Προς το περιεχόμενο

Ένα κομμάτι που έγραψα

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες...

Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε ένα κομμάτι το οποίο έχω γράψει.

Αν είστε τύποι της ταμπέλας θα έλεγα ότι είναι κάτι ανάμεσα σε post-rock και progressive. Είναι instrumental και αρκετά μεγάλο σε διάρκεια (15 λεπτά) αλλά θα σας χρωστάω χάρη αν κάνετε τον κόπο να το κατεβάσετε, να το ακούσετε, και φυσικά να πείτε και τις γνώμες σας...

Το έχω ονομάσει Birth.

Here is the link: Birth

Δημοσ.

Πολύ καλή προσπάθεια. Χρησιμοποίησες κάποιο πρόγραμμα;

Και τώρα η άποψή μου

- Η εισαγωγή είναι υπερβολικά μεγάλη, και επειδή το άκουσα με ακουστικά, μου έσπασε τα νεύρα.

- Γενικά το κομμάτι είναι πάρα πολύ μεγάλο.

- Ο ρυθμός μετά το 04:50 θυμίζει πολύ το τραγούδι Tool - Schism [ame=http://www.youtube.com/watch?v=UhjG47gtMCo]Tool - Schism[/ame].

- Από το 05:40 και μετά, τα drums υπερκαλύπτουν την μουσική, με αποτέλεσμα να ακούγεται όλο το κομμάτι σας "θόρυβος".

- Το σημείο από το 10:30 - 12:30 το βρήκα απλά καταπληκτικό. Χαλαρά μπορείς να το κάνεις ένα κομμάτι από μόνο του.

Νομίζω ότι έμπλεξες πολλούς ήχους και ρυθμούς σε ένα κομμάτι. Καλύτερα από αυτό το κομμάτι βγάλε τρία μικρότερα.

Μπράβο σου πάντως. Πολύ καλή προσπάθεια! B)

Δημοσ.

Πολύ καλό.

Μ' αρέσει ο τρόπος που κάνεις χτισίματα και το γούστο σου στις μελωδικές φράσεις - κόντρες και τα μουσικά παιχνιδίσματα συμβαδίζει με το δικό μου (επί τη ευκαιρία, ελπίζω να ακούς Θανάση Παπακωνσταντίνου, ειδικά τον δίσκο "η βροχή από κάτω" και αντίστοιχης λογικής μουσική που έχει γράψει).

Από εκεί και έπειτα, το κομμάτι είναι κινηματογραφικό - μινιμαλιστικό. Δηλαδή θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το δει κανείς να επενδύει μια κινηματογραφική σκηνή ή ένα μοντέρνο χορευτικό σύνολο. Χμ... ναι, αυτό το τελευταίο θα ήταν εξαιρετική περίπτωση, θα μπορούσε να βγει κάτι πολύ αξιόλογο.

Δεν έχω ιδιαίτερα πράγματα να πω. Το κλίμα του έχει ενδιαφέρον, απλά πιστεύω ότι χρειάζεται να πλαισιωθεί με κάτι "οπτικό" ώστε να μπορεί κανείς να το ακούσει σαν background σε κάτι άλλο, γιατί από μόνο του δεν έχει μουσικά γεγονότα. Έχει μουσική ατμόσφαιρα.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ να κάνω αυτοσχεδιασμούς στο πιάνο (ή ακόμα καλύτερα με μια παρέα, αν και έχω βρεθεί μετρημένες φορές σε τέτοιο περιβάλλον) και να δημιουργώ τέτοιες ατμόσφαιρες επί τόπου μαζί με άλλους. Μυσταγωγία. Αυτόν τον καιρό προσπαθώ να βάλω τους μαθητές μου στη σχολή (βλ. υπογραφή) να κάνουν τέτοιες ιστορίες και πολλές φορές έχω μείνει άναυδος με το αποτέλεσμα.

Επίσης, μου αρέσει να ακούω "αυτοσχεδιασμούς" (εισαγωγικά) και ατμόσφαιρες όταν κάνω άλλα πράγματα και το κομμάτι σου είναι πλέον στη συλλογή μου. Θα το ακούσω και μια δεύτερη καπάκι τώρα, γιατί είμαι ακόμα μέσα στο κλίμα και το έχω ανάγκη άλλη μια. :-)

Για τη διάρκεια δε θα συμφωνήσω με τον φίλο PavelX, θεωρώ ότι τέτοια έργα ουσιαστικά δεν έχουν διάρκεια. Πρέπει να διαρκούν α) όσο κρατάει η παράσταση (αν σκεφτούμε το πρώτο σενάριο, ότι δηλαδή αποτελεί υπόβαθρο για κάποιο χοροθέατρο) ή β) μέχρι να (ας μου επιτραπεί η έκφραση) ξεκαβλ... οι "αυτοσχεδιαστές".

Γενικά πολύ καλά. Θεωρώ ότι έχουν μεγάλη αξία τέτοια κομμάτια και καλό είναι να κατακτάει κανείς την τέχνη τους. Έστω και για τον εαυτό του μόνο.

Δημοσ.
Πολύ καλή προσπάθεια.

Θένκ γιου βέρι ε λότ... :-)

Χρησιμοποίησες κάποιο πρόγραμμα;

Όλα τα όργανα είναι γραμμένα στο guitar pro. Δυστυχώς δεν έχω μπάντα, και τα κατάλληλα ''μέσα'' να ηχογραφήσω με πραγματικά όργανα το κομμάτι. Ελπίζω πάντως κάποια μέρα να γίνει.

Δύο ''σχολιασμοί'' πάνω στα σχόλια σου... :-)

Πρώτα σε αυτήν την ομάδα:

Η εισαγωγή είναι υπερβολικά μεγάλη, και επειδή το άκουσα με ακουστικά, μου έσπασε τα νεύρα.

- Γενικά το κομμάτι είναι πάρα πολύ μεγάλο.

- Νομίζω ότι έμπλεξες πολλούς ήχους και ρυθμούς σε ένα κομμάτι. Καλύτερα από αυτό το κομμάτι βγάλε τρία μικρότερα.

μιας και που όλα αναφέρονται στην διάρκεια...

Αυτό που έβαλα σε bold είναι βασικά ο ορισμός της πόστ. Στην ουσία αν τα ξέμπλεκα θα έφτιαχνα 3-4 ξέχωρα κομμάτια. Τα ένωσα όμως κατα κάποιο τρόπο το ένα δίπλα απο το άλλο και έφτιαξα κάτι το οποίο εγώ θα αποκαλούσα ποστ κομμάτι. Δεν έκανα κάτι πρωτότυπο βέβαια. Είναι αυτό που έκαναν σε όλα τα κομμάτια τους οι GY!BE. Π.χ μου λες ότι η εισαγωγή είναι πολύ μεγάλη. Αν την δείς σαν εισαγωγή ναι. Αν στην έδινα όμως σαν ένα 3λεπτο κομμάτι μόνο του δεν θα το έλεγες μεγάλο... :-) Δεν υπάρχουν εισαγωγές ή κυρίως μέρη ή επίλογοι. Είναι απλά ένα κομμάτι...

Σχετικά με αυτό:

- Από το 05:40 και μετά, τα drums υπερκαλύπτουν την μουσική, με αποτέλεσμα να ακούγεται όλο το κομμάτι σας "θόρυβος".

Δυστυχώς, όπως προείπα όλα είναι γραμμένα σε ένα ερασιτεχνικό (κατα κάποιο τρόπο) πρόγραμμα, με μία υπερβολικά φθηνή κάρτα ήχου. Ε, μην περιμένεις και θαύματα.

- Το σημείο από το 10:30 - 12:30 το βρήκα απλά καταπληκτικό. Χαλαρά μπορείς να το κάνεις ένα κομμάτι από μόνο του.

Μπράβο σου πάντως. Πολύ καλή προσπάθεια! B)

Και ξανά σε ευχαριστώ για τον χρόνο που του αφιέρωσες και για τα σχόλια σου...

Κυρίως τα αρνητικά!!! ;)

Πολύ καλό.

Θένκ γιου βέρυ ε λότ, του.

Αι νοου, μαι Ίνγκλαντ ιζ βέρι μπέστ. Δι μπέστεστ ι κούντ σέι...

Μ' αρέσει ο τρόπος που κάνεις χτισίματα και το γούστο σου στις μελωδικές φράσεις - κόντρες και τα μουσικά παιχνιδίσματα συμβαδίζει με το δικό μου (επί τη ευκαιρία, ελπίζω να ακούς Θανάση Παπακωνσταντίνου, ειδικά τον δίσκο "η βροχή από κάτω" και αντίστοιχης λογικής μουσική που έχει γράψει).

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αγαπάμε και στηρίζουμε Θανάση. Και εννοείται ότι περίμενα πως και εσύ θα ακούς...

Τυρόγαλα όλοι σας... :devil:

Από εκεί και έπειτα, το κομμάτι είναι κινηματογραφικό - μινιμαλιστικό. Δηλαδή θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το δει κανείς να επενδύει μια κινηματογραφική σκηνή ή ένα μοντέρνο χορευτικό σύνολο. Χμ... ναι, αυτό το τελευταίο θα ήταν εξαιρετική περίπτωση, θα μπορούσε να βγει κάτι πολύ αξιόλογο.

Δεν έχω ιδιαίτερα πράγματα να πω. Το κλίμα του έχει ενδιαφέρον, απλά πιστεύω ότι χρειάζεται να πλαισιωθεί με κάτι "οπτικό" ώστε να μπορεί κανείς να το ακούσει σαν background σε κάτι άλλο, γιατί από μόνο του δεν έχει μουσικά γεγονότα. Έχει μουσική ατμόσφαιρα.

Λοιπόν, τι να πω? Απλά να πω πως είμαι ευτυχής να διαβάζω τέτοια σχόλια απο έναν επαγγελματία μουσικό. Και αν κρίνω από τα (κοινά) μουσικά μας γούστα, ελπίζω κάποια μέρα να βρεθούμε απο κοντά να παίξουμε κάτι μαζί... Θα τα βρούμε, άκουμε που σε λέω... :lol:

Δημοσ.

Εγώ χαίρομαι να ακούω τέτοια κομμάτια από ερασιτέχνες μουσικούς. Τον ερασιτεχνισμό στη μουσική τον θεωρώ απείρως σημαντικότερο από τον επαγγελματισμό. Σαν επάγγελμα, δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα επάγγελμα. Σαν ερασιτεχνισμός, θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάθε σπίτι (και, αν δε σας φαίνεται σαχλό, σε κάθε καρδιά) και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Να ανήκει σε όλους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...