Προς το περιεχόμενο

καλάθι αγορών php

quito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά θέλω να σας ρωτησω σχετικά με ένα καλάθι αγορών.

πώς μπορώ να ελέγχω όταν ένας επισκέπτης επισκέπτετε την αρχική σελίδα για 1 φορά να διαγραφονται τα προϊόντα απο το καλάθι αγορών?(μιλαμε για php)

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν και δεν ξέρω php, γίνεται να κοιτάξεις το header "referer" που λέει από που ήρθε ο χρήστης. Αν το referer δεν περιέχει το δικό σου domain, σημαίνει ότι ήρθε από κάποιο άλλο site πριν.

echo $_SERVER['HTTP_REFERER']

Βέβαια υπάρχουν ορισμένα plugins σε μερικούς browsers που κόβουν αυτή την πληροφορία και δεν την στέλνει ο client.

Δημοσ.

ναι kagelos αυτο ειναι σευχαριστω πολυ.

και για οσους εχουν την ιδια απορια

$url = $_SERVER['HTTP_REFERER'];

if($url == ' '){

kωδικας...

}

ετσι ελεγχεται απο που η μεταβλιτη $url εχει ερθει, και αν ειναι κενη δηλαδη δεν εχει ερθει απο καποια σελιδα να εκτελεστει ο κωδικας.

Δημοσ.

Ο έλεγχός είναι λάθος (σχεδόν). Αν ανοίξω τον browser και γράψω την διεύθυνση του site σου, τότε το referer είναι όντως κενό. Αν όμως κάνω click σε κάποιο link (π.χ. google) που θα με πετάξει στο site σου, τότε το referer θα λέει http://www.google.com/blahblah. Δεν θα είναι κενό.

Δημοσ.

Σχεδόν off-topic, αλλά μια ερώτηση...

γιατί να υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών, εφόσον επισκέπτεται τη σελίδα για πρώτη φορά?

Εάν εννοείς ότι κρατάς το καλάθι του (πχ με cookies), τότε καλό είναι που φαίνονται, κατά τη γνώμη μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...