Προς το περιεχόμενο

Άνοιγμα Αρχείου, πάντα με το επιλεγμένο πρόγραμμα

Kostaskouk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ windows XP

Κατέβασα ένα αρχείο .WMV, στο οποίο έκανα δεξιό κλικ για να προσδιορίσω με πιό πρόγραμμα θέλω να το ''ανοιξω''.

Παρουσιάστηκε η επιλογή ''Άνοιγμα'' και έπειτα το παράθυρο ''Ανοιγμα με'', αλλά σ' αυτό το παράθυρο δεν ήταν ενεργοποιημένη και η επιλογή:

'' Άνοιγμα Αρχείου πάντα με το επιλεγμένο πρόγραμμα '', ώστε να την επιλέξω, και να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνω κάθε φορά την ίδια διαδικασία, γι' αυτού του είδους τα αρχεία (WMV).

Επισυνάπτω και σχετικό SceenShot.

(Σημ. Από δοκιμές που έκανα, αυτή η δυνατότητα επιλογής, υπάρχει σε άλλες περιπτώσεις και για άλλα αρχεία)

post-43245-129063027723_thumb.jpg

Δημοσ.

Απ' όσο θυμάμαι, το Open with dialog σου γκριζάρει τη συγκεκριμένη επιλογή όταν το εφαρμόζεις σε αρχεία χωρίς file extension. Κι επειδή στο screenshot που ανέβασες είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα όσον αφορά το file extension του αρχείου, μπορείς λίγο να γράψεις πώς εμφανίζεται το πλήρες και ακριβές (έχοντας δηλαδή απενεργοποιημένη την επιλογή Hide extensions for known file types του Windows Explorer) filename του αρχείου;

Δημοσ.
μπορείς λίγο να γράψεις πώς εμφανίζεται το πλήρες και ακριβές (έχοντας δηλαδή απενεργοποιημένη την επιλογή Hide extensions for known file types του Windows Explorer) filename του αρχείου;

Έκανα αυτό που μου είπες, αλλά το αρχείο εμφανίζεται ακριβώς όπως φαίνεται και στο screenshot που ανέβασα, δηλαδή : Oil-And-Water_wmv_5 χωρίς καμία άλλη επέκταση.

Υποθέτω, πως το extension του φιλμ είναι .wmv

Σημ. Αυτό το αρχείο δεν το ''βλέπουν'' τα σχετικά προγράμματα μετατροπής που έχω, Any Video Converter και Ultra Mpeg converter.

Ο VLC Player το ''παίζει'' κανονικά.

Δημοσ.

Ε, μα είναι προφανές το τι πρέπει να κάνεις... Το μετονομάζεις ώστε να έχει επέκταση wmv και ξαναπροσπαθείς...

Δημοσ.
Ε, μα είναι προφανές το τι πρέπει να κάνεις... Το μετονομάζεις ώστε να έχει επέκταση wmv και ξαναπροσπαθείς...

Λοιπόν πράγματι, όταν του δώσω την επέκταση .wmv :

1. Αλλάζει η μορφή του εικονιδίου του αρχείου,

2. Στις ''Ιδιότητες'', το αρχείο παρουσιάζεται σαν ''Αρχείο ήχου/βίντεο Windows Media''

3. Στο παράθυρο ''Άνοιγμα με'', ενεργοποιείται η επιλογή : ''Άνοιγμα Αρχείου, πάντα με το επιλεγμένο πρόγραμμα''

Αλλά...... αν ζητήσω αναπαραγωγή με τον Windows Media Player, τότε εμφανίζει την προειδοποίηση που επισυνάπτω σαν screen shot, και που λέει πως η επέκταση που του έδωσα, δεν συμφωνεί με τη μορφή του αρχείου (παρ' όλ' αυτά όμως, το αναπαράγει).

Ποιά είναι άραγε η δική του επέκταση ?

post-43245-129063027725_thumb.jpg

Δημοσ.

O.K.

To MediaInfo που μου συνιστάς (και που μου το είχε υποδείξει σε μια άλλη ερώτησή μου και ο Parsifal), μου έδωσε την επέκταση του αρχείου, που είναι η .AVC. Από 'κει και ύστερα, το πράγμα πήρε την λύση του.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

AVC λίγο δύσκολο να είναι η κατάληξη, μάλλον ως τέτοιος χαρακτηρίζεται από το MediaInfo ο τύπος του video stream του αρχείου και όχι ο τύπος του container format. Αν θες, παρέθεσε ολόκληρο το text report του MediaInfo. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για αρχείο MKV, MP4, MOV ή ακόμη και FLV.

Δημοσ.
AVC λίγο δύσκολο να είναι η κατάληξη, μάλλον ως τέτοιος χαρακτηρίζεται από το MediaInfo ο τύπος του video stream του αρχείου και όχι ο τύπος του container format. Αν θες, παρέθεσε ολόκληρο το text report του MediaInfo. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για αρχείο MKV, MP4, MOV ή ακόμη και FLV.

Σου επισυνάπτω το το text report του MediaInfo, για να μου πείς τί βλέπεις.

Πάντως όταν πρόσθεσα στο video την επέκταση AVC δούλεψε μια χαρά.

post-43245-129063027788_thumb.jpg

Δημοσ.
Όπως υπέθεσε σωστά ο parsifal, το αρχείο είναι .mp4 και το avc είναι η κωδικοποίηση.

Οπότε τί επέκταση πρέπει να δώσω στο αρχείο ?

Δημοσ.

mplampla_otinanai.mp4

Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που ο video player σου το αναπαράγει σωστά. Απλά επειδή ανέφερες ότι δεν το «έβλεπαν» διάφορα προγράμματα μετατροπής που δοκίμασες. Αν και γι' αυτό, υπάρχει κολπάκι που συνήθως πιάνει: Στο "Open file" dialog box, πηγαίνεις στον κατάλογο που είναι το αρχείο, στο πεδίο "File Name" βάζεις ένα αστεράκι ( * ) και πατάς Enter ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...