Προς το περιεχόμενο

Θαλασσινό νερό - Ipod Nano 4th gen.

BaNcU

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες, πρόσφατα πήρα ένα Ipod Nano 4th gen ( 8 gb ) και εκεί που το χαιρόμουνα τις τελευταίες μέρες ( παίζει να το έχω 1-2 βδομάδες ) καθώς καθόμουν στην αποβάθρα ενός λιμανιού, έπεσε μέσα από μια χωρίστρα που είχαν τα ξύλα και ... μπλούμ into the sea ....

Έπειτα από 2 λεπτά που δεν είχα καταλάβει τίποτα, βλέπω 2 ακουστικά να έχουν σκαλώσει ανάμεσα στα ξύλα, τα τραβάω και να ένα παπί-ipod !

Το αποτέλεσμα : δεν ανοίγει πλέον, όταν το βάλω στο ρεύμα κάνει ένα ζζζζζζζζζ και σταματάει τελείως.

Έχω δεί ότι το ανοίγουν αλλά δεν είναι και ο ασφαλέστερος τρόπος, διάβασα κάτι για απεσταγμένο νερό αλλά δεν ξέρω, και είπα να ρωτήσω .

Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε γνώμη, βοήθεια, or whatever !

Δημοσ.

Έπρεπε να το καθαρίσεις προτού δοκιμάσεις να το ανοίξεις. Τώρα μπορεί να έκαψε κάτι.

Αν θες κάνε μια προσπάθεια να το βάλεις σε αποσταγμένο νερό (ή καθαρό οινόπνευμα) άλλαξε πολλά ποτήρια για να διαλυθεί το αλάτι. Άστο να στεγνώσει καμιά μέρα και δοκίμασε να το ανοίξεις.

Δημοσ.

βασικά δεν το άνοιξα ακόμα, είναι έτσι όπως βγήγε από τη θάλασσα ... :P

Θα το δοκιμάσω αυτό με το οινόπνευμα . Να βάλω όλο το ipod μέσα στο ποτήρι ;

Δημοσ.

Άνοιγμα, εννοώ το power on.

Βάλτο αλλά να ξέρεις ότι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να το αναστήσεις.

(Και φυσικά το κάνεις με δική σου ευθύνη)

Δημοσ.

ε ναι , απ' το να το έχω να κάθεται πεθαμένο , τουλάχιστον ας προσπαθήσω ;)

Δεν θα κατηγορήσω κανέναν, μην ανησυχείς :)

Δημοσ.

Αυτο το "τζζζζζζ" φοβαμαι πως ηταν το τελος :fear: εεεπισης βρες ενα μαλακο πινελακι και οπως το εχεις μεσα στο οινοπνευμα καθαρισε απαλα την πλακετα...

Δημοσ.

φλασιά μου ήρθε αλλά αν το πάθαινα εγώ (φτού-φτού μακριά μου) θα το έβαζα σε ένα μεγάλο μπώλ με λάδι μηχανής - το οποίο ΔΕΝ είναι αγώγιμο και ΔΕΝ αναμιγνύεται με το νερό. Θεωρητικά, σκέφτομαι πως ο όγκος του λαδιού θα "έσπρωχνε" το νερό έξω και στο τέλος θα είχες ένα ipod "καθαρό".

Δημοσ.
φλασιά μου ήρθε αλλά αν το πάθαινα εγώ (φτού-φτού μακριά μου) θα το έβαζα σε ένα μεγάλο μπώλ με λάδι μηχανής - το οποίο ΔΕΝ είναι αγώγιμο και ΔΕΝ αναμιγνύεται με το νερό. Θεωρητικά, σκέφτομαι πως ο όγκος του λαδιού θα "έσπρωχνε" το νερό έξω και στο τέλος θα είχες ένα ipod "καθαρό".

To θεμα ειναι να φυγει το αλατι;)...

Δημοσ.

καλοριφερ ή καμια fanless καρτα γραφικων να δεις τι καλα που θα φυγει το νερο :P

Πλακα πλακα αυτο με το καλοριφερ κανει δουλεια . Μια φορα σε μενα ειχε βραχει το ηχειο και ακουγοταν χαλια . Το βαλα λιγο στο καλοριφερ και μετα ηταν μια χαρα....

Τωρα για το αλατι θα σε γελασω :/

Δημοσ.

Βασικά αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον Thread (πέρα απο την ατυχία του παιδιού - δεν εννοώ αυτό), διότι αν τελικά τα καταφέρει να "αναστήσει" το κινητό του θα είναι κάτι μεγάλο και σημαντικό.

Εμένα η αποψή μου είναι οτι:

1. Πρέπει να ανοίξεις το κινητό σου (να το ξεβιδώσεις δηλαδή σε επιμέρους βασικές ομάδες).
  2. Θα πρέπει με μια μπατονέτα για τα αυτιά (ή με άλλο καλύτερο "εργαλείο") να καθαρίσεις όλη την υγρασία (οκ θα χρειαστούν πολλές μπατονέτες)
  3. Με άλλες μπατονέτες θα πρέπει με χρήση οινοπνεύματος ή άλλου πιό ειδικευμένου υγρού (επειδή εξατμίζεται και δεν αφήνει υγρασία - αλλά παρόλα αυτά αφήνει όμως κατάλοιπα να το ξέρεις) και προσεκτικά να καθαρίσεις τα αλάτια απο όλα τα σημεία. Δεν γνωρίζω βέβαια να σου πω αν κάποια εξαρτήματα μέσα στο iPhone θα έχουν πρόβλημα με το οινόπνευμα.
  4. Πολυ πιθανόν να έχει καταστραφεί κάποιο τσιπάκι/εξάρτημα ή υπο-μονάδα ευαίσθητο/η στην υγρασία/βραχυκύκλωμα η στον στατικό ηλεκτρισμό με το άγγιγμά σου όταν θα το ανοίξεις. Οπότε θα πρέπει τουλάχιστον να έχεις "γειώσει τον στατικό ηλεκτρισμό" (ακουμπώντας πχ. το σασί απο τον υπολογιστή σου - όχι ξυπόλητος όμως γιατι θα σε διαπεράσει το ρεύμα - προσοχή - ΑΝ δεν γνωρίζετε απο βασικά ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά - μην πειραματίζεστε με το ρεύμα - Κίνδυνος-Θάνατος)...!!! Τώρα με την μπατονέτα και τον στατικό ηλεκτριμό...είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα...αλλά εσύ καλό είναι να είσαι γειωμένος ηλετροστατικά πριν το αποσυναρμολογήσεις...
  5. Θα αγόραζα και ένα φιαλίδιο καθαρισμού των υπολογιστών απο σκόνες. Φυσώντας σε δύσκολα σημεία ίσως καταφέρεις να σπρώξεις μεγάλες ποσότητες υγρασίας ή σταγονιδίων νερού μέσω του αέρα. Προσοχή μην έχεις ανάποδα το μπουκάλι αυτό και πατήσεις το κουμπί διότι "παγώνει"...χιχιχ
  6. Αφού βεβαιωνόμουν οτι έχει αφαιρεθεί όλη η υγρασία θα το ξανα-συναρμολογούσα και θα δοκίμαζα να το ανοίξω...!!!
  7. Καλό θα ήταν να παραμείνει αποσυναρμολογημένο για λίγο διάστημα 2-3 ημερών για να δώσουμε την ευκαιρία στην συσκευή να "αναπνεύσει" και να εξατμιστεί τυχόν υγρασία απο μέσα του (αλλά τα άλατα θα παραμείνουν=βραχυκύκλωμα).
  8. ΟΧΙ καλοριφέρ και τέτοιες χαζομάρες. Το πρώτο πράγμα που ίσως καταστραφεί πιστεύω θα είναι η οθόνη λόγω ζέστας....
  9. Ισως πιθανός καθαρισμός σε κάποιο εργαστήριο με χρήση υπερήχων or something...λοολλ
  10. Είναι πολλά τα λεφτά που κοστίζει η συσκευή για να κάτσει κάποιος άπραγος και να μην προσπαθήσει, έστω και εαν οι πιθανότητες να το "ζωντανέψει" είναι πολύ λίγες...

Τα άλατα πολύ πιθανόν να βραχυκυκλώνουν την συσκευή σου και να την κάνουν εντελώς άχρηστη...!!! Δύσκολο εγχείρημα γενικώς...!!! Επίσης μπορεί λόγω του στιγμιαίου βραχυκυκλόματος απο την ξαφνική είσοδο υγρασίας στο τηλέφωνο να έχει καεί κάποιο / κάποια εξάρτημα/εξαρτήματα. Γενικά, ακόμη και αν αφαιρέσεις όλη την υγρασία, το πιό πιθανό είναι το κινητό σου να είναι νεκρό λόγω των αλάτων/βραχυκυκλωμάτων. Εκτός αν είσαι τυχερός και δεν μπήκε υγρασία παντού!!!! Σε τέτοιες συσκευές είναι σχεδόν αδύνατον να το καθαρίσεις από τα άλατα επειδή όλα τα εξαρτήματα εκεί μέσα είναι πολύ μικρά...

Επιπλέον συμβουλές: Apple's iPhone Dissected --> Ευρεση στο ίντερνετ ιστοσελιδών σαν και αυτή που να περιγράφουν με εικόνες η / και βίντεο το "πως αποσυναρμολογούμε και στην συνέχεια συναρμολογούμε το iPhone (ει δυνατόν).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...