Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Παιδια βοηθηστε γιατι εινια για καλο σκοπο... Μια οικογενεια χωρις δυνατοτητα να βαλει Internet (οικονομικοι μεταναστες) πηρε σημερα ενα μαθητικο netbook και συνδεθηκε με το δικο μου router speedtuch thomson της netone αλλα το σημα ειναι πολυ ασθενες και σερνεται το internet...Μια γραμμη βρισκει μονο αν και ειμαστε με ενα οροφο διαφορα και σχεδον πανω κατω ... Μπορω να κανω κατι να το ενισχυσω ???? Για να τραβηξω καλωδιο ειναι πολυ δυσκολο... Ευχαριστω.
ravend Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Παιδια βοηθηστε γιατι εινια για καλο σκοπο... Μια οικογενεια χωρις δυνατοτητα να βαλει Internet (οικονομικοι μεταναστες) πηρε σημερα ενα μαθητικο netbook και συνδεθηκε με το δικο μου router speedtuch thomson της netone αλλα το σημα ειναι πολυ ασθενες και σερνεται το internet...Μια γραμμη βρισκει μονο αν και ειμαστε με ενα οροφο διαφορα και σχεδον πανω κατω ... Μπορω να κανω κατι να το ενισχυσω ???? Για να τραβηξω καλωδιο ειναι πολυ δυσκολο... Ευχαριστω. εγω εκανα το ιδιο για την επιχειρηση των γονεων που θελαν να καλυπτει δυκτιο ολο το συγκροτημα των ενοικιαζομενων.ειχα ενα ασυρματο κανονικο και το συνδεσα με ενα κανονικο ρουτερ tp link με δυο κεραιες που εχει μεγαλυτερη εμβελεια.και δουλευει χωρις προβληματα.αν θες απενεργοποιεις το πρωτο ασυρματο για λιγοτερη ακτινοβολια μεσα στο σπιτι και αφηνεις μονο το δυκτιο του ρουτερ. modem/router(το βασικο)=>ethernet (μεταξυ τους)=>router (με τις δυο κεραιες),παιρνει δηλαδη το router την ip και ολα τα σχετικα απο το πρωτο modem και τη δινει μεσα απο το μεγαλυτερης εμβελειας δικο του δυκτιο. ελπιζω να εγινα κατανοητος!
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 εγω εκανα το ιδιο για την επιχειρηση των γονεων που θελαν να καλυπτει δυκτιο ολο το συγκροτημα των ενοικιαζομενων.ειχα ενα ασυρματο κανονικο και το συνδεσα με ενα κανονικο ρουτερ tp link με δυο κεραιες που εχει μεγαλυτερη εμβελεια.και δουλευει χωρις προβληματα.αν θες απενεργοποιεις το πρωτο ασυρματο για λιγοτερη ακτινοβολια μεσα στο σπιτι και αφηνεις μονο το δυκτιο του ρουτερ. modem/router(το βασικο)=>ethernet (μεταξυ τους)=>router (με τις δυο κεραιες),παιρνει δηλαδη το router την ip και ολα τα σχετικα απο το πρωτο modem και τη δινει μεσα απο το μεγαλυτερης εμβελειας δικο του δυκτιο. ελπιζω να εγινα κατανοητος! Ευχαριστω.Καποιο link για το router tp link που λες...
ravend Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστω.Καποιο link για το router tp link που λες... το ειχα παρει απο το eshop αλλα τωρα δεν το βρισκω.βρισκω ενα αλλο που κανει την ιδια δουλεια χωρις ομως να συνδεθει σε προηγουμενο μοντεμ. ειναι modem router http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612412 προτεινω να μη βιαστεις και να περιμενεις να απαντησει και κανεις αλλο για να εισαι σιγουρος..
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 το ειχα παρει απο το eshop αλλα τωρα δεν το βρισκω.βρισκω ενα αλλο που κανει την ιδια δουλεια χωρις ομως να συνδεθει σε προηγουμενο μοντεμ. ειναι modem router http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612412 προτεινω να μη βιαστεις και να περιμενεις να απαντησει και κανεις αλλο για να εισαι σιγουρος.. Σε ευχαριστω.Tο προβλημα ειναι οτι εγω δεν μπορω να συνδεσω στο pc μου αλλο modem εκτος αυτο που δινει η netone. Ειναι παραμετροποιημενο για την δικη μου συνδεση και ελεγχεται απο netone.
ravend Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 οποτε χρειαζεσαι ρουτερ κανονικο και μολις βρηκα αυτο που πηρα και γω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612324 και γενικα μπορεις να δεις στη κατηγορια router για να βρεις ποιο σου ταιριαζει.
Tenshi Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φτηνό repeater και να τελειώσει εκεί η δουλειά,χωρίς να μπλέκεις με καλώδια.Το βάζεις όσο πιο κοντά γίνεται στο διαμέρισμα που θέλεις να δώσεις σήμα ή το "χαρίζεις" στην οικογένεια. Ειδικά αν βάλεις και κατευθυντική κεραία για να στοχεύει το Thomson,αμφιβάλλω αν θα υπάρχει πρόβλημα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 οποτε χρειαζεσαι ρουτερ κανονικο και μολις βρηκα αυτο που πηρα και γω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612324 και γενικα μπορεις να δεις στη κατηγορια router για να βρεις ποιο σου ταιριαζει. Δεν μπορω να βαλω κανενα αλλο modem router απο αυτο που εχω τωρα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φτηνό repeater και να τελειώσει εκεί η δουλειά,χωρίς να μπλέκεις με καλώδια.Το βάζεις όσο πιο κοντά γίνεται στο διαμέρισμα που θέλεις να δώσεις σήμα ή το "χαρίζεις" στην οικογένεια.Ειδικά αν βάλεις και κατευθυντική κεραία για να στοχεύει το Thomson,αμφιβάλλω αν θα υπάρχει πρόβλημα. Καλη λυση φαινεται...Αν καταλαβα αυτο δεν συνδεεται με κανενα pc αλλα απλα μπαινει σε χωρο καπου κοντα.Ετσι δεν ειναι ???
ravend Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 δεν ειναι modem και αρα δεν εχει να κανει με ρυθμισεις και ελεγχους ειναι router,παιρνει τις ιδιες υπαρχουσες ρυθμισεις και απλα τις παει παραπερα. τωρα αν δεν κανει στη δικη σου περιπτωση,δεν ξερω.
nske Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δεν μπορω να βαλω κανενα αλλο modem router απο αυτο που εχω τωρα. Η σύνδεση μπορεί να τερματίζει αναγκαστικά στον router της Netone, όμως εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα όσους routers θέλεις, ως αυτόνομες συσκευές του δικού σου δικτύου. Όμως δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αυτό θα ωφελήσει το σήμα. Καλη λυση φαινεται...Αν καταλαβα αυτο δεν συνδεεται με κανενα pc αλλα απλα μπαινει σε χωρο καπου κοντα.Ετσι δεν ειναι ??? Ο repeater τοποθετείται ανάμεσα σε δύο απομακρυσμένα σημεία ή ανάμεσα σε δύο εμπόδια και αναμεταδίδει το σήμα που έχει εξασθενήσει. Στην περίπτωσή σου όμως το σήμα απ' ό,τι κατάλαβα δεν έχει απώλειες από την απόσταση αλλά από τις απορροφήσεις του υλικού που μεσολαβεί ανάμεσα στους δύο ορόφους, και βέβαια δεν υπάρχει κάποιο κενό στη μέση του εμποδίου για να τοποθετήσεις εκεί τον repeater, οπότε δε βλέπω πώς θα βοηθήσει. Εκτός αν το πρόβλημα δεν εμφανίζεται όταν είναι ακριβώς από κάτω, αλλά μόνο στα γειτονικά δωμάτιά. Δυστυχώς δεν έχω να προτείνω κάτι που να μην αναμιγνύει καθόλου καλώδια.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Σας ευχαριστω. Πραγματι η αποσταση ειναι περιπου σε ευθεια 6-7 μετρα μονο αλλα τα υλικα (μπετο κλπ) μαλλον κανουν την ζημια...
the_eye Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μόνο με repeater θα κάνεις δουλειά. Αν βάλεις καλύτερο router ή κεραία θα αυξήσεις το σήμα από την μεριά σου. Αλλά από την μεριά του notbook τι γίνεται ! Μην ξεχνάς ότι η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Πρέπει και οι 2 μεριές να εκπέμπουν δυνατά. Για αυτό βάζεις έναν repeater κάπου ενδιάμεσα να σου κάνει την αναμετάδοση.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μόνο με repeater θα κάνεις δουλειά.Αν βάλεις καλύτερο router ή κεραία θα αυξήσεις το σήμα από την μεριά σου. Αλλά από την μεριά του notbook τι γίνεται ! Μην ξεχνάς ότι η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Πρέπει και οι 2 μεριές να εκπέμπουν δυνατά. Για αυτό βάζεις έναν repeater κάπου ενδιάμεσα να σου κάνει την αναμετάδοση. Ευχαριστω.Καπου στο κλιμακοστασιο πιθανον αλλα θελει και βαση και ρευμα και θα ειναι και εκτεθιμενο...Πιθανον καλυτερα στην βεραντα αλλα εκει θα εχει προβλημα με καιρικες συνθηκες....
pournaras Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Κι εμενα η γνωμη μου ειναι για τη βεραντα. Προβλημα καιρικων συνθηκων λυνετια πολυ ευκολα με ενα ηλεκτρολογικο κουτι. Υπαρχουν δεκαδες ειδη και διαστασεις, πιστευω ενα πλαστικο (να μην κοβει και ενταση), και να τα ριξεις ολα μεσα εισαι μια χαρα. Και αν θελεις και να εισαι πιο ασφαλης (απο βροχες κλπ), και δεν εχεις μεγαλη αποσταση απο μπριζα, μη στειλεις στο κουτι 200v, αλλα κοψε το καλωδιο του τροφοδοτικου, βαλε ενα μακρυτερο καλωδιο, ωστε αν τυχει και παρει νερο, να βραχουν τα 12v και να μην εχεις προβλημα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Ας υποθεσουμε οτι παιρνω ενα τετοιο και το βαζω στην βεραντα .Δεν συνδεεται με καποιο pc απο οτι καταλαβα....Πως θα το σεταρω ??? Θα το δει αυτοματα και το δεικο μου router και η καρτα δικτυου του netbook ??? Ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.