Luffy-san Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Καλημερα !!! θελω να μεταγλωτισω ενα προγραμμα σε C που χρησιμοποιει 2 αρχεια κωδικα ( μιας δικιας μου βιβλιθηκης ) καθως και τα header files : X11/Xlib.h και X11/Xutil.h . Χρησιμοποιω την εντολη : gcc myprog.c myprog1.c -o myprog -L /usr/X11R6/lib -lX11 και μου βγαζει : ld: library not found for -lX11 collect2: ld returned 1 exit status στο linux δουλευει αλλα στο mac μου εχω το παρακανω.Δοκιμασα και με το Xcode αλλα παλι δεν βγαζω ακρη.εχει κανεις ιδεα τι φταει;;;; Σημειωση: η Χ11 υπαρχει στον καταλογο /usr/X11R6/lib
d-l-sama Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Καλημερα !!! θελω να μεταγλωτισω ενα προγραμμα σε C που χρησιμοποιει 2 αρχεια κωδικα ( μιας δικιας μου βιβλιθηκης ) καθως και τα header files : X11/Xlib.h και X11/Xutil.h . Χρησιμοποιω την εντολη : gcc myprog.c myprog1.c -o myprog -L /usr/X11R6/lib -lX11 και μου βγαζει : ld: library not found for -lX11 collect2: ld returned 1 exit status στο linux δουλευει αλλα στο mac μου εχω το παρακανω.Δοκιμασα και με το Xcode αλλα παλι δεν βγαζω ακρη.εχει κανεις ιδεα τι φταει;;;; Σημειωση: η Χ11 υπαρχει στον καταλογο /usr/X11R6/lib Μόλις το δοκίμασα στο Mac μου.Εγώ πάντως δεν έχω X11R6 folder.Αν δεν έχεις κάνει εσύ install της βιβλιοθήκες σε κανένα άλλο folder manually δοκίμασε αυτήν την εντολή gcc myprog.c myprog1.c -o myprog -L /usr/X11/lib -lX11 Λογικά αυτό θα δουλέψει.Αν θέλεις δώσε και κώδικα να το δώ κανονικά.
Moderators Praetorian Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Καλημερα !!! θελω να μεταγλωτισω ενα προγραμμα σε C που χρησιμοποιει 2 αρχεια κωδικα ( μιας δικιας μου βιβλιθηκης ) καθως και τα header files : X11/Xlib.h και X11/Xutil.h . Χρησιμοποιω την εντολη : gcc myprog.c myprog1.c -o myprog -L /usr/X11R6/lib -lX11 Ίσως χωρίς κενό ανάμεσα στο switch -L και στο library path; gcc myprog.c myprog1.c -o myprog -L/usr/X11R6/lib -lX11
Luffy-san Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Praetorian εχεις δικιο!!!! Αλλα στο τερματικο το γραφω οπως λες ( εκανα λαθος πιο πριν.Δεν το εγραψα σωστα ) και το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει!!!
d-l-sama Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Praetorian εχεις δικιο!!!! Αλλα στο τερματικο το γραφω οπως λες ( εκανα λαθος πιο πριν.Δεν το εγραψα σωστα ) και το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει!!! Δοκίμασες σ'αυτό το path που σου είπα?
Luffy-san Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 ναι το δοκιμασα αλλα δεν γινεται τιποτα
Luffy-san Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 δες αν υπαρχει το Χ11 library υπαρχει η βιβλιοθηκη....!!! Αυτο ειναι που με παραξενευει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.