Προς το περιεχόμενο

Δεύτερος εσωτερικός ή εξωτερικός Σκληρός Δίσκος;

nurse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω μπερδευτεί λίγο. Έχω είδη ένα εξωτερικό δίσκο 300Gb ο οποίος χρησιμοποιείται για αντίγραφα ασφαλείας. Δυστυχώς έχει γεμίσει.

Εκεί που ήμουν έτοιμος να πάρω ένα μεγαλύτερο εξωτερικό, μου προτάθηκε από τον δεύτερο infoguru ανιψιό μου να αγοράσω εσωτερικό σκληρό για λόγους ταχύτητας, κόστους, και αντοχής....

Προσοχή δεν τον θέλω για επιπλέον απλά αποθηκευτικό (που χρήσιμος είναι) αλλά για διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας.

Παρακαλώ θα ήθελα την άποψή σας.

Άρα έχουμε και λέμε..

1. Εξωτερικό ή εσωτερικό δίσκο;

2. Εδώ επίσης έρχεται και το άλλο ερώτημα portable ή κοινό εξωτερικό εάν τελικά κατευθυνθώ σε εξωτερικό δίσκο;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν ο δισκος δεν προκειται να μετακινειται απο τον υπολογιστη δεν βρισκω το λογο να παρεις εξωτερικο. Οι εξωτερικοι περαν απο τη φορητοτητα τους δεν εχουν κατι αλλο καλυτερο απο τους εσωτερικους για να τους επιλεξεις ισα ισα χειροτεροι ειναι στα υπολοιπα.

Δημοσ.

Ο δεύτερος εσωτερικός δεν θα επηρεάζεται πιο εύκολα από καταστάσεις όπως ιούς κλπ?

Τον WD εξωτερικό που έχω τον ανοίγω μόνο όταν είναι να του στείλω δεδομένα και όταν θέλω να ανακτήσω κάτι από αυτόν. Πιστεύω έτσι ότι προστατεύω τα αντίγραφα ασφαλείας μου από τρωτά του αντιικού μου προγράμματος.

Δημοσ.

Οχι αφου δε θα εχεις το λειτουργικο εκει. Θα ειναι το ιδιο πραγμα με τον εξωτερικο μονο που θα ειναι μεσα στο κουτι. Αν ειναι να παρει ιο ο ενας θα παρει και ο αλλος. Αν και στις μερες μας δεν υπαρχουν ''ιοι'' οπως τους ξεραμε παλια και δεν καταστρεφουν δισκους.

Δημοσ.

Εγώ προτείνω να πάρεις έναν εσωτερικό δίσκο(γιατί συνήθως είναι και πιο φτηνοί και αρκετά καλύτεροι από αυτούς που βάζουν στους ετοιματζίδικους εξωτερικούς) και αν στην τελική σου την βαρέσει....πάρε ένα κουτάκι για 3.5'' δίσκο, και κάνε τον εξωτερικό!!! Πάντως το κουτάκι να ξέρεις είναι πολύ χρήσιμο έτσι και πάθει κανείς σκληρός κάτι και πρέπει να τον συνδέσεις σε άλλο(πχ ξένο) πισί...

Δημοσ.

Οκ θα προτιμήσω από αυτά που μου λέτε εσωτερικό δίσκο.

Άλλη μια βοήθεια μόνο, από αυτούς του 1Tb που βλέπω εδώ

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%D3%CA%CB%C7%D1%CF%D3+%C4%C9%D3%CA%CF%D3&category2=SCSI|ATAPI|SERIAL%20ATA|SAS|2.5|1.8&title=1TB

και εδώ: http://www.multirama.gr/products/category.aspx?catid=020801&nav=020801:A00433:K141562&nav=020801:A00076:E10501

Η μητρική μου είναι Asus p5kc http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=fFZ8oUIGmLpwNMjj δεν ξέρω τι τύπο δίσκου μπορώ να βάλω.

Ποιόν θα μου προτείνατε μέχρι 80ε.

Δημοσ.

Εκεί που ήμουν έτοιμος να πάρω ένα μεγαλύτερο εξωτερικό, μου προτάθηκε από τον δεύτερο infoguru ανιψιό μου να αγοράσω εσωτερικό σκληρό για λόγους ταχύτητας, κόστους, και αντοχής....

ανιψιός ROCKS.

True story.

Προσοχή δεν τον θέλω για επιπλέον απλά αποθηκευτικό (που χρήσιμος είναι) αλλά για διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας.

makes no difference.......μην πω ίσα-ίσα (μιας και έχεις κατά νου, ως φαίνεται, "εσωτερικός=λιγότερο ασφαλής")

1. Εξωτερικό ή εσωτερικό δίσκο;

2. Εδώ επίσης έρχεται και το άλλο ερώτημα portable ή κοινό εξωτερικό εάν τελικά κατευθυνθώ σε εξωτερικό δίσκο;

τί ακριβώς εννοείς "portable ή κοινό εξωτερικό" ?

Εκτός κι αν εννοείς με ξεχωριστή τροφοδοσία ή χωρίς, ΟΛΟΙ,,,portable είναι

Αν ο δισκος δεν προκειται να μετακινειται απο τον υπολογιστη δεν βρισκω το λογο να παρεις εξωτερικο. Οι εξωτερικοι περαν απο τη φορητοτητα τους δεν εχουν κατι αλλο καλυτερο απο τους εσωτερικους για να τους επιλεξεις ισα ισα χειροτεροι ειναι στα υπολοιπα.

...σωστότατος.

Σα να πόσταρα εγώ με άλλο account μου φάνηκε...

Ο δεύτερος εσωτερικός δεν θα επηρεάζεται πιο εύκολα από καταστάσεις όπως ιούς κλπ?

Τον WD εξωτερικό που έχω τον ανοίγω μόνο όταν είναι να του στείλω δεδομένα και όταν θέλω να ανακτήσω κάτι από αυτόν. Πιστεύω έτσι ότι προστατεύω τα αντίγραφα ασφαλείας μου από τρωτά του αντιικού μου προγράμματος.

...κι άλλοι πιστεύουν στο θεό, στον Βούδα, στον Ολυμπιακό κτλ.

Η πίστη όμως έχει συνήθως πολύ λίγα να κάνει με την πραγματικότητα...

...Για να ξέρουμε όμως τί λέμε, υπάρχει ενδεχόμενο να "κερδίσεις" κάτι με αυτή την "safe sex" λογική : ο δίσκος θα είναι λιγότερη ώρα online, άρα μειώνονται οι πιθανότητες να σου την πέσει η ΔΕΗ, όσον αφορά ΑΥΤΟΝ τον δίσκο.

(...Βέβαια κι ΑΥΤΟ "αντιμετωπίζεται", ορίζοντας να κάνει power down o δίσκος - απλά στην πράξη δεν πολυασχολείται ο κόσμος. Τον συνδέει και "τελειώνει"...)

...Κατά τ' άλλα, ό,τι είναι να "τσιμπήσεις" (κυρίως από τα σπαστικά τροτζανάκια που όταν αφαιρούνται, δεν σου ανοίγει ο δίσκος με διπλό κλικ και χρειάζεται ένας καθαρισμός μητρώου), θα το τσιμπήσεις με το που θα τον συνδέσεις στη USB.

Οχι αφου δε θα εχεις το λειτουργικο εκει. Θα ειναι το ιδιο πραγμα με τον εξωτερικο μονο που θα ειναι μεσα στο κουτι. Αν ειναι να παρει ιο ο ενας θα παρει και ο αλλος. Αν και στις μερες μας δεν υπαρχουν ''ιοι'' οπως τους ξεραμε παλια και δεν καταστρεφουν δισκους.

σωστότατος και πάλι σε όλα

(βρε για δες!:-))

Εγώ προτείνω να πάρεις έναν εσωτερικό δίσκο(γιατί συνήθως είναι και πιο φτηνοί και αρκετά καλύτεροι από αυτούς που βάζουν στους ετοιματζίδικους εξωτερικούς) και αν στην τελική σου την βαρέσει....πάρε ένα κουτάκι για 3.5'' δίσκο, και κάνε τον εξωτερικό!!! Πάντως το κουτάκι να ξέρεις είναι πολύ χρήσιμο έτσι και πάθει κανείς σκληρός κάτι και πρέπει να τον συνδέσεις σε άλλο(πχ ξένο) πισί...

σωστότατος και αυτός - συν το ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να βγάλεις έναν prefab εξωτερικό απ' το κουτί του, αυτό να είναι FIX, και αν υπήρχε ακόμη εγγύηση να πάει τζάμπα, οπότε ΚΑΛΥΤΕΡΑ "σκέτος δίσκος+σκέτο κουτί"...

(...ρε όλοι οι λογικοί, σ' ένα θρεντ μαζευτήκατε; Ε ποτέ! :-D )

Η μητρική μου είναι Asus p5kc http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=fFZ8oUIGmLpwNMjj δεν ξέρω τι τύπο δίσκου μπορώ να βάλω.

..."όποιον θέλεις μπορείς να βάλεις"

Ποιόν θα μου προτείνατε μέχρι 80ε.

...(δεν τους τσέκαρα καν τους 2 που λίνκαρες) έναν με ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗ εγγύηση.

Κι ας (ίσως) κάνει μερικά € παραπάνω.

οπως κ να εχει να προτιμησεις σκληρο με 32MB Cache

...με σειρά (για 'μενα) προτεραιότητας :

Α) 5χρονη εγγύηση

β) μεγαλύτερη cache (αν μεταξύ επιλογών υπάρχει διαφορά)

γ) το καλύτερο δυνατό ratio GB/€

δ) από "γνωστό" μαγαζί (e-shop, Πλαίσιο, Multirama κτλ), και όχι από "μικρούς" (sorry guys, but...), "άσχετους" (Κωτσόβολους and the likes - να ΥΠΑΡΧΕΙ δηλαδή στο μαγαζί ένας που να...ΕΧΕΙ ξαναπιάσει δίσκο στα χέρια του - in other words τεχνικός) που να είναι "κοντά σου"

(για να μην πληρώνεις σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ περίπτωση) μεταφορικά, να μπορείς να πας μπαμ-μπαμ ως εκεί αν/όποτε χρειαστεί κτλ...

...Σε όλα τα παραπάνω, όπου σχεδόν σπάμμαρα, μιας κι απλά επιβεβαίωσα προλαλήσαντες, να προσθέσω ότι ένας εξωτερικός, ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα πέσει (doesn't matter much how high from, etc).

Murphy's law :-)

[...γενικά αν θέλει ΑΣΦΑΛΕΙΑ κάποιος -----> ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ.

Τον εξωτερικό εγώ τον καταλαβαίνω σαν σεξ χωρίς προφυλάξεις : είναι πιο fun, είναι πιο γρήγορο (γι' αυτό και πιο fun), αλλά άμα γίνει στραβή,,,,,,,,,ασ' τα να πάνε

Έχω "βαρεθεί" να γράφω συνέχεια για τα προτερήματα των εσωτερικών -σε threads τύπου "μου έπεσε ο εξωτερικός, τα έχασα όλα;;", και ειλικρινά χάρηκα που είδα "λογική" στο παρόν...

Εξωτερικό λοιπόν ΜΟΝΟ αν χρειάζεται να..."περιφέρουμε" μεγάλο όγκο δεδομένων συχνά, ή ταξιδεύουμε συχνά, ή έχουμε μόνο laptop]

Δημοσ.

...χα, και να φανταστείς, ότι μόλις 2-3 λεπτά πριν, είπα να το γράψω κι εγώ, που σε κάποιον που "ανέλυα" "τα ίδια", μου την είχε...πει : "εγώ ρώτησα ΠΟΙΟΝ εξωτερικό να πάρω...όχι άλλα κι άλλα για την ασφάλεια", αλλά μετά είπα νταξ' μωρέ, "ένας ήταν ο αχάριστος, μη το κάνουμε θέμα..."

Μάλλον έχει κι άλλους

Δημοσ.

το μονο μειον για τους εσωτ.δισκους ειναι οτι οσο πιο πολλους βαζεις στο pc,τοσο θα αργει το μπουταρισμα,μικρο το κακο βεβαια.

Δημοσ.
τί ακριβώς εννοείς "portable ή κοινό εξωτερικό" ?

Εκτός κι αν εννοείς με ξεχωριστή τροφοδοσία ή χωρίς, ΟΛΟΙ,,,portable είναι

(...Βέβαια κι ΑΥΤΟ "αντιμετωπίζεται", ορίζοντας να κάνει power down o δίσκος - απλά στην πράξη δεν πολυασχολείται ο κόσμος. Τον συνδέει και "τελειώνει"...)

Ορεξάτο σε βρίσκω.... καλό αυτό.

portable εννοώ αυτόν χωρίς εξωτερική τροφοδοσία, άλλωστε είναι η ορολογία των εταιριών να τους αποκαλούν portable ενώ τους άλλους τους αποκαλούν απλά external.

Πως γίνεται το power down? και αντίστοιχα το power up που προτείνεις; Ενδιαφέρουσα πρόταση ακούγεται.

Δημοσ.
απ' τη "διαχείριση ενέργειας" των Windows (πίνακας ελέγχου)

οκ το βρήκα.

Δηλαδή όταν βάλω τον δεύτερο σκληρό και ενεργοποιήσω αυτή τη ρύθμιση ο σκληρώς θα είναι ανενεργός μέχρι να ζητήσω τη χρήση κάποιου αρχείου από αυτόν;

Δηλαδή ενεργοποιείται αυτόματα και κλείνει αυτόματα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...