Προς το περιεχόμενο

Toshina NB200 dual-boot

melody

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πήραμε το NB200 για την κόρη με την επιταγή της 1ης γυμνασίου. Η κόρη όμως θέλει ubundu (γιατί το ζήλεψε από εμένα για γιατί όλα τα υπόλοιπα netbook το έχουν μαζί με τα windows).

Έχω ένα φόβο, μην χαλάσω το recovery partition, αλλά και το D: του, το οποίο έχει (ΚΑΙ ΑΥΤΟ) recovery directory. Μην μπλέξω τώρα και μείνουμε χωρις το netbook πρώτες μέρες (και με βάζει να της αγοράζω άλλο!!!!).

Έχει βάλει κανείς με επιτυχία windows & Ubundu 9.04 στο NB200?

Εν το μεταξύ, στο 8.10 θυμάμαι ότι είχε επιλογή ΜΕΣΑ από τα windows για εγκατάσταση σε φάκελο (χωρίς να κάνει partition) αλλά έτρεχε από το boot (με επιλογή).

Αα και κάτι άλλο, ΑΝ το κάνω, θέλω να μην μου πειράξει το D: να το αφήσω με 30ΜΒ και τα υπόλοιπα να τα δώσω το linux. Μου λεέι κάποιος πως θα το κάνω με ασφάλεια (συγνώμη, αλλά δεν θέλω να το διακινδυνέψω).

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Θεωρητικά θα έπρεπε να είναι εγκατεστημένο. Δεν είναι στις προδιαγραφές που προβλέπονται από το πρόγραμμα;

Δημοσ.

Έλα ντε... Ενώ όλα τα άλλα είναι έτσι, αυτό σε ρωτάει στην εισαγωγή "επιλέξτε λειτουργικό σύστημα" και ΤΟΝΙΖΕΙ ότι δεν υπάρχει επιστροφή, το 2ο σύστημα θα διαγραφεί. Έτσι και έγινε!

Δημοσ.

Όχι το δικό μου βρε... ΟΛΑ!

Όλη η σειρά των NB200 για τους μαθητές έχει μόνο ένα από τα 2 OS. Μπορεί να βοηθήσει κανείς τώρα; Στα σοβαρά.

Πως θα χωρίσω το D: (80gb) χωρίς να χάσω ότι έχει μέσα (να παραμείνει ως D: γιατί στο recovery θα το ψάξει, εκεί έχει τα drivers κτλ) και να κάνω τα 2 partition του ubuntu (swap & root).

Δημοσ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Τα Toshiba δεν έχουν το Ubuntu όντως.

Έχουν πολλές επιστροφές ο Kωτσόβολος και το Media Μarkt από γνώστες διότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας για το dual boot.

Δημοσ.

αν εχεις 2η διαμεριση στο σκληρο τοτε κανεις πανευκολα εγκατασταση ubuntu μεσα απο τα windows, ειτε με ενα deamon tools φορτωνεις το .iso των ubuntu ειτε με το

http://wubi-installer.org/

αν δεν εχεις 2η διαμεριση, μπορεις να φτιαξεις μια διαμεριση μεσω μιας διανομης linux

με την χρηση ενος

gparted live cd αλλα αν εχεις εξωτερικο dvd ολα οκ,αν θες να το κανεις σε στικακι usb θα πρεπει να ρωτησεις κανεναν γνωστητου ειδους

δεν ξερω βεβαια μηπως γινεται και εγκατασταση μεσα απο περιβαλλον windows χωρις να εχεις 2η διαμεριση,

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...