dkangel000039 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 καλησπερα σε ολους 3-4 μηνες τωρα μου ερχονται εξωφρενικα κοινοχρηστα, κατι 60αρια - 80αρια εκ των οποιων περιπου 50 ευρω αναφερονται ως αποχετευση! να πω οτι μενω στο 1ο οροφο (2 ειναι συνολικα), δε χρησιμοποιω καλοριφερ (καλοκαιρι ηταν αλλωστε ), το σπιτακι μου ειναι μικροτερο απο 2αρι. *πριν τα αναλαβει αυτη η εταιρια δεν ειχα πληρωσει ποτε πανω απο 25 ευρω σαν κοινοχρηστα!! μα καλα την αποχετευση δε τη πληρωνω στην ΕΥΔΑΠ -το γραφει κιολας - τι ξαναπληρωνω στα κοινοχρηστα?? ειμαι υποχρεωμενος να τα πληρωσω? αν οχι τι γινεται? αν ξερει καποιος κατι ας βοηθησει plzzz
antonisid Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Απλα καποιοι παιρνουν την μιζα τους.Ειχα αναγκαστει πριν μερικα χρονια σαν φοιτητης ν αλλαξω σπιτι για τον λογο αυτο.
dkangel000039 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Απλα καποιοι παιρνουν την μιζα τους.Ειχα αναγκαστει πριν μερικα χρονια σαν φοιτητης ν αλλαξω σπιτι για τον λογο αυτο. πολυ πιθανο αυτο που λες κ εγω καπως ετσι φανταζομαι οτι εχει η φαση αλλα μπορω να κανω κατι περα απο το να τα πληρωσω?
ata1983 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Πως δεν μπορείς, να ζητήσεις να μάθεις τι ακριβώς είναι αυτά που πληρώνεις και από που προκύπτουν. Ακόμα και να μην σε κλέβουν μπορεί να είναι έξοδα που δεν πληρώνεις εσύ αλλά ο ιδιοκτήτης. Αν πχ υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη σύνδεση της πολυκατοικίας και έγιναν επισκευές δεν θα τα πληρώσεις εσύ
dimpa16 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Μπορει καποιος να πεταξε στην αποχετευση κωλοχαρτα και να την βουλωσε. Οποτε να ενας λογος για εξοδα και που μαλιστα δεν επιβαρυνουν τον ιδιοκτητη,αλλα τους ενοικιαστες. Ρωτα τον διαχειριστη σου και θα μαθεις ακριβως τι εγινε...
De@th L0rd Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Καλά το χάλι με τα κοινόχρηστα ότι να 'ναι πρέπει να είναι παγκόσμιο φαινόμενο.Και αυτό γιατί δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο,στιβαρό κ καθαρό ώστε να μπορεί να βγεί ένα λογικό καταστατικό πολυκατοικίας.Μου φαίνεται τελικά οτι το καλύτερο είναι το "ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΙΚΙ" να είναι λίγο πιο ακριβά.Οι διακυμάνσεις τσακίζουν νεύρα.
ata1983 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Καλά πόσο πιο ακριβά να γίνουν τα ενοίκια πια! Δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να γίνει διάκριση στις φθορές που προκαλλεί ο ενοικιαστής από τις φυσιολογικές φθορές ή τις επισκευές που χρειάζεται μια πολυκατοικία.
kfyros Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Ζήτα από το διαχειριστή ή την εταιρία διαχείρισης να δεις αναλυτικά τα πρωτότυπα παραστατικά δαπανών και τις αποδείξεις πληρωμής, και να σου εξηγήσουν τι είναι όλα αυτά. Οι εικονικές δαπάνες και οι αρπαχτές από διαχειριστές δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Συνήθως όμως τα κάνουν τάτσι μίτσι με τους πετρελαιάδες. Αν και 80 ευρώ κοινόχρηστα εμένα λίγα μου φαίνονται. Πάντως βλάβες δικτύων και βασικών υποδομών του κτιρίου τα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες και όχι οι ενοικιαστές (πχ. επισκευές - αντικατάσταση σωληνώσεων κλπ.) Αν ήρθε όμως κάποιος για απόφραξη, αυτό δεν είναι αντικατάσταση αλλά συντήρηση και πληρώνουν όλοι το μερίδιο τους. Βέβαια απόφραξη που να κοστίζει 1000 ευρώ δεν γνωρίζω να υπάρχει (γιατί τόσο θα βγαίνει αν εσύ πληρώνεις 80 ευρώ και είσαι το 1/10 των χιλιοστών της πολυκατοικίας). Οι εταιρίες που βγάζουν κοινόχρηστα παίρνουν πολύ λίγα (15-20 ευρώ συνολικά για κάθε μήνα), άρα δεν είναι από αυτό. Αν έχουν αναθέσει όμως και τη διαχείριση σε εταιρία, πάει πολύ ακριβότερα, και είναι και τεράστια μλκία.. 2-3 απογεύματα το μήνα και 5 τηλέφωνα (max) είναι ο χρόνος που χρειάζεται να αφιερωθεί στη διαχείριση, δεν υπάρχει χρόνος να την κάνει κάποιος??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.