Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με wireless router τις tp-link

drdaglis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά έχω μια σύνδεση conxx 2mbps και έχω το ενσύρματο router του οτε που έχω πάρει από τι σύνδεση. αγόρασα όμως ένα ασύρματο router της tp-link model no: tl-wr541g-tl-wr542g, έτσι ώστε να γλιτώσω τα καλώδια γιατί μετέφερα τον h/y μου αλλου σε άλλο δωμάτιο. το πρόβλημα μου όμως είναι ότι ενώ έχω κάνει τις ρηθείσης δεν μπορώ να μπω με τίποτα από το ασύρματο router. από ότι βλέπω από τις ρυθμίσεις του modem παρατηρώ ότι ενώ στέλνω κανονικά δεδομένα δεν λαμβάνω τίποτα. αντίθετος με το ενσύρματο modem μπορώ να μπω κανονικά. μήπως κάνω κάτι λάθος? αν μπορεί κάποιος να μου στείλει αναλυτικά πως γίνονται οι ρυθμίσεις σε αυτό το router που έχω, θα του ήμουν υπόχρεος μιας και έχω φάει τον κόσμο μέρες τώρα και δεν μπορώ να καταφέρω τίποτα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων.

Δημοσ.

katarχην αυτο που εχεις παρει το wr541g- ειναι router δεν ειναι adsl router Που σημαινει οτι πρεπει να συνδεσεις το παλιο σου ρουτερ me ethernet πανω στο καινουριο.κακη επιλογη για 2 λογους.α.πηρες μια χαλια μαρκα ρουτερ και δευτερο ειναι σκετο ρουτερ οποτε θα εχεις δυο μηχανηματα.πηγαινε το πισω λεω εγω και παρε ενα wireless adsl router να ειναι ολα σε ενα.αν εβαλες τηλεφωνικο καλωδιο πανω στην internet του tp link ειναι λαθος διοτι εκει μπενει ethernet.δεν εχει λαμπακι sync (συγχρονισμου) οπως θα δεις ουτε θα βρεις mesa vpi vci pppoa/vc.

Δημοσ.

Παιδια και εγω το ιδιο επαθα.Πηρα καταλαθος το router tp-link tl-wr340g αντι για adsl-router. Eχω conn-x 2mbs και το ενσυρματο ασπρο μοντεμ που δινει η conn-x. Θελω να ρωτησω οτι δεν υπαρχει προβλημα συμβατοτητας μεταξυ μοντεμ conn-x kai router tp-link γνωριζει κανεις??

Δημοσ.

δεν εχει ασυμβατοτητα.δεν ξερει το tp link οτι ειναι ενα πχ asus απο την αλλη.το tp link βλεπει μια ip και οτι απο εκει ερχεται internet απο ενα ethernet.

Δημοσ.
katarχην αυτο που εχεις παρει το wr541g- ειναι router δεν ειναι adsl router Που σημαινει οτι πρεπει να συνδεσεις το παλιο σου ρουτερ me ethernet πανω στο καινουριο.κακη επιλογη για 2 λογους.α.πηρες μια χαλια μαρκα ρουτερ και δευτερο ειναι σκετο ρουτερ οποτε θα εχεις δυο μηχανηματα.πηγαινε το πισω λεω εγω και παρε ενα wireless adsl router να ειναι ολα σε ενα.αν εβαλες τηλεφωνικο καλωδιο πανω στην internet του tp link ειναι λαθος διοτι εκει μπενει ethernet.δεν εχει λαμπακι sync (συγχρονισμου) οπως θα δεις ουτε θα βρεις mesa vpi vci pppoa/vc.

Γιατί λες ότι τα TP-Link είναι χάλια μάρκα;Τα κάνουν όλα και συμφέρουν.

Εγώ τα δουλεύω εδώ κι εναμισυ χρόνο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Εξ' άλλου πάνω στα D-Link βασίζονται.

@drdaglis:γιά να σου δουλέψει πρέπει να συνδέσεις ένα καλώδιο δικτύου στην θύρα WAN TP-Link από τη μία και στη θύρα LAN του μόντεμ που έχεις από την άλλη.Πες μου όμως ποιό μόντεμ έχεις μήπως χρειαστεί να κάνεις κι άλλες ρυθμίσεις.

Δημοσ.

σε adsl router δεν λενε πολυ.υποστηριξη σχεδον κανενας .και τα d link δεν θα τα βαζα στα καλτυερα.προτιμω κατι ποιο επωνυμο.περα απο το καλωδιο δεν θα πρεπει να εχουν την ιδια lan ip

Δημοσ.
σε adsl router δεν λενε πολυ.υποστηριξη σχεδον κανενας .και τα d link δεν θα τα βαζα στα καλτυερα.προτιμω κατι ποιο επωνυμο.περα απο το καλωδιο δεν θα πρεπει να εχουν την ιδια lan ip

Σαφώς και δεν μπορούν να έχουν την ίδια LAN και WAN IP.Δεν έχω δοκιμάσει όμως να απενεργοποιήσω τον DHCP Server στο TP-Link ώστε τις διευθύνσεις να τις δίνει το ρούτερ ώστε το TP-Link να δουλεύει κάπως σαν Repeater.

Δημοσ.

αν το ρουτερ το adsl ειναι στην internet.wan του router τοτε δεν ειναι υποχρεωτικο να κλεισεις dhcp.αν τωρα για ποιο ευκολα το εχεις συνδεση σε lan εκει ναι πρεπει να κλεισεις απο το απλο ρουτερ (οχι τον adsl) ton dhcp.για repeater υποτιθεται οτι το βαζεις wireless να κανει repeat οχι με καλωδιο.με καλωδιοο το κανεις με οποιονδηποτε adsl router h απλο ρουτερ.

Δημοσ.

Παιδια με πεθανε το tp link. Eκανα τα παντα και δεν μπορεσε να συνδεθει στο μοντεμ της conn-x. Με τιποτα ομως δεν ξερω τι γινετε τρελαθηκα. Μεχρι και φιλο μου τεχνικο υπολογιστων εφερα και δεν μπορεσε να το συνδεσει με τιποτα. Τι μπορει να φταιει εχετε καμια ιδεα?

Δημοσ.

Το μόνο σίγουρο (εχω δημιουργήσει ακριβως την ίδια τοπολογία στο σπίτι της αδερφής μου) ειναι ότι μάλλον δεν εχεις διαφορετικο ip range σε κάθε συσκευή πχ 192.168.1.χ στο adsl router και 192.168.2.χ στο ΑΡ.

Όσο για το αν ειναι χάλια θα διαφωνήσω και εγω ειναι αξιοπρεπέστατα μηχανάκια για τα χρήματα τους και με μεγάλη αξιοπιστια.

Φίλος που δουλεύει σε eshop μου εχει αναφέρει για ελάχιστα επιστρεφόμενα προϊοντα προς σερβις

Δημοσ.

Ισως τα εβαλε 192.168.1.1 και 192.168.1.2 .εμενα ειχε παιξει με belkin με 192.168.1.1 και το ρουτερ ηταν 10.0.0.2.τωρα αμα σε παιδευει ετσι επειδη μπλεκει το πραγμα συν οτι μετα θα εχεις και λιγο θεμα με τα port forward κανε κατι αλλο.συνδεσε το adsl router σου σε μια ethernet του tp link και οχι στην wan/internet.αν το πρωτο ρουτερ ειναι 192.168.1.1 τοτε στο tp link Θα δωσεις 192.168.1.200.στο ιδιο class.και μετα θα μπεις στο tp link και θα κλεισεις τον dhcp.τα ενωνεις και παιζουν μια χαρα μετα.το tp lInk θα εχει την ip 192.168.1.200 kai apλα το μονο που θα πειραζεις μεσα ειναι την καρτελλα του wireless γιατι ολα τα αλλα στην πραξη δεν θα ισχυουν εφοσον θα το εχεις συνδεσει σε μια ethernet.αλλα γλυτωβνεις διπλα port forward κτλ κτλ.το tp link θα ειναι σαν ενα αορατο wireless switch .northing more.δεν θα ειναι router ουτε θα μπλοκαρει τιποτα

Δημοσ.
Το μόνο σίγουρο (εχω δημιουργήσει ακριβως την ίδια τοπολογία στο σπίτι της αδερφής μου) ειναι ότι μάλλον δεν εχεις διαφορετικο ip range σε κάθε συσκευή πχ 192.168.1.χ στο adsl router και 192.168.2.χ στο ΑΡ.

Όσο για το αν ειναι χάλια θα διαφωνήσω και εγω ειναι αξιοπρεπέστατα μηχανάκια για τα χρήματα τους και με μεγάλη αξιοπιστια.

Φίλος που δουλεύει σε eshop μου εχει αναφέρει για ελάχιστα επιστρεφόμενα προϊοντα προς σερβις

Κι εγώ έτσι τα είχα και δούλευαν μιά χαρά.LAN και WAN δεν μπορούν να είναι στο ίδιο subnet.Δεν δουλεύει.

@pavleas2112:Μάλλον έχεις Baudtec ADSL router,οπότε και τα δύο έχουν την ίδια default IP 192.168.1.1 .Πες λοιπόν στον φίλο σου τον τεχνικό (μάλλον δεν γνωρίζει αρκετά από δίκτυα) να αλλάξει τη ΙΡ σε ένα από τα δύο και να την κάνει π.χ. 192.168.2.1 ή .0.1 ή οποιονδήποτε αριθμό στην θέση του πρότελευταίου εκτός από 1 και θα δουλέψει αμέσως.

Δημοσ.
Κι εγώ έτσι τα είχα και δούλευαν μιά χαρά.LAN και WAN δεν μπορούν να είναι στο ίδιο subnet.Δεν δουλεύει.

@pavleas2112:Μάλλον έχεις Baudtec ADSL router,οπότε και τα δύο έχουν την ίδια default IP 192.168.1.1 .Πες λοιπόν στον φίλο σου τον τεχνικό (μάλλον δεν γνωρίζει αρκετά από δίκτυα) να αλλάξει τη ΙΡ σε ένα από τα δύο και να την κάνει π.χ. 192.168.2.1 ή .0.1 ή οποιονδήποτε αριθμό στην θέση του πρότελευταίου εκτός από 1 και θα δουλέψει αμέσως.

αν και το εχω δοκιμασει μια φορα αλλα ειχε παιξει το ενα να εχει ip 192.168.1.1 και το αλλο να εχει 10.10.10.2 και επαιζε.το εχεις δοκιμασει ετσι?

Δημοσ.
αν και το εχω δοκιμασει μια φορα αλλα ειχε παιξει το ενα να εχει ip 192.168.1.1 και το αλλο να εχει 10.10.10.2 και επαιζε.το εχεις δοκιμασει ετσι?

Όχι δεν το έχω δοκιμάσει,αλλά δεν βλεπω το λόγο γιατί να μην παίξει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...