Spitzenklasse Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Φίλοι, γεια σας! Δεν θα σας απασχολήσω πολύ αλλά απλά θα ζητήσω μία μικρή διευκρίνηση, δηλαδή ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος. Τι εννοώ: είναι δυνατόν να βάλω επεξεργαστή με socket AM3 σε μητρική, η οποία ανήκει στις υποστηρίζουσες το -παλαιότερο- socket AM2; Και το λέω αυτό γιατί κοιτάζοντας από περιέργεια τα χαρακτηριστικά της μητρικής μου (για την ιστορία, μία Gigabyte GA-MA69VM-S2 (rev. 1.0) με το chipset AMD 690V) είδα με πολύ μεγάλη έκπληξη, ότι μπορεί να δεχτεί, όχι μόνο επεξεργαστές AM2+ αλλά και τους πιο καινούργιους ΑΜ3! Αυτό, ρε παιδιά, που δεν ήξερα, είναι, αν όλοι αυτοί οι επεξεργαστές μπορούν να κουμπώσουν επάνω στη μητρική μου. Είχα την εντύπωση, ότι κάθε socket έχει και διαφορετικό αριθμό pins. Αναφέρεται βέβαια στο site ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς το δίαυλο επικοινωνίας του επεξεργαστή αλλά αυτό, σας βεβαιώνω, είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Αν γίνεται να βάλω στην υπάρχουσα μητρική ΑΜ2, επεξεργαστή ΑΜ3, έστω και με περιορισμούς, τότε μπορώ να προβώ άμεσα σε πολύ συμφέρουσα αναβάθμιση. Θα δώσετε το ΟΚ ή θα τον πάρω και θα τρέχω μετά γιατί δεν "κουμπώνει"; Ευχαριστώ!
million_voices Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 στο site της gigabyte αναφερει ποιοι επεξεργαστες ειναι συμβατοι και με ποιο bios http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2500#anchor_os εχω και εγω μια gigabyte με το 780g και σε καποια φαση θα αναβαθμισω σε phenom II x4
pcos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 φιλε μου αυτό είναι το καλο με την AMD ως προς το socket. μπαίνουν όλα παντού, φτάνει να υποστηρίζονται και από το bios βεβαια. στη σελίδα που έδωσε ο φίλος παραπάνω μπορείς να δεις και AM3 CPUs. καλή αναβάθμιση
Spitzenklasse Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Ε ρε γλέντια! Ευχαριστώ, βρε παιδιά, για τα καλά νέα. Βουρ για παραγγελίαααα...
Spitzenklasse Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δεν ξέρω ακόμα αλλά μάλλον θα καταλήξω στον Athlon Phenom II X4 805 (AM3) ή στον 810. Λες και θα κάτσω να ασχοληθώ ιδιαίτερα με χαρακτηριστικά! Αφού λέει το site ότι τους "σηκώνει" η μητρική μου, τότε δεν με απασχολεί το θέμα σε τρελή λεπτομέρεια. Πάντως λέω να προτιμήσω το socket AM3 παρά κάτι σε AM2+.
pcos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δεν νομιζω να εχεις αλλη επιλογη. ΑΜ2+ μονο μεταχειρησμενο, η τρελη στοκαρια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.