parisb Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Το θέμα έχει ως εξής: Η κάρτα ανεργίας και το επίδομα δίνονται σε άτομα που εχουν τα 2 τελευταια ετη 80 μερες εργασιας ανα ετος τουλαχιστον. Εχω το χαρτι ενσημων του ΙΚΑ οπου κατα το 2008 εμφανιζει 3 μηνεςΧ25 εργασιμες μερες=75 εργασιμες απο κανονικη εργασια και αλλους 6 μηνεςΧ25 εργασιμες=150 που ειναι η περιοδος της πρακτικης μου. Μετρανε οι μηνες της πρακτικης? Ρωτω γιατι αν μετρανε ειμαι καλυμενος, αν οχι δεν παιρνω το επιδομα για 5 εργασιμες μερες...
washcloud Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Το θέμα έχει ως εξής: Η κάρτα ανεργίας και το επίδομα δίνονται σε άτομα που εχουν τα 2 τελευταια ετη 80 μερες εργασιας ανα ετος τουλαχιστον. Εχω το χαρτι ενσημων του ΙΚΑ οπου κατα το 2008 εμφανιζει 3 μηνεςΧ25 εργασιμες μερες=75 εργασιμες απο κανονικη εργασια και αλλους 6 μηνεςΧ25 εργασιμες=150 που ειναι η περιοδος της πρακτικης μου. Μετρανε οι μηνες της πρακτικης? Ρωτω γιατι αν μετρανε ειμαι καλυμενος, αν οχι δεν παιρνω το επιδομα για 5 εργασιμες μερες... η "κάρτα ανεργίας" δίνεται σε άπαντες ανέργους (για την ακρίβεια...ακόμα ΚΑΙ σε...εργαζόμενους) το περί της πρακτικής, απλά πάρε ένα τηλεφωνάκι στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου και ρώτα το (αν δεν πάρεις εδώ απάντηση 100% σίγουρη) ...αν ΔΕΝ μετράνε, βρίσκεις κάποιον -"οποιονδήποτε"- εργοδότη (καλύτερα "γνωστό" σου εννοείται), σε προσλαμβάνει για...5 ημέρες, μετά τις 5 του δίνεις στο χέρι τα χρήματα των 5 ενσήμων σου, σου δίνει χαρτί απολύσεως, πας στον ΟΑΕΔ, και γράφεσαι για το επίδομα...(αθάνατη ελληνική πρακτική) ...Νομίζω όμως ότι δεν τα λες καλά για τα ένσημα που πρέπει να έχεις. Πρέπει να είναι πολύ περισσότερα (από 80), κι αν είναι το πρώτο "ταμείο" ever που θα πάρεις, παίζουν ακόμα πιο μπερδεμένες προϋποθέσεις. Εκτός κι αν ρώτησες ΟΑΕΔ, οπότε πάσο. ...ΜΗΠΩΣ το μπερδεύεις με τα απαιτούμενα (ένσημα) για ασφαλιστική (ασθένειας) κάλυψη ;
parisb Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 η "κάρτα ανεργίας" δίνεται σε άπαντες ανέργους (για την ακρίβεια...ακόμα ΚΑΙ σε...εργαζόμενους) το περί της πρακτικής, απλά πάρε ένα τηλεφωνάκι στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου και ρώτα το (αν δεν πάρεις εδώ απάντηση 100% σίγουρη) ...αν ΔΕΝ μετράνε, βρίσκεις κάποιον -"οποιονδήποτε"- εργοδότη (καλύτερα "γνωστό" σου εννοείται), σε προσλαμβάνει για...5 ημέρες, μετά τις 5 του δίνεις στο χέρι τα χρήματα των 5 ενσήμων σου, σου δίνει χαρτί απολύσεως, πας στον ΟΑΕΔ, και γράφεσαι για το επίδομα...(αθάνατη ελληνική πρακτική) ...Νομίζω όμως ότι δεν τα λες καλά για τα ένσημα που πρέπει να έχεις. Πρέπει να είναι πολύ περισσότερα (από 80), κι αν είναι το πρώτο "ταμείο" ever που θα πάρεις, παίζουν ακόμα πιο μπερδεμένες προϋποθέσεις. Εκτός κι αν ρώτησες ΟΑΕΔ, οπότε πάσο. ...ΜΗΠΩΣ το μπερδεύεις με τα απαιτούμενα (ένσημα) για ασφαλιστική (ασθένειας) κάλυψη ; Μιλαω για εκδοση καρτας για πρωτη φορα. http://www.oaed.gr/Pages/SN_58.pg εδω αναφερονται οι προυποθεσεις.
washcloud Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Άλλο η κάρτα ανεργίας πάντως - άλλο η επιδότηση ανεργίας. Σ' αυτό btw, εμπίπτεις; Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες. (μιλάμε για εάν δεν μετράει η πρακτική, και πληρώσεις τα 5 ένσημα σε κάποιον για να σου κάνει πρόσληψη/απόλυση και να σου τα βάλει)
parisb Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Άλλο η κάρτα ανεργίας πάντως - άλλο η επιδότηση ανεργίας. Σ' αυτό btw, εμπίπτεις; (μιλάμε για εάν δεν μετράει η πρακτική, και πληρώσεις τα 5 ένσημα σε κάποιον για να σου κάνει πρόσληψη/απόλυση και να σου τα βάλει) Ναι δεν υπαρχει προβλημα με αυτο. Η επιδοτηση με απασχολει, ξερω οτι μπορω να βγαλω σε καθε περιπτωση καρτα. Για να σου δωσω να καταλαβεις, εργαζομουν απο 1-10-2008 εως 30-09-2009 κανονικα με 25 εργασιμες καθε μηνα και εισφορες στο ΙΚΑ. Απο 3/2008 εως 9/2008 εκανα πρακτικη. Μονο το συγκεκριμενο που ρωτησα με απασχολει, αν και βλεπω στη συγκεντρωτικη των ενσημων για το 2008 οτι αναγραφει ΗΜΕΡΕΣ: 232 οποτε υποθετω οτι καλυπτομαι μια και ασφαλιση υπαρχει στο ΙΚΑ και στην πρακτικη απλα ισχυει ειδικο καθεστος και υποτυπωδεις εισφορες.
washcloud Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 ...πράγμα που όπως είπα το ξεκαθαρίζεις "άμεσα" με ένα τηλεφωνάκι στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου αύριο...
parisb Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 ...πράγμα που όπως είπα το ξεκαθαρίζεις "άμεσα" με ένα τηλεφωνάκι στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου αύριο... Σ'ευχαριστω για το χρονο σου. Ο χρονος θα δειξει...
Xdanger Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 δεν μετραει η πρακτική ασκηση γιατι ασφαλίζεσαι μόνο κατα κινδύνου
black_widow Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 δεν μετραει η πρακτική ασκηση γιατι ασφαλίζεσαι μόνο κατα κινδύνου +1. Σε ασφαλίζει ο εργοδότης μόνο για επαγγελματικό κίνδυνο, 1%, επί των τεκμαρτών αποδοχών ( όχι δηλαδή επί των αποδοχών που πραγματικά παίρνεις) της 12 ης ασφαλιστικής κλάσης και για την ακρίβεια υπολογίζεται ως εξής : 40,45 * 25 ασφαλιστικές ημέρες =1011,25 ( τεκμαρτές αποδοχές ) 1% εισφορά επαγγελματικού κινδύνου που πληρώνει ο εργοδότης:1011,25*1%= 10,11, στον πρακτικά ασκούμενο δεν κρατιούνται εισφορές .
parisb Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 +1. Σε ασφαλίζει ο εργοδότης μόνο για επαγγελματικό κίνδυνο, 1%, επί των τεκμαρτών αποδοχών ( όχι δηλαδή επί των αποδοχών που πραγματικά παίρνεις) της 12 ης ασφαλιστικής κλάσης και για την ακρίβεια υπολογίζεται ως εξής : 40,45 * 25 ασφαλιστικές ημέρες =1011,25 ( τεκμαρτές αποδοχές ) 1% εισφορά επαγγελματικού κινδύνου που πληρώνει ο εργοδότης:1011,25*1%= 10,11, στον πρακτικά ασκούμενο δεν κρατιούνται εισφορές . Καλα ολα αυτα παιδια, και σας ευχαριστω για τη βοηθεια. Αλλα ως τωρα ακρη δεν εχω βγαλει. Δεν προλαβα να παρω τηλεφωνο σημερα. Τωρα με απασχολει και αυτο: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ: Αν επιδοτείται για πρώτη φορά: • Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες. Ποια ειναι τα 2 προηγουμενα χρονια? Το τελευταιο 14μηνο προφανως και γνωριζω ποιο ειναι. Αλλα τα 2 χρονια που λεει πως βγαινουν? Ημερολογιακα? Το 2008 και το 2009? Οι τελευταιοι 24 μηνες? Μα γιατι τετοια αοριστια, δικηγορο πρεπει να ψαχνω για να βρω μια ακρη...
washcloud Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 +1. Σε ασφαλίζει ο εργοδότης μόνο για επαγγελματικό κίνδυνο, 1%, επί των τεκμαρτών αποδοχών ( όχι δηλαδή επί των αποδοχών που πραγματικά παίρνεις) της 12 ης ασφαλιστικής κλάσης και για την ακρίβεια υπολογίζεται ως εξής : 40,45 * 25 ασφαλιστικές ημέρες =1011,25 ( τεκμαρτές αποδοχές ) 1% εισφορά επαγγελματικού κινδύνου που πληρώνει ο εργοδότης:1011,25*1%= 10,11, στον πρακτικά ασκούμενο δεν κρατιούνται εισφορές . να υποθέσω πως δεν είσαι φιλόλογος... parisb, γι' αυτό και είπα εξ' αρχής, "το καλύτερο" είναι να στα πουν από ΟΑΕΔ (ποιηματάκι τα ξέρουν, κι ακόμα κι αν -τί σπάνιο...- δεν βοηθάνε να τα ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, τουλάχιστον σου λένε "τί ακριβώς χρειάζεσαι ακόμα", ΑΝ χρειάζεσαι, με βάση τα ένσημα που θα τους πας,,,γιατί στην τελική, ακόμα μία "ιδιαιτερότητα" των του δημοσίου -γενικώς- είναι πως "απ' το τηλέφωνο δεν μπορούν να στα πουν", και eventually πας από 'κει...) (πάντως, χωρίς να κόβω (κανένα) κεφάλι, λέω πως τα "2 χρόνια" σημαίνουν "24 μήνες ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ". Διότι έχει μια τάση -πάλι...- το δημόσιο, ΕΤΣΙ να υπολογίζει "χρονικά όρια" : "τόσο, ΑΠΟ την τάδε στιγμή", και σπανιότερα "ημερολογιακά")
xfdx Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Ήθελα να κάνω κι εγώ μια ερώτηση ρε παιδιά. Πρόσφατα απολύθηκα από τη δουλειά μου και θα μπω στο ταμείο. Ωστώσο έχει έρθει και η ώρα της 6μηνης πρακτικής μου άσκησης, μιας και είμαι σπουδαστής ΤΕΙ. Το ερώτημα είναι το εξής: μπορώ να κάνω πρακτική άσκηση και να παίρνω το επίδομα ανεργείας ταυτόχρονα μιας και η μόνη ασφάλιση που υπάρχει είναι κατα επαγγελματικού κινδύνου;
sarantatessera Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Και από μένα δύο ερώτησεις. Κατ' αρχάς, η κατάσταση έχει ως εξής: δούλευα από αρχές Απρίλη 2007 μέχρι τέλη Ιανουαρίου 2010 σε μια δημοτική επιχείρηση, παίρνοντας κανονικά 25 ένσημα το μήνα. Έχω κάνει κανονικά τα χαρτιά μου από τη στιγμή που πήρα το χαρτί απόλυσης στα χέρια μου για το ταμείο ανεργίας και περιμένω το επίδομα. Και οι ερωτήσεις: 1) Τι ποσό θα παίρνω κάθε μήνα; 2) Για πόσο καιρό θα ισχύει αυτό το επίδομα;
sarantatessera Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Γνωρίζει κανείς κάτι για τα παραπάνω ερωτήματα μου;
Timour21 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Και από μένα δύο ερώτησεις. Κατ' αρχάς, η κατάσταση έχει ως εξής: δούλευα από αρχές Απρίλη 2007 μέχρι τέλη Ιανουαρίου 2010 σε μια δημοτική επιχείρηση, παίρνοντας κανονικά 25 ένσημα το μήνα. Έχω κάνει κανονικά τα χαρτιά μου από τη στιγμή που πήρα το χαρτί απόλυσης στα χέρια μου για το ταμείο ανεργίας και περιμένω το επίδομα. Και οι ερωτήσεις: 1) Τι ποσό θα παίρνω κάθε μήνα; 2) Για πόσο καιρό θα ισχύει αυτό το επίδομα; 1. 454,25 euro 2. Για 12 μήνες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.