οι εταιρίες που αναφέρω παραπάνω λογικά θα τα έχουν όλα.

Όσον αφορά το οτι ο χώρος είναι δύσκολος, συμφωνώ. Αλλά,

Πές μου έναν χώρο που είναι δεδομένο ότι θα έχεις επιτυχία, οτιδήποτε και αν κάνεις θα πρέπει να ρισκάρεις. Είτε ανοίξεις κομμωτήριο, είτε καφετέρια, είτε περίπτερο.

Τα πάντα έχουν ρίσκο, αλλά αν αφοσιωθείς και πας για σοβαρά πιστεύω ότι κάτα πάσα πιθανότητα θα πετύχεις.

Χώρια που για να ανοίξεις κάτι από τα παραπάνω ρισκάρεις ακόμα περισσότερο γιατί θα δώσεις τα διπλάσια χρήματα απότι θα έδινες για μια ηλεκτρονική επιχείρηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...