Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα slave hd Maxtor

dimitris212

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορώ να συνδέσω ένα παλιο HD 10GB Maxtor ως slave.

Από ότι είδα στο net είναι κάπως διαφορετικός από WD, με τον WD το έχω κάνει μια αλλά με το Maxtor δεν τα καταφέρνω μου εμφανίζει το " Disk boot failure, insert system disk and press enter"

έχω δοκιμάσει όλες τις εναλλακτικές σύμφωνα με αυτό http://eshop.macsales.com/Tech/manuals/idehdsettings/Maxtor72.pdf (είναι το πρώτο παράδειγμα το δικό μου)

Ο σκληρός δεν έχει καθολου os απλά έχει 5 GB που τα χρειάζομαι.

Πως πρέπει να βάλω τo jumper?? o Master δεν θα έχει σωστά??

Δημοσ.

(δεν είδα καν το λινκ σου)

όσοι Maxtor είχα/έχω, έτσι δουλεύουν slave :

maxu.jpg

τσέκαρε και το τζαμπεράκι του master

(αν είναι WD, κατά πάσα πιθανότητα έχει άλλη θέση για "master or single", κι άλλη για "master with slave present", και λογικά το γράφει στο sticker του δίσκου)

επίσης σιγουρέψου για τις θέσεις στην καλωδιοταινία :

ο master στην άκρη, ο slave στη μέση

Δημοσ.

εχουν διαφορετική μορφή τα πινάκια από το δικό σου!

Δες το παρακάτω σε παρακαλω:

To sicker του master WD είναι το παρακάτω:

Master:

:::::

Master w/ Slave Present:

::|::

Slave:

:::|:

και cable select settings:

::::|

O maxtor που τον θέλω slave έχει στο sticker μόνο αυτό:

Jumper J48, Cable Select On

τα πινάκια έχουν αυτή τη μορφή στην πίσω πλευρά:

:::.:

Τα καλώδια τα έχω αυτό στην άκρη στον WD και το μεσαίο στο maxtor

Πως γίνεται η σύνδεση λοιπόν ??

:(

Δημοσ.

Ο Max παίρνει ρεύμα; Το μοτεράκι του τον δονεί; ΑΝ ναι,

βάλε τον Max μόνο του, στην άκρη της καλωδιοταινίας, και το jumper στη θέση master.

Aν δεν τον δεις κατά το BIOS P.O.S.T. , μάλλον πάπαλα.

Αν τον δεις, βάλ' τον στη μέση του καλωδίου, τον WD στην άκρη, και τα τζαμπεράκια και των 2 στην cable select θέση. Οφείλουν ν' αναγνωριστούν και οι 2, αν το μηχάνημα δεν τραβάει κανένα ζόρι (μητρική/τροφοδοτικό/molex βύσματα τροφοδοτικού) - ίσως λόγω παλαιότητας ( ; )

(αν έχεις άλλη καλωδιοταινία, χρησιμοποίησέ την)

*phanis (παλ' εσύ; ) , η πικ που πόσταρες είναι για δίσκο με πινς όπως αυτά που του είπα εγώ. Ο δικός του λέει πως έχει άλλη πινο-διάταξη

(...προσέχουμε πού βάζουμε την υπογραφή μας και την τους δίσκους μας)

Δημοσ.

washcloud: Δεν καταλαβαίνω να τον δονεί, το μόνο που φαίνεται είναι ότι παίρνει ρεύμα, γιατί ζεσταίνεται. Δεν το βλέπω στο BIOS (ωχχχ), το έβαλα στην άκρη της καλωδιοταινίας και το Jumper:

|::.:

Τώρα??

Δημοσ.

μα στα έγραψα όλα με τη σειρά λίγο πριν...

άμα τα ξαναγράψω θα με πουν και σπάμμερ =p

τεσπα ξεκαθάρισε πριν πας παρακάτω (με τις θέσεις των τζάμπερ δλδ), ΑΝ φαίνεται κάπου στο BIOS setup (αφού λες πως κατά το ποστάρισμα δεν φαίνεται).

"Μπες στο BIOS" δηλαδή, και "βρες τον" (δες αν έχει "drives detection" option ή κάτι παρεμφερώς διατυπωμένο, γενικώς ψάξε στο setup να δεις πού φαίνονται τα drives (σιντιά, ντιβιντιντιά, δίσκοι κτλ)

ΑΝ δε φαίνεται ούτ' εκεί, πιθανώς ο φίλος μας ιζ ντεντ.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν φαίνεται πουθενά στο bios, το έψαξα όλο και περισσότερο εκεί που έχει τα dvd και τα cd, γαμώτο.

όταν τους έχω όμως πάνω και τους δύο δεν εμφανίζει πάλι κανέναν αλλά όταν έχω μόνο WD τον βλέπω τον WD.

Δημοσ.

...ΝΟΜΙΖΩ ότι δε κέης ιζ κλόουζεντ, όπως θα έλεγε κι ο Peter Sellers

(παρ' ολ' αυτά, μια τελευταία ευκαιρία είναι να τον δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο pc κάποια στιγμή, μπας και)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...