Προς το περιεχόμενο

Δίπλωμα για μηχανάκι 125cc

periklis2311

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, τις τελευταίες ημέρες αναρωτιέμαι σχετικά με τα διπλώματα γιατί θέλω να αγοράσω ένα μηχανάκι το οποίο, απο τις εκδόσεις που έχει 50cc, 125cc, και 150cc σκέφτομαι να αγοράσω το 150άρι γιατί έχει μικρή διαφορά στα χρήματα με το 125άρι.

Έχω λοιπόν να κάνω μιά ερώτηση και όποιος γνωρίζει να μου δώσει τα φώτα του,

έβγαλα δίπλωμα για 125cc το 1999 και είδα κάπου ότι τώρα πια δεν υπάρχουν διπλώματα με κυβικά π.χ το Α1 που έχω εγώ και λέει εως 125cc ή εως 11KW, τώρα το καινούριο έχω διαβάσει οτι γράφει εως 25KW ή μέχρι 33,5 ίππους. Θέλω να ρωτήσω σχετικά με αυτό, εγώ μπορώ να καβαλήσω το 150άρι τώρα πια με αυτήν την αλλαγή του νόμου? Θα έχω πρόβλημα με το δίπλωμα μου που γράφει εως 125cc? Μετράνε τα κυβικά? Επίσης εάν το 150άρι ειναι χαμηλότερα απο 11KW μήπως με καλύπτει?

Δημοσ.

το 125αρι διπλωμα ειναι για 33 αλογα..το 150 μηχανακι που θες να παρεις δε νομιζω να εχει τοσα οποτε μπορεις να το καβαλησεις νομιμα:-)

Δημοσ.
το 125αρι διπλωμα ειναι για 33 αλογα..το 150 μηχανακι που θες να παρεις δε νομιζω να εχει τοσα οποτε μπορεις να το καβαλησεις νομιμα:-)

Ευχαριστώ για την απάντηση σου, αλλά επειδή έχω βγάλει το διπλωμά το 1999 με το παλιό σύστημα κάτι παίζει εκεί, τώρα ακριβώς βέβαια δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι οτι αυτοί που έβγαλαν το δίπλωμα απο το 2001 και μετά, (για την χρονολογία δεν είμαι σίγουρος) αφού περνούσαν δύο χρόνια γινόταν αυτόματα (με ανανέωση του διπλώματος φυσικά) δίπλωμα μηχανής. Εγώ με το δίπλωμα μου αυτό δεν μπορούσα να το κάνω.:rolleyes:

Δημοσ.

γιατι δεν πας στο υπουργειο συγκοινωνιων της περιοχης σου και αφου εχουν περασει 2 χρονια να πληρωσεις κατι παραβολα και να το κανεις απεριοριστων κυβικων?

κατα ταλλα ξερω οτι τα καινουργια διπλωματα για 125 ειναι για να οδηγας μηχανη μεχρι 33αλογα εσυ ομως το εβγαλες με το παλιο συστημα.πηγαινε στο συγκοινωνιων και κανε τον βλακα οτι δεν ξερεις τιποτα απο καινουργια και παλια συστηματα και ζητα απλα να στο κανουν απεριοριστων.δεν χανεις τιποτα

Δημοσ.
γιατι δεν πας στο υπουργειο συγκοινωνιων της περιοχης σου και αφου εχουν περασει 2 χρονια να πληρωσεις κατι παραβολα και να το κανεις απεριοριστων κυβικων?

κατα ταλλα ξερω οτι τα καινουργια διπλωματα για 125 ειναι για να οδηγας μηχανη μεχρι 33αλογα εσυ ομως το εβγαλες με το παλιο συστημα.πηγαινε στο συγκοινωνιων και κανε τον βλακα οτι δεν ξερεις τιποτα απο καινουργια και παλια συστηματα και ζητα απλα να στο κανουν απεριοριστων.δεν χανεις τιποτα

Φίλε μου θα το κάνω, αύριο κιόλας απλά ήθελα να δώ μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του. Θα πεταχτώ αύριο και θα σας γράψω τα νέα μου.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Σωστά μίλησε ο προλαλήσαντας. Μια βόλτα απο το υπουρείο, και αυτόματα θα έχεις αναβάθμιση στο "μεγάλο" δίπλωμα.

Αν και να μην το αναβαθμίσεις, πάλι νόμιμος θα ήσουν.

Δημοσ.
Σωστά μίλησε ο προλαλήσαντας. Μια βόλτα απο το υπουρείο, και αυτόματα θα έχεις αναβάθμιση στο "μεγάλο" δίπλωμα.

Αν και να μην το αναβαθμίσεις, πάλι νόμιμος θα ήσουν.

Παίδες σήμερα πήγα στο μηχανολογικό μια βόλτα και τους ζήτησα να μου κάνουν αναβάθμιση στο δίπλωμα. Το δίνω λοιπόν σε μία υπάλληλο το δίπλωμα της λέω οτι θέλω να κάνω αναβάθμιση σε ανεξάρτητα κυβικά, το κοιτάζει και μου λέει δεν γίνεται αυτή η αναβάθμιση γίνεται σε όσους έχουν βγάλει το δίπλωμα Α1 απο το 2002 και μετά, ωραία της λέω εγώ με το δίπλωμα που έχω τι μηχανάκι μπορώ να καβαλήσω, μέχρι 125cc μου λέει, για παραπάνω κυβικά την ρωτάω και μου απαντάει θα πρέπει να πάτε σε σχολή οδηγών και να δώσετε ξανά σήματα απο την αρχή και οδήγηση γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ελλάς το μεγαλείο σου..........!

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

φίλε μου γιατί δεν πετάγεσαι μέχρι την μεγαλόνησο να βγάλεις το δίπλωμα με 50 € θα είσαι jet κι τα σήματα που πρέπει να διαβάσεις είναι ένα βιβλιαράκι πιο μικρό και από μπλοκάκι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...