Προς το περιεχόμενο

Boot Mac OS X από εξωτερικό portable σκληρό!

ixthy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω έναν εξωτερικό portable (χωρίς εξωτερική τροφοδοσία) σκληρό WD MyPassport 500GB και δεν μπορώ να bootάρω από αυτόν με mac os x, πράγμα που κάνω από έναν άλλο WD σκληρό με εξωτερική τροφοδοσία! Τον έχω συνδεδεμένο σε firewire. Ρώτησα έναν υπάλληλο σε mac store του Εδιμβούργου και μου είπε ότι κάνουν τέτοια reboots με portable σκληρό! Ξέρει κανείς τι μπορέι να φταίει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή, όντως γίνεται να κάνουμε Boot σε Mac από εξωτερικό δίσκο? Πρέπει να πατήσουμε έναν συνδιασμό πλήκτρων για να boot-άρουμε στον external?

Ο 500GB σου σε USB είναι ή σε Firewire? Μήπως το Boot γινεται μόνο μέσω Firewire δίσκο? Διευκρίνισε λίγο τι ακριβώς σου είπαν στο mac store...!!!

αυτο γινεται πολυ απλα.... σε intel mac boot κανει απο εξωτερικο σκληρο ειτε usb ειτε firewire (το εχω κανει με διαφορους φορητους και μη) τωρα για το συγκεκριμενο δοκιμασες στο αλλο usb? γενικα δεν εχουν ολα τα usb την ιδια δυναμη και οι εξωτερικοι χωρις τροφοδοσια δεν εχουν ακριβως την ιδια απαιτηση σε δυναμη μπορει να φταιει ο συγκεκριμενος.... γενικα γινεται κρατωντας πατημενος το alt (option) οταν ξεκιναει.... ετσι μπορεις ας πουμε να εχεις ενα mac μαζι σου σε ενα εξωτερικο σκληρο και να κανεις boot οποιοδηποτε αλλο....

Και ενα αστειο... σε εξουσιοδοτημενο service της apple πριν 2,5 χρονια κερδισα στοιχημα γιατι ολοι ελεγαν πως δεν κανει boot με usb......οποτε τους το εδειξα...

Χαχαχα super! Εδώ στη Σκωτία τα παιδιά φαίνονται πιο σχετικά μια και μου είπαν ότι το κάνουν κάθε μέρα και μάλιστα με portable σκληρούς!

Λοιπόν παίδες μάλλον έκανα πατατιά! Δεν πρέπει να ήταν φορμαρισμένο σε GUID. Τώρα το διορθώνω και θα σας πω αύριο. Όμως για μια πιο σφαιρική εικόνα δείτε εδώ!!!

http://forums.macosxhints.com/archive/index.php/t-99059.html

αυτο γινεται πολυ απλα.... σε intel mac boot κανει απο εξωτερικο σκληρο ειτε usb ειτε firewire (το εχω κανει με διαφορους φορητους και μη) τωρα για το συγκεκριμενο δοκιμασες στο αλλο usb? γενικα δεν εχουν ολα τα usb την ιδια δυναμη και οι εξωτερικοι χωρις τροφοδοσια δεν εχουν ακριβως την ιδια απαιτηση σε δυναμη μπορει να φταιει ο συγκεκριμενος.... γενικα γινεται κρατωντας πατημενος το alt (option) οταν ξεκιναει.... ετσι μπορεις ας πουμε να εχεις ενα mac μαζι σου σε ενα εξωτερικο σκληρο και να κανεις boot οποιοδηποτε αλλο....

Και ενα αστειο... σε εξουσιοδοτημενο service της apple πριν 2,5 χρονια κερδισα στοιχημα γιατι ολοι ελεγαν πως δεν κανει boot με usb......οποτε τους το εδειξα...

Ναι, άστα να πάνε, η κλασσική ασχετίλα των υπαλλήλων στην Ελλάδα...!!!:fear:

Άρα Alt (Option) για Boot απο External HDD ή Flash Memory HDD, ή External CD/DVD Rom.

Και για Boot απο το CD-Rom (κανένα Live Linux CD-ROM δηλαδή) τι πατάμε?? Μόνο μέσω BootCamp εκεί?

Όχι καλέ! Τι bootcamp! Ότι dvd ή cd εγκατάστασης windows ή linux, αναγνωρίζεται όταν κρατάς το option. Εγώ πάντως έχω το rEFIt και δε χρειάζεται να πατώ το option.

ναι εχει σημασια σε τι ειναι φορμαρισμενο... το ενα κανει boot σε intel το αλλο σε powerpc απλα προ intel δε γινοταν με usb (ασχετο με windows μπορει να γινει αυτό? δηλαδη να κανεις clone ενα σκληρο και να δουλεύεις σε άλλο κάνοντας boot και να παίζουν όλα)

Αυτές από κάτω είναι οι 3 επιλογές που βγαίνουν πατώντας το Options όταν δημιουργείς 1 partition με το Disk Utility...

screenshot20091002at080.png

Μια παρατήρηση... Tον εξωτερικό σκληρό που έκανα format σε HSF+ Journaled με GUID Partition Table για να τον κάνω bootable και να του περάσω το image του Snow Leopard για την εγκατάσταση, μετά όταν τον φόρμαρα σε Ntfs σε Windows μηχάνημα ώστε να μπορώ να κάνω μεταφορά δεδομένων μεταξύ Windows-Mac μου παρουσίασε πολλά προβλήματα.... Έπρεπε να ξαναμπω Disk Utility, να τον φορμάρω σε FAT (MS-Dos) και με επιλεγμένο το Master Boot Record, ώστε στη συνέχεια να τον ξαναφορμάρω σε Ntfs σε Windows υπολογιστή για να δουλέψει σωστά....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...