ababapanos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 καλημερα. πριν ενα χρονο αγορασα hosting απο μια ελληνικη εταιρια και μαζι πακετο και domain name για 2 χρονια. Τωρα μετα απο ενα χρονο θελω να αλλαξω εταιρια και να μεταφερω το domain μου στην αλλη. πως θα γινει αυτο? θα πρεπει να μιλησω μαζι τους να μου δωσουν καπια στοιχεια για την μεταφορα?
Asterixx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Αν θες απλά να μεταφέρεις το hosting στη καινούργια εταιρεία το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσεις τους nameservers της καινούργιας εταιρείας για το domain σου. Αν θες να μεταφέρεις και το domain τότε χρειάζεσαι τα στοιχεία που είχες κατοχυρώσει το domain name και τον κωδικό εξουσιοδότησης του. Κάνεις μια αίτηση μέσω της νέας εταιρείας και είσαι ΟΚ.
ababapanos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 ωραια, αγορασα νεο domain name , και εχω σε μαιλ τον κωδικο και τα DNS Server 1 και DNS Server 2. τωρα πως το παω στην εταιρια που εχω κανει το host? μεσα απο το cpanel το βαζω? η καπως αλιως?
Asterixx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Αναλόγως το panel που σου παρέχει η νέα εταιρεία. Στείλε τους ένα mail και θα σου πουν ακριβώς τι πρέπει να κάνεις.
StavrosD Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Αν δεν έχεις SQL database, κάνεις ένα απλό copy paste από τον ένα server στον άλλο και μετά ενημερώνεις τον DNS server εκεί που έχεις κατοχυρώσει το domain, ώστε να βλέπει τον νέο server. Αν υπάρχει και sql βάση δεδομένων, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Πρέπει στον νέο server να μεταφέρεις την βάση δεδομένων και να αλλάξεις τα connection strings της εφαρμογής σου. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ώστε να μην χάσεις τις εγγραφές που θα γίνουν στην βάση δεδομένων κατά την διαδικασία (μπορεί όσο αντιγραφείς τις εγγραφές να γίνονται και νέες στον παλιό server). Αν δεν ξέρεις λεπτομέρειες βγάλε προσωρινά off line την εφαρμογή μέχρι να ολοκληρώσεις την αντιγραφή. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος. Για να κάνεις την μεταφορά online είναι ολόκληρη ιστορία.
ababapanos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 επειδη ακομα δεν καταλαβα.... σε πια επιλογη παω μεσα απο το cpanel του host , για να αλλαξω τους DNS server? και ο κωδικος που μπαινει? βαση sql εφτιαξα για να κανω εγκατασταση το joomla. παιζει ρολο αυτο?
el02154 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 εγώ έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, φτιάχνω μία σελίδα για εναν συγγενή μου. Πριν αρκετά χρόνια του είχε φτιάξει κάποιος που τώρα δεν ξέρουμε που είναι και τι κάνει μία σελίδα και είχε κατοχυρώσει το ανάλογο domain το οποίο είναι ακόμα ενεργό. Τώρα που θέλω το νέο site να το ανεβάσω κάπου και να έχω το ίδιο domain τι πρέπει να κάνω???
StavrosD Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 επειδη ακομα δεν καταλαβα.... σε πια επιλογη παω μεσα απο το cpanel του host , για να αλλαξω τους DNS server? και ο κωδικος που μπαινει? βαση sql εφτιαξα για να κανω εγκατασταση το joomla. παιζει ρολο αυτο? Ποιός κωδικός απ'όλους; Υπάρχει account για τον Domain registrar, website και πιθανόν sql και ftp. Χώρια αν το site σου έχει κάποιο password για να μπεις ως administrator. εγώ έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, φτιάχνω μία σελίδα για εναν συγγενή μου. Πριν αρκετά χρόνια του είχε φτιάξει κάποιος που τώρα δεν ξέρουμε που είναι και τι κάνει μία σελίδα και είχε κατοχυρώσει το ανάλογο domain το οποίο είναι ακόμα ενεργό. Τώρα που θέλω το νέο site να το ανεβάσω κάπου και να έχω το ίδιο domain τι πρέπει να κάνω??? Ψάξε σε υπηρεσίες DNS Who is, ώστε να βρεις στοιχεία επικοινωνίας και να κανονίσετ τι θα κάνετε. Αν δεν ξέρεις πως, στείλε μου προσωπικό μήνυμα στο insomnia.
ababapanos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 για τον κωδικο καταχωρισης του domain λεω. Δεν ξερω που μπαινει, καθως και πως αλλαζω τους DNS server.. δηλαδη βαζω τον dns server του domain στο host? η το αντιστροφο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.