Προς το περιεχόμενο

Web Design. Νεο ξεκινημα.

Lagoudisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Ασχολουμε με Photoshop ερασιτεχνικα εδω και καποια χρονια. Θελω ομως να προχωρησω σε μεγαλυτερο επιπεδο στο Photoshop και επισης θελω να μαθω και αλλα προγραμματα της adobe κυριως για να φτιαχνω Templates.

Απο οσο γνωριζω, τα προγραμματα που χρειαζονται για δημιουργια Templates ειναι το Photoshop CS4, το Flash CS4 Professional (για flash σελιδες) και το After Effects CS4 (για Banner και αλλες κινουμενες εικονες). Αν υπαρχει και καποιο αλλο προγραμμα που να με βοηθησει στο Web Design πειτε μου.

Για τα παραπανω προγραμματα θα ηθελα να μου δωσετε καποια sites με tutorials και resources. Επισης υπαρχει καμια ελληνικη κοινωτητα που να εξειδικευετε μονο σε καποιο απο τα παραπανω προγραμματα?

Γενικα τι αλλο χρειαζομαι να ξερω για Web Desing?

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Μιας και αναφέρεις προηράμματα της Adobe όσον αφορά το layout και design της σελίδας χρησιμοποιούνται Photoshop και Fireworks ανάλογα τι σε βολεύει...

Και μετά στο στήσιμο Dreamweaver και Flash.

Το After Effects είναι compositing πρόγραμμα και αν σου χρειαστεί θα είναι πολυυυύ πιο μετά μιας και θα πρέπει να φτάσεις στο σημείο να θέλεις να κάνεις κάτι με το Flash και να μην μπορείς.

Για tutorial και τα σχετικά για να ξεκινήσεις κάνε κανένα search σε σάιτ τύπου Delicious και θα βρεις άπειρα!

Δημοσ.

Να σας πω τι ξερω εγω και τι πιστευω. Το Photoshop για τον σχεδιασμο φυσικα. To Flash μαλλον το εχω μπερδεψει λιγο. Εγω νομιζω οτι με το flash, κανεις τις εικονες που φτιαχνεις με το photoshop να εχουν κινηση και interaction(ειμαι λαθος?). Με το FireWorks τι ακριβως κανεις? Το After Effects δεν ειναι για να φτιαχνεις εικονες με κινηση? Για banners κτλ?

Επισης αυτο το Delicious τι ακριβως ειναι?

Δημοσ.

Με το Fireworks σχεδιάζεις site και γενικά interface και επειδή είναι σχεδιασμένο για αυτόν τον σκοπό κάποια πράγματα γίνονται ευκολότερα και πολύ πιο γρήγορα απο ότι στο Photoshop απλά αν έχεις μάθει στο Photoshop συνήθως μένεις εκεί...:P

Με το Flash μπορείς να κάνεις απο ένα banner μέχρι ολόκληρη εφαρμογή μιας και έχει δικιά του γλώσσα προγραμματισμού.

Οπότε προς το παρόν ασχολήσου με αυτά και στην πορεία θα καταλάβεις απο μόνος σου πότε θα χρειαστεί να ασχοληθείς με το After Effects... ;)

Το Delicious είναι μια online εργαλείο καταχώρησης bookmark και τουλάχιστον σε μένα μου είναι πολύ χρήσιμο όταν ψάχνω κάποιο tutorial-ιδέα για κάποιο θέμα.

http://delicious.com

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά σε αυτά που σου είπε ο snik. Τι προγράμματα θα χρειαστείς θα το δεις στην πορεία (και μεσα από τα Tutorials)

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι? Για να χρησιμοποιησω Flash, θα χρειαστει να μαθω την γλωσσα η τα εχει ολα στο UI? Εγω θελω να μαθω να βαζω κινηση σε εικονες,interaction,κανα εφφε και να οδηγουν σε links.

Δημοσ.

Για αυτά δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις actionscript (η γλώσσα του flash)....αν φυσικά μείνεις σε normal επίπεδα...για να ξέρεις χοντρα χοντρα πάντως ,το actionscript χρησιμοποιείται όταν κάνεις κάποια εφαρμογή διαδραστική με τον χρήστη...Να ξέρεις πάντως ότι το flash είναι δύσκολο πρόγραμμα,για μένα δυσκολότερο από το Photoshop και After Effects

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...