Προς το περιεχόμενο

προβλημα compile σε C

Luffy-san

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα !!! θελω να μεταγλωτισω ενα προγραμμα σε C που χρησιμοποιει 2 αρχεια κωδικα ( μιας δικιας μου βιβλιθηκης ) καθως και τα header files : X11/Xlib.h και X11/Xutil.h .

Χρησιμοποιω την εντολη : gcc myprog.c myprog1.c -o myprog -L /usr/X11R6/lib -lX11

και μου βγαζει :

ld: library not found for -lX11

collect2: ld returned 1 exit status

στο linux δουλευει αλλα στο mac μου εχω το παρακανω.Δοκιμασα και με το Xcode αλλα παλι δεν βγαζω ακρη.εχει κανεις ιδεα τι φταει;;;;

Σημειωση: η Χ11 υπαρχει στον καταλογο /usr/X11R6/lib

Δημοσ.
Καλημερα !!! θελω να μεταγλωτισω ενα προγραμμα σε C που χρησιμοποιει 2 αρχεια κωδικα ( μιας δικιας μου βιβλιθηκης ) καθως και τα header files : X11/Xlib.h και X11/Xutil.h .

Χρησιμοποιω την εντολη : gcc myprog.c myprog1.c -o myprog -L /usr/X11R6/lib -lX11

και μου βγαζει :

ld: library not found for -lX11

collect2: ld returned 1 exit status

στο linux δουλευει αλλα στο mac μου εχω το παρακανω.Δοκιμασα και με το Xcode αλλα παλι δεν βγαζω ακρη.εχει κανεις ιδεα τι φταει;;;;

Σημειωση: η Χ11 υπαρχει στον καταλογο /usr/X11R6/lib

Μόλις το δοκίμασα στο Mac μου.Εγώ πάντως δεν έχω X11R6 folder.Αν δεν έχεις κάνει εσύ install της βιβλιοθήκες σε κανένα άλλο folder manually δοκίμασε αυτήν την εντολή

gcc myprog.c myprog1.c -o myprog -L /usr/X11/lib -lX11

Λογικά αυτό θα δουλέψει.Αν θέλεις δώσε και κώδικα να το δώ κανονικά.

• Moderators
Δημοσ.

Ίσως χωρίς κενό ανάμεσα στο switch -L και στο library path;

gcc myprog.c myprog1.c -o myprog -L/usr/X11R6/lib -lX11

Δημοσ.

Praetorian εχεις δικιο!!!! Αλλα στο τερματικο το γραφω οπως λες ( εκανα λαθος πιο πριν.Δεν το εγραψα σωστα :D ) και το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει!!!

Δημοσ.
Praetorian εχεις δικιο!!!! Αλλα στο τερματικο το γραφω οπως λες ( εκανα λαθος πιο πριν.Δεν το εγραψα σωστα :D ) και το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει!!!

Δοκίμασες σ'αυτό το path που σου είπα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...