Προς το περιεχόμενο

Κλοπή credit card από την καθαρίστρια και ανάληψη!

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Deathstar an diavases kala den prokeitai gia mena.Ego exo porosi me tin asfaleia opote einai diskolo na mou paei kati strava.Prokeitai gia tous goneis mou pou epeidi iparxei to xasma geneon ousiastika de katalabenoun sosta ton simerino kosmo.Gi ayto kai kanoun tetoia lathi.To xeirotero omos einai oti einai egoistes kai de mathenoun apo ta lathi tous.O egoismos borei se orismena pragmata na voithaei alla polles fores se timorei.Ego tous ta leo.To thema einai pios m akouei.Malista otan egine adilipto to peristatiko ego imouna athina kai to ematha tilefonikos.Molis mou to eipane mia apo tis protes adidraseis mou itan :'Kai ti thelate na kanei diladi i katharistria na min ta parei?'.Kanonika pados de tha eprepe na stelnoun mazi karta me pin ston idio fakelo(i ethniki as poume se mia karta pou mou esteile leei peraste apo to ipokatastima na parete kai to pin).Allo ena major security flow!

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Proth fora akouo trapeza na stelnei karta MAZI me to pin ston idio fakelo,an ontos isxyei auto shkonei mexri mhnysh alla den nomizo oti egine,exo perasei apo polles trapezes kai se pio protogones epoxes,kamia den ekane tetoio sfalma.

Oso gia ta security flow,milas les kai h katharistria-hacker espase oles tis dikleides asfaleies,vrhke mia karta me to pin pano,san na evriske metrhta afylaxta htan.

Δημοσ.

h monadiki periptosi na pareis karta mazi me pin einai na thn pareis kateythian apo thn trapeza , alios panta ta stelnoun ksexorista. Kai sigoura to ksero gia thn eurobank giati exo kai egv CC apo eurobank.

TiGeR

B)

Δημοσ.

quote:Σε κάθε περίπτωση, για τις πιστωτικές κάρτες υπάρχει σαφής όρος ότι πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η τράπεζα σε περίπτωση κλοπής αλλιώς δεν φέρει καμία ευθύνη. Αλίμονο αν έφερε ευθύνη, θα γινόταν χαμός!unquote

Υπάρχει βέβαια ο όρος αυτός, αλλά εφόσον δηλωθεί η απώλεια η τραπεζα αναλαμβάνει τα τυχόν έξοδα από την στιγμή της απώλειας.(οχι απότη στιγμή της δήλωσης)

quote:Φανταστείτε το εξής σενάριο: Πάω με την πιστωτική μου κάρτα, κάνω ανάληψη 300.000 ευρώ και μετά.. δηλώνω ότι μου την κλέψανε και ζητάω τα λεφτά μου από την τράπεζα.unquote

Σε αυτή την περίπτωση φυσικά και δεν μπορεις να ζητησεις τα λεφτα σου πίσω, γιατι λογικα όποιος έκανε την ανάληψη γνώριζε και το PIN

quote:Ή (ακόμα χειρότερο), πάω με την πιστωτική μου κάρτα, αγοράζω ό,τι μπορώ και μετά δηλώνω κλοπή και ζητάω τα λεφτά μου πίσω. unquote

και όμως μπορεις να το κάνεις αυτό. Ειχε ψηφιστεί νομοσχέδιο επ αυτού πριν ενα περίπου χρόνο, και είχε γίνει ντόρος από τις εφημερίδες, ολοι λέγανε το ίδιο με σένα.

Το νομοσχέδιο έλεγε ότι ο πελάτης εχει δικαίωμα επιστροφής χρημάτων για αγορές που εγιναν με τιν πιστωτική του κάτρα, απο τη στιγμή που την έχασε, και οχι απο τη στιγμή που δήλωσε πως την έχασε.Μη νομίζεις ότι είναι "εύκολο" να το κάνεις αυτό.Είναι κλοπή. Ειναι το ίδιο σαν να βουτήξεις χρήματα από ένα συρτάριτην στιγμή που λείπει/δεν σε βλέπει ο καταστηματάρχης.

Πάντως εγώ που χρησιμοποιώ κάρτα εδώ και 15 χρόνια, δεν είχα ποτε κανένα πρόβλημα.Το μόνο που έχω δηλώσει είναι ότι δεν αναγνωρίζω καμια συναλαγή που θα γίνει on-line.

Με αυτό τόν τρόπο προστατεύομαι στην περίπτωση που κάποιος υπάλληλος -κάποιου καταστήματος- που γνωρίζει το νούμερο μου

θελήσει να το χρησιμοποιήσει για να μπει σε κάποια τσοντοσελίδα.

Οσο αναφορά τα πιστωτικά όρια που αναφέρει κάποιος, δηλαδή ότι το ένα εκ. ειναι πολλά εχω να του πω ότι κάνει λάθος.

Εγώ έχω 1,5 εκ πιστωτικό όριο, και όταν έγβαλα την κάρτα, δεν μου ζητησανε καθόλου να τους δείξω βιβλιάριο καταθέσεων(αλλωστε δεν είχα και πολλα να του δείξω)

Ενας φίλος μου (χωρις τίποτα μεγάλα ιδιαιτερα εισοδηματα)

και χωρις πολυ μεγάλες διαδικασίες εβγαλε την χρυση κάρτα, με απεριόριστο πιστωτικό όριο.

Ρώτησα και εγώ στην τράπεζα αν μπορούσα να τό κανω και είδα ότι μπορεί να γίνει.(δεν χρειάζομαι δα και απεριόριστο πιστωτικό όριο, αλλα πως να το κάνουμε, η χρυσή κάτρα ειναι θέμα prestige).

Δεν τό έκανα γιατί όλοι μου οι λογαριασμοι(ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ)εξωφλούνται από την κάρτα και 8α έπρεπε να στηθώ στην ουρά για να κάνω τις αλλαγές.

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι ΑΝ έχει στέλει ΡΙΝ και κάρτα μαζί έκετε ελπίδες. Ειδάλως δε νομίζω ότι τα λεφτά μπορείτε να τα πάρετε πίσω.

Δημοσ.

Pali kala pou iparxei i diklida asfaleias ton 4500 eyro to mina.Apo oti mou eipane stin trapeza meta apo ena mina exeis dikeoma na 'sikoseis' alla tosa!Kai fisika den iparxei kanenas mixanismos elenxou ipopton kiniseon apo oti mou eipane simera to mesimeri stin eurobank-ergasias.Alla vevea giati na valoume mixanismous asfaleias ama vgazoune kai apo teties apates?

Δημοσ.

Το ότι βούτηξε κάποιος μια πιστωτική και έκανε ανάληψη δεν είναι απάτη, σωστά;

Δημοσ.

koitaje. den me afora to thema. gia na exei o filos katharistria sto spiti toy epi monimoy baseos tha exei kai arketa fragka. opote kala ekane se tliki analysi kai h katharistria. e egine mia anakatanomi toy ploutoy.... alitheia, den mas elei o filos poy menei kai ti doyleia kanei o mpampas toy? apo ekei tha katalaboyme an to 1 ek. drx. einai shmantiko gi' auton 'h einai to xartziliki ths bdomadas.

kai mhn akouso gia ahdies oti h klepsia einai klepsia... to thema einai ti meros toy ploutou tou kathe enos apo emas antiprosopeyoun ayta ta xrimata.

Δημοσ.

Ναι, η κλεψιά είναι κλεψιά... Εφόσον δούλεψε για να τα αποκτήσει, όσα και να έχει δεν έχει κανένας δικαίωμα να τα πάρει...

Δημοσ.

xsterg

μια ερωτηση

Ας υποθεσουμε οτι για τον πατερα

του φιλου skiabox το 1εκ ειναι το 0,2%

αυτων που εχει. Αν ερθω εγω και σου

παρω το δικο σου 0,2% θα με αποκαλεσεις

και μενα ανακατανομεα του πλουτου?

Και κατι ακομα. Αν προσεξα καλα λεει

οτι πηγαινει καθε τριτη σπιτι τους.

Ισως κανω λαθος αλλα εχω την εντυπωση

οτι μεσα σε μια βδομαδα πολλα θα

χρειαζονται καθαρισμα

Δημοσ.
kai mhn akouso gia ahdies oti h klepsia einai klepsia... to thema einai ti meros toy ploutou tou kathe enos apo emas antiprosopeyoun ayta ta xrimata.<hr /></blockquote>

An o filos mas bgazei 5ek to mina, to 1ek. einai anakatanomi ploutou...

Ara kai an esi bgazeis 200.000 to mina, opios exei ligotera, mporei na parei 40.000 apo to spiti sou, kai na min theorithei klepsia, alla anakatanomi!!!

(poloi tha ithelan na ijeran pou emenes file.)

Den mas ejigeis kai ligo kalitera tin theoria sou?

Diladi mexri pio pososto theorite anakanomi ,posa prepei na exei o enas stin trapeza, kai posa o allos?

An exeis ena kalo autokinito px,posa pragmata mporei na sou parei apo mesa autos pou den exei tipota, oste se sxesi me tin timi tou autokinitou na min theorithei klepsia, alla anakatanomi..?

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote xsterg:</font><hr> koitaje. den me afora to thema. gia na exei o filos katharistria sto spiti toy epi monimoy baseos tha exei kai arketa fragka. opote kala ekane se tliki analysi kai h katharistria. e egine mia anakatanomi toy ploutoy.... alitheia, den mas elei o filos poy menei kai ti doyleia kanei o mpampas toy? apo ekei tha katalaboyme an to 1 ek. drx. einai shmantiko gi' auton 'h einai to xartziliki ths bdomadas.

kai mhn akouso gia ahdies oti h klepsia einai klepsia... to thema einai ti meros toy ploutou tou kathe enos apo emas antiprosopeyoun ayta ta xrimata. <hr /></blockquote>

Να με συγχωρεις παρα πολυ αλλα διαφωνω καθετα!!! Τι θα πει αναδιανομη του πλουτου??? Απο που κι ως που? Και ποιος εδωσε στην καθαριστρια την αδεια να κανει αναδιανομη πλουτου??? Ακομα και 90 δισεκατομμυρια τη μερα να βγαζει ο φιλος, το 1 εκατομμυριο ειναι κλεψια! Τελειωσε... Οπως και να΄χει τα χρηματα ειναι δικα του και η πραξη ονομαζεται υπεξαιρεση!

Αυτο που με προληματιζει (πραγμα που και οι αλλοι το ανεφεραν) ειναι που βρηκε το PIN για να κανει την αναληψη η καθαριστρια...

Για πες μου κατι, μηπως η καθαριστρια ειναι και αλλοδαπη???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...