Προς το περιεχόμενο

Πως μπαίνουν τα κλιπ στα καλώδια RJ45 οταν συνδεεις και τηλεφωνο στο ιδιο καλωδιο?

nhn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και πως καταλαβαινεις τι ειναι η καθε καρτα?

Παραδοσιακά οι κάρτες δικτύου έχουν Straight MDI port. Αν δεν έχουν MDI, θα έχουν Auto-MDI όπως παρατήρησε ο Parsifal. Σίγουρα θα το ξεκαθαρίζει στα specifications τους. Πάντως δεν θα έχουν MDI-X port, οπότε αν φτιάξεις ένα cross-over καλώδιο ξέρεις ότι θα είσαι εντάξει (πάντα για σύνδεση ανάμεσα σε δύο κάρτες δικτύου).

Στη πραξη ομως εχει σημασια αφου τα pin ειναι ιδια?

Δηλ. 1' date='2(ΤΧ) 3,6(RX) και αντιστροφα.[/quote']

Έχει σημασία στην περίπτωση που δεν υποστηρίζει Auto-MDI κάποια από τις δύο, αφού θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα τα συνδέσεις straight ή crossed.

Αν θελω poe ποια pin θα βαλω? Δυο συγκεκριμενα ή οποια ναναι δυο στη τυχη

Δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο τυπικό ή άτυπο standard που να ακολουθούν οι έτοιμοι PoE adapters. Σίγουρα βέβαια θα είναι κάποια άλλα εκτός από τα 1,2,3,6 που χρησιμοποιούνται για το Ethernet. Προφανώς αν το PoE είναι δικής σου υλοποίησης μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε θέλεις εκτός από τα 1,2,3,6.

[EDIT] Τελικά υπάρχει standard και το παραπάνω δεν ισχύει απαραίτητα. Ανάλογα με την υλοποίηση, το ρεύμα μπορεί να περνάει και από τα ίδια σύρματα με τα δεδομένα.

Power over Ethernet is usually implemented following the specifications in IEEE std. 802.3af-2003 which added clause 33 to the IEEE 802.3 standard.

[...]

- In mode A, pins 1-2 (pair #2 in T568B wiring) form one side of the 48 V DC, and pins 3-6 (pair #3 in T568B) form the other side. These are the same two pairs used for data transmission in 10Base-T and 100Base-TX, allowing the provision of both power and data over only two pairs in such networks. The free polarity allows for patch cables and automatic RX/TX detection.

- In mode B, pins 4-5 (pair #1 in both T568A and T568B) form one side of the DC supply and pins 7-8 (pair #4 in both T568A and T568B) provide the return; these are the "spare" pairs in 10BASE-T and 100BASE-TX. Mode B, therefore, requires a 4-pair cable.

[...]

A partial solution to the drawbacks of IEEE 802.3af is to assume pin 4 + 5 as positive (+) and pin 7 + 8 as negative (-). This would not be standards compliant but will make PD implementation easier and not damage anything. Any incompatibilities with IEEE 802.3af will only result in an unpowered device.

http://en.wikipedia.org/wiki/Power_over_Ethernet

Δημοσ.
sorry ου ξανα ρωτω αλλα εγω δεν θελω Gigabit Ethernet 4 αλλα Fast Ethernet αρα μπορω σε ενα utp καλωδιο να φτιαξω 2 Fast Ethernet καλωδια?

εαν ισχυει αυτο που λεω μπορεις να μου πεις την (χρωματολογια)συνδεσμολογια με τα φις?

thnxs

Δηλαδη απο την καθε ακρη του καλωδιου θα υπαρχουν απο 2 βυσματα RJ45 με 4 συρματα η καθε μια.

Γιατι θες να κανεις κατι τετοιο? Τα βυσματα θα ειναι πολυ κοντα μεταξυ τους, αρα και οι υποδοχες που θα χρησιμοποιηθουν θα πρεπει να ειναι και αυτες πολυ κοντα. Θα απογυμνωσεις ενα μεγαλο μερος του καλωδιου για να εχεις ελευθερια κινησεων?

Εκτος του οτι θα εχεις και περισσοτερα παρασιτα, το οποιο δεν σημαινει απαραιτητα οτι το καλωδιο δεν θα δουλεψει, αλλα δεν ειναι και καλο.

Δημοσ.

συνδεσα ετσι τα 4 φις ωστε να περασουν δυο διαφορετικα δκτυα απο το ιδιο καλωδιο utp οπως μου ειπε ο nske γιατι κοντα στην τηλεοραση μου θελω να εχω και pc kai connx-tv αλλα ειχα περασει μονο ενα καλωδιο utp

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...