Προς το περιεχόμενο

Digital Pianos

spikegr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αγορασω ενα ηλεκτρικο πιανο με λιγοτερα απο 700 ευρω

Απλα επειδη με ενδιαφερει η αισθηση και ο ηχος οταν παιζεις θελω να ρωτησω αμα τα stage pianos διαφερουν κατα πολυ σε αυτους τους τομεις απο τα digital pianos παρολο που και τα δυο ειναι ηλεκτρικα και εχουν ζυγισμενα πληκτρα.

Για να σας βοηθησω τι εννοω γιατι ισως δεν τα διαχωριζω σωστα

Digital Pianos εννοω αυτα: http://www.thomann.de/gr/digital_pianos_dp.html

Stage Pianos εννοχ αυτα: http://www.thomann.de/gr/stage_pianos.html

Ευχαριστω πολυ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

[ρουφιάνος mode ON]

Άμα δεν βρεθεί κανένας γάιδαρος να σου απαντήσει πάλι, ρίξε pm σε αυτόν που το κατέχει.

[ρουφιάνος mode OFF/]

Δημοσ.

Χαχα!Ευχαριστω φιλε μου.:-)Αλλα δεν πειραζει θα περιμενω και λιγο ακομα οποτε μπορεσει ο καθενας δεν ειναι και υποχρεωμενοι :-)

Δημοσ.

Λοιπόν, κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν τα έχω καλά με τα ψηφιακά όργανα και τον ψεύτικο ήχο, οπότε οι συμβουλές και οι πληροφορίες που θα δώσω δεν θα είναι ψαγμένες.

Στη σχολή μου (βλέπε υπογραφή) χρησιμοποιούμε ένα Stage Piano, συγκεκριμένα αυτό.

Έχει σχετικώς καλό πλήκτρο, σχετικώς καλό ήχο και μεταφέρεται αρκετά εύκολα. Την κάνει τη δουλειά του επαρκώς. Και χέρι μπορείς να γυμνάσεις μέχρι ενός σημείου, και μαθήματα να κάνεις, μέχρι και στο κοντσέρτο στο πτυχίο μου με συνόδευσε η καθηγήτριά μου με ένα τέτοιο πιάνο (ναι, οκ, δεν ήταν ότι καλύτερο, αλλά κουτσά στραβά την έκανε τη δουλειά του). Και γενικά το έχω βγάλει και σε συναυλία. Είπαμε, κουτσά στραβά, αλλά ανεκτά. Πχ κάποιος που δεν ασχολείται δε θα ενοχληθεί και θα ασχοληθεί με τον ήχο του.

Σε διάφορες Clavinova της Yamaha που έχει τύχει να συναντήσω, που όπως βλέπω κατατάσσονται στα digital pianos, το πλήκτρο ήταν σαφώς καλύτερο, όπως και ο ήχος, χωρίς όμως να μπορώ να πω ότι "α, εδώ παίζεις πιάνο, δεν είναι σαν το άλλο". Τα πιάνα αυτά μεταφέρονται πολύ πιο δύσκολα.

Όταν πήγα φοιτητής, δελεάστηκα από την προοπτική να αγοράσω ένα ψηφιακό πιάνο, κυρίως γιατί σκεφτόμουνα πόσο όμορφα θα είναι να παίζω πιάνο με ακουστικά στις 3 η ώρα τη νύχτα, καθώς και το ότι δε θα χρειάζεται κούρδισμα. Έψαξα αρκετά τότε, δε βρήκα όμως κάτι που να με ικανοποιεί, και πήρα ένα μεταχειρισμένο πιάνο και δεν το μετάνιωσα στιγμή.

Παίζει πολύ το προσωπικό κριτήριο.

Για μένα η κατάσταση είναι ως εξής. Αν βάλω πχ βαθμολογίες, θα είναι κάπως έτσι:

Πιάνο με ουρά: 100/100

Πιάνο όρθιο : 85/100

Πιάνο digital: 50/100

Πιάνο stage: 40/100

Κάπως έτσι (ενδεικτικά βάζω τις βαθμολογίες, δε σημαίνουν τίποτα, απλά για να συνεννοηθούμε).

Πού το πάω; Στο ότι η διαφορά μεταξύ digital και stage, είναι μεν αισθητή, αλλά και πολύ μεγάλη από τα πραγματικά πιάνα. Οπότε από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει να πας σε κάτι τέτοιο και ούτως ή άλλως είσαι σε μια κατηγορία πιάνων χαμηλής ποιότητας, ίσως δε θα σου φαινόταν τόσο τραγικό να πας σε ένα stage, θυσιάζοντας λίγη ποιότητα ακόμα, έχοντας όμως το πλεονέκτημα της φορητότητας. Γιατί όπως τα καταλαβαίνω τα πράγματα, αυτό είναι που χωρίζει τις δύο κατηγορίες.

Από εκεί και έπειτα, μπορεί για σένα να είναι σημαντική αυτή η διαφορά, γιατί πράγματι είναι αισθητή, δεν είναι εντελώς ασήμαντη.

Σε κάθε περίπτωση μία είναι η λύση.

Πας σε ένα κατάστημα, βρίσκεις, δοκιμάζεις, διαλέγεις. Και μάλιστα καλό είναι να πας να παίξεις για αρκετή ώρα στο κάθε πιάνο, να το συνηθίσεις. Δεν αγοράζεις καραμέλες, έχεις κάθε δικαίωμα να πας, να κάτσεις και να παίξεις. Εγώ πήγαινα κάθε απόγευμα για μερικές εβδομάδες σε καταστήματα και έπαιζα για 1-2 ώρες σε ότι πιάνο έβρισκα (15-30 λεπτά στο καθένα). Εννοείται πως δε μου είπε κανένας πωλητής τίποτα. Καταλαβαίνουν όλοι πως έτσι πουλιούνται αυτά τα πράγματα.

Αν το ξανασκεφτείς για πραγματικό πιάνο, δες την αγορά των μεταχειρισμένων. Εγώ εκεί στράφηκα τελικά και, όπως είπα, δεν το μετάνιωσα. Γιατί ένα σημερινό ολοκαίνουργιο Yamaha μπορεί να είναι φθηνό και να έχει ωραίο ήχο, αλλά σε 5-10 χρόνια η ποιότητα του θα πέσει κατακόρυφα. Ενώ το μεταχειρισμένο που βρήκα ήταν ηλικίας 62 χρόνων τότε και 70 χρόνων σήμερα και φυσικά δε έχει χάσει σε ποιότητα και ούτε πρόκειται να χάσει ποτέ. Η αγορά βέβαια των μεταχειρισμένων θέλει να έχεις και τύχη, να πέσεις σε καλή "πραμάτεια".

Δημοσ.

Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες.Νομιζω μου εβαλες λιγο την σπιθα για ενα μη-digital piano αλλα εχω καιρο ακομα αφου σκοπευω να κανω την αγορα το καλοκαιρι που θα ειμαι φοιτητης.Αν επιλεξω κανονικο σιγουρα θα ειναι ορθιο αφου κατα 99% δεν θα με βολευει απο αποψη χωρου κατι αλλο.Γι αυτο αλλωστε ενδιαφερομενουν για το ποση ποιοτητα χαραμιζω ετσι ωστε να εξοικονομισω χωρο με ενα stage.Και σιγουρα θα ακολουθησω την συμβουλη σου να ασχοληθω αρκετα δοκιμαζοντας πιανα σε καποιο καταστημα,πριν αγορασω αυτο που με καλυπτει.

Ευχαριστω παρα πολυ:-)

Δημοσ.

Να' σαι καλά.

Θυμήσου και το εξής: κάθε μη ψηφιακό πιάνο είναι διαφορετικό. Ακόμα και δύο ίδια πιάνα, ίδιας μάρκας, ίδιο ακριβώς μοντέλο κτλ, έχουν διαφορές. Δεν φαντάζομαι πως ισχύει το ίδιο για τα ψηφιακά, αλλά καλού κακού αγόρασε κάτι εντελώς συγκεκριμένο, όχι μάρκα και μοντέλο. Αλλά το τάδε πιάνο στο τάδε κατάστημα που πήγες και δοκίμασες. Να σου φέρουν σπίτι αυτό ακριβώς, όχι ένα ίδιο μοντέλο.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα.Βασικα στην εξαψη που μου δημιουργισες για τα αυθεντικα πιανα ανεφερα οτι ισως επιλεξω ενα ορθιο πιανο αλλα εκεινη την στιγμη παρεσυρμενος ξεχασα οτι ο κυριος λογος που απεφευγα την αγορα ειναι οτι ειναι πολυ ακριβα για μενα ακομα.:-)Οποτε μαλλον θα παω σε ψηφιακο και υστερα βλεπουμε:-)

Σιγουρα ομως οταν θα δοκιμαζω σε καποιο καταστημα δεν θα χασω την ευκαιρια να παιξω και μερικες φορες σε ενα κανονικο :-)

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Η τιμή είναι ανασταλτικός παράγοντας. Καλές αγορές!

Δημοσ.

Το stage piano ειναι ουσιαστικα ενα digital(ηλεκτρονικο) piano μονο που ειναι ομως μαζεμενο(compat) ετσι ωστε να πιανει λιγο χωρο.Μοιαζει πολυ με synthesizer μονο που ειναι πιο λιγο πιο μεγαλο αφου εχει 88 πληκτρα (νομιζω βγαινουν και λιγο μικροτερα με 76 αλλα λιγα) και κυριως ειδικευεται στο να προσομοιαζει σε ηχο και αισθηση το κανονικο πιανο και οχι στο να παραγει ηλεκτρονικη μουσικη οπωσ ενα synthesizer(γιατι δεν εχει τοσεσ επιλογες ηχων).Επισης χαρακτηριστικο τους ειναι πως εχουν ζυγισμενα πληκτρα ετσι ωστε να εχεις την αισθηση του "βαρους" στα πληκτρα οπως θα ενιωθες αμα επαιζες σε κανονικο πιανο. Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο, δεν ειμαι και ειδικος οποτε ισως κατι να το εξηγω λαθος:-)

Stage pianos εχει εδω αμα θες-->http://www.thomann.de/gr/stage_pianos.html

Δημοσ.

Φίλε spikegr αν είσαι Αθήνα, πουλάω το δικό μου ηλεκτρικό πιάνο της Technics.

Τσέκαρε την υπογραφή μου για το link της αγγελίας.

Αν είσαι Αθήνα, πήγαινε να δοκιμάσεις διάφορα πιάνα για να δεις και μόνος τί διαφορές υπάρχουν.

Αν είσαι έμπειρος, δεν τίθεται θέμα τί σου ταιριάζει, αλλά πιο πιάνο αναπαράγει πιστά τους ήχους που λέει πως αναπαράγει,

αλλά και πιο πιάνο έχει την πιο πιστή αίσθηση ενός κλαβιέ πιάνου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...