Προς το περιεχόμενο

κινητο με ιντερνετ αποριες

RipperOfChaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.

εχω μερικες αποριες σχετικα με τα κινητα με ιντερνετ και μιας και ειδα οτι βοηθατε εδω ειπα να ρωτησω...

καταρχην πως γινεται να εχω στο κινητο ιντερνετ? πρεπει να κανω καποια συνδεση? καποιο συμβολαιο? η γενικα κατι τετοιο? και αν ναι ποσο περιπου παει ανα μηνα?

2ον καθε φορα που θα συνδεομαι στο ιντερνετ θα χρεωνομαι αναλογα με το ποση ωρα ειμαι μεσα η θα πληρωνω μια φορα τον μηνα και θα μπαινω οσο θελω?

3ον θα μπορω να εχο msn και να μπαινω σε οποια σελιδα θελω η μπορω να μπω μονο σε μερικες προκαθωρισμενες σελιδες?

και 4ον οι ταχυτητες ειναι καλες η θα κανει κανα 2λεπτο για να φωρτοσει μια σελιδα?

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπερα! Λοιπον ας τα παρουμε ενα ενα. Για να μπεις στο ιντερνετ απο το κινητο σου δεν χρειαζεσαι ειδικο συμβολαιο κλπ. Απλα θα απευθυνθεις στιον παροχο σου για να σου στειλει τις ρυθμισεις για την συσκευη σου. ΑΛΛΑ εξαρταται τι ειδους χρηση σκοπευεις να κανεις. Πχ αν θελεις να μπαινεις μια στο τοσο για να ελεγχεις τα μεηλ σου και να χρησιμοποιεις λιγο το msn, τοτε δεν αξιζει πιστευω να εγγραφεις σε καποιο προγραμμα.

Ομως αν σκοπευεις να εισαι διαρκως συνδεδεμενος τοτε σαφως θα βαλεις καποιο απο τα προγραμματα χρησης της εκαστοτε εταιρειας. Το κοστος τους με ακριβεια δεν το γνωριζω καθως αλλαζει ανα τακτα χρονικα διαστηματα και εμπλουτιζεται απο καποιες προσφορες. Εγω για παραδειγμα ειχα βαλει ενα της βονταφον, γυρω στα 5 € τον μηνα, με 250 δωρεαν mb ανα μηνα, ενω ως προσφορα για τον πρωτο χρονο ειναι 2,5 gb. Δηλαδη υπεραρκετα οπως καταλαβαινεις. Προσωπικα πανω απο 350 δεν εχω φτασει και το χρησιμοποιω αρκετα πολυ θα ελεγα. Στα συν των προγραμματων να προστεθει πως μπορεις να χρησιμοποιησεις το κινητο σαν modem για laptop πχ. και να εχεις ασυρματη συνδεση οπουδηποτε με ελαχιστο κοστος. Ακομα δεν το εχω αξιοποιησει αυτο.

Οι ταχυτητες που θα πιανεις οπως καταλαβαινεις ειναι σχετικες καθως σχετιζονται με το σημα που θα εχεις ανα πασα στιγμη. Με 3g ειναι πολυ γρηγορες, με 3,5g ταχυτατες, ενω με απλο gsm ειναι αρκετα καλες.

Συνυφασμενη με το παραπανω ειναι και ταχυτητα που θα ανοιγει η ιστοσελιδα, ΟΜΩΣ εξαρταται μεταξυ αλλων απο την συσκευη σου αλλα και απο τον περιηγητη που θα χρησιμοποιεις.

Δεν υπαρχει κανενας περιορισμος οσον αφορα τις ιστοσελιδες που θα επισκεπτεσαι. Εγω τωρα ειμαι απο κιινητο για παραδειγμα.

Τελος, αν ξεπερασεις τον ογκο δεδομενων του προγραμματος ή αποφασισεις να μην βαλεις καποιο, ισχυε η χρεωση με βαση τον ογκο των δεδομενων και ΟΧΙ τον χρονο χρησης του διαδικτυου. Την χρεωση δεν την γνωριζω καθως οπως προανεφερα, δεν εχω ξεπερασει ποτε τον ογκο των δεδομενων.

Αυτα απο εμενα, ελπιζω να βοηθησα. Αν εχω ξεχασει τιποτα feel free to ask. Και καλοως ορισες :)

EDIT: Τα καταφερα παλι, διαρκως πλατυαζω!

Δημοσ.

καταρχην ευχαριστω για το μεγαλο κειμενο που εγραψες και την αναλυτικη βοηθεια που μου εδωσες!

εγω αν παρω κινητο με ιντερνετ σιγουρα θα αγορασω ενα καλο (σε οσο ποιο οικονομικη τιμη γινεται) που να εχει πολλες δυνατοτητες γιατι η χρηση που θα κανω θα ειναι αρκετη... σιγουρα 3-4 ωρες τη μερα...

οποτε με τα υπαρχοντα συμβολαια και τις τιμες που υπαρχουν με συμφερει ενα συμβολαιο...

το μονο που μενει ειναι να εχω καλη ταχυτητα και γρηγορη φορτωση τον δεδομενων :-)

καμια συμβουλη για κινητο με ιντερνετ που να "αξιζει"? (πειτε μου μοντελο να τσεκαρω...)

Δημοσ.

Στην Otenet πάντως τα DataPlan είναι περί 15 ευρώ με Φπα για 250Mb και 27ευρώ για 5Gb.

Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Τώρα με 5 ευρώ που λέει ο φίλος στην Voda δεν έχω ξανά-ακούσει και εάν ισχύει θα αποκηρύξω την Cosmote...

Τέλος για κινητό , την καλύτερη Serfing εμπειρία προσφέρει το iPhone (δέν νομίζω να έχει κάποιος αντίρρηση σε αυτό)

και μπορείς να το βρεις μεταχειρισμένο στα 300 περίπου ευρώ.

• Moderators
Δημοσ.

Χμμμ για τι ποσο περιπου συζηταμε?

Θελεις να εχει μεγαλη οθονη.

Επισης θελεις να εχει εναν καλο επεξεργαστη.

Θελεις να ειναι smartphone.

Εγω με βαση τα παραπανω, μαζι με την προτιμηση μου σε hardware keyboard, επελεξα το touch pro 2 της htc. Αν το τελευταιο δεν σε ενδιαφερει δες, και το hd της ιδιας εταιρειας.

ΕΝΤΙΤ - διευκρινηση: Το προγραμμα που ανεφερα το εβαλα πριν καποιους μηνες και πηγαινε πακετο με χρονο ομιλιας και μηνυματα. Δεν γνωριζω τι ισχυει τωρα. Ευελικτο "κατι" αν θυμαμαι καλα.

Δημοσ.

αχα..

και εγω για iphone ψηνομαι βασικα.

τα προγραμματα ειναι λιγακι τσουχτερα αλλα για την χρηση που θα κανω χαλαλι...

ευχαριστω για την αμεση βοηθεια να στε καλα παιδια :-D

Υ.Γ θελω να εχει μεγαλη οθονη, touch screen και καλες ταχητυτες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...