nikos21aek Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Άντε πες μας εσύ στην πράξη τι πρόβλημα είχες..
takisv76 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Άντε πες μας εσύ στην πράξη τι πρόβλημα είχες.. Το να εχω εγω ενα προβλημα στην πραξη ειναι κατι που το εχω εγω και δε νομιζω να αποτελει κριτηριο.Το παλικαρι ρωτησε τι υπολογιστη μπορει να παρει με τα χρηματα που διαθετει και θεωρω πως καταλαβαινεις οτι ειτε χαλασει 700 κατι ευρω,που προτεινουν οι κσποιοι, ειτε χαλασει 500 ευρω που θεωρω εγω πως ειναι μια χαρα τιμη γι'αυτο που θελει να κανει ειναι ενα και το αυτο.ΔΕΝ θα δει διαφορα..Οχι αν δεν χαλασει αλλα 1000 ευρω για να μπορει να δει διαφορα..Π.χ..Μια καρτα 4870 ή μια 4890 δουλευουν σαφως μια χαρα σε αναλυσεις 2000 και...Αν θελει να δουλεψει εκει,αν διαθετει μια οθονη 24αρα Hd και θελει να παιζει με ολα τα φιλτρα ανοιχτα ναι..Το δεχομαι..Ειναι κακη ιδεα να μην χαλασει τοσα χρηματα παιρνοντας εναν καλο επεξεργαστη μια καλη κατρτα γραφικων και καμποση ram με λιγοτερα χρηματα?..Δλδ τι δεν θα του παιξει ενας 9550 ή και ακομα ποιο κατω με μια 250 καρτα?..το Crysis ή το NFS?...Πλακα μου κανετε?..Ρε μη χαλατε λεφτα ερημην..Αρα..Μια που ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ (και οταν λεω εμπειρικα μπορει να δουλευω στο πλαισιο ρε παιδι μου και να καθομαι να μονταρω pc ολη μερα για 800 ευρω το μηνα οποτε μπορει και να εχω δει καποια πραγματα..μπορει και να μην δουλευω) και μια που το τελευταιο πραγμα που θελω ειναι σχολια και ειδικα οταν δεν προσβαλλω κανεναν απο τυπους οι οποιοι νομιζουν οτι αν βαλουν δυο Pentium II διπλα διπλα,θα φτιαξουν ενα Pantium 4..Ολοι τη γνωμη μας λεμε..Περι ορεξεως ο καθενας κανει το κουμαντο του... Luv U..
grimpr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 +1 στον Takisv76, και σε όλα τα παιδιά που με 600-800 ευρώ δουλεύουν σε αυτές τις εταιρείες. Να γράφεται ποιο συχνά στο Insomnia...
nikos21aek Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 +1 στον Takisv76 αν δουλεύει για τόσα λεφτά σε μια από αυτές τις εταιρίες. -1 στον Takisv76 γιατί ή που προωθεί το συμφέρων των αφεντικών του που προσπαθούν να ξεστοκάρουν τους c2...ή που δεν δουλεύει και λέει ότι να ναι.. Φίλε Τάκη ο 9550 που ανέφερες είναι ακριβότερος από τον i5 και αν δεν έχεις να πεις μια εμπειρία με περισσότερα στοιχεία δυστυχώς δεν μας λες τίποτα.. Μιλάς για προβλήματα με i5 που αντιμετωπίζεις αλλά δεν μας λες ποιά είναι αυτά τα προβλήματα και αντιπροτείνεις παλιότερο επεξεργαστή με νεκρό socket και ακριβότερο κιόλας. Εννοείται ότι και με αυτόν τα πάντα θα παίξει αλλά το ζήτημα είναι το άτομο που αρχίζει το post να αγοράσει με τα λεφτά που διαθέτει κάτι όσο το δυνατόν καλύτερο γίνεται.. Εγώ ούτε κορόιδεψα κανένα πόστ που έκανες ούτε γέλασα αλλά από τη στιγμή που σε ρωτάω να μου πεις τι προβλήματα έχεις δει στην πράξη και μπαρουφολογείς ίσως και να αρχίσω.
liopyr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 takisv76, Από την στιγμή που κάποιος θέτει συγκεκριμένο budget για την αγορά που θέλει να κάνει, είμαστε υποχρεωμένοι να του προτείνουμε ότι καλύτερο νομίζουμε πως μπορεί να πάρει βάση αυτού. Φυσικά μπορεί να καλύψει τις σημερινές ανάγκες του και με λιγότερα λεφτά, αλλά από την στιγμή που τα διαθέτει για ποιο λόγο να μη πάρει κάτι καλύτερο με πιθανόν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο; Από εκεί και πέρα, τα post σου είναι κάπως ανακριβή, και το γεγονός πως είναι η δουλειά σου κιόλας δεν λειτουργεί καθόλου υπέρ σου. Συγκεκριμένα, ξεκινάς ένα post γράφοντας "μακριά από i5" γιατί είναι νέοι και έχουν προβλήματα; Χμ. Πού τα είδες; Μετά λες "μακριά από ATi" γιατί με 500-550W psu θα έχει πρόβλημα; Από πότε όλες οι ATi έχουν τις ίδιες ενεργειακές απαιτήσεις, και από πότε όλα τα 500-550άρια psu έχουν τις ίδιες ικανότητες; Μετά λες πως οτιδήποτε >GTS250 (9800GTX+rebrand) είναι overkill εκτός και αν παίζεις σε 30" ; No offense man, αλλά δεν στέκουν αυτά που αναφέρεις, και καλώς ή κακώς για να αποδείξουμε κάτι σε ένα forum ναι, πρέπει να παραθέτουμε αντικειμενικά reviews, όχι προσωπικές υποκειμενικές συνήθως εικασίες/εμπειρίες.
takisv76 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 -1 στον Τακη γιατι λεει οτι να ναι... Φιλε Νίκο κατ'αρχας δεν εννουσα εσενα οτι ελεγα για ειρωνια γιατι πολυ απλα δεν το εκανες..Η σειρα 95 της Intel λοιπον ειναι μακραν το οτι καλυτερο εχει βγαλει μεχρι σημερα (γνωμη μου)..Δε σου λεει τιποτα βεβαιως αυτο..Λογικο...Παμε απλα..Ο Ι5 απαιτει socket 1156..Μην αρχισουμε να εξηγουμε οτι ο I5 εχει I/O Bus DMI (οπως δλδ και ο 9550) και οχι QPI που εχει ο Ι7 και ο οποιος εχει 4 κατοσταρικακια.. Δεν ασχολουμαστε μ΄αυτα ομως ουτε με τα αλλα 10 μειον που εχει και αν θες τα κουβεντιαζουμε,γιατι δεν βοηθαμε το φιλο...Εισαι λιγο νεοτερος..Aν θυμασαι συγκρινε τους Pentium με τους Celeron...O i5 ειναι ο celeron της σειρα i και αυτη ειναι το νοημα του... Παμε στη ουσια..Ο I5 λοιπον ο οποιος κοστιζει 10 ευρω φθηνοτερα απαιτει μητρικη με socket 1156..Ριξε μια ματια στις τιμες να δεις ποσο πανε οι μητρικες αυτες και ποσο πανε οσες εχουν socket 775.. Μετα..DDR3..4 Giga DDR3 αν εχεις το θεο μπαρμπα θα τα βρεις με κανα κατοσταρικο τουλαχιστον...Παραπανω δεν παει γιατι μιλαμε για triple channel..Ριξε μια ματια να δεις ποσες μητρικες δουλευουν σε triple channel (εχουν 6 slots)και μια ποιο προσεχτικη ματια για να δεις οτι δεν δουλευουν με οποιεσδηποτε μνημες παρα μονο με συγκεκριμενες (κολπο?)..Αρα χαιρετα τα 6 και τις μεσες λυσεις...Α,Β,C..A=2 giga,B=4,C=ολα τα slots (για να σε βοηθησω)...Εκτος κι αν παρεις καμια μητρικη που να υποστηριζει triple και δωσεις 200+ ευρω..Με 100 παιρνεις 8 Giga DDR2 και με αλλα 80 μια μητρικη καμπανα με Ρ45 και εισαι κυριος..Δεν εχει νοημα να συγκρινουμε διαφορα φανταζομαι... Αρα με απλα μαθηματικα και ας μεινουμε σε αυτο το κομματι,θελω αν μπορεις να μου πεις ΕΝΑ λογο για τον οποιο θα αγοραζα ενα επεξεργαστη στα 45 νανομετρα (οπως και ο 9950),με 4 πυρηνες (οπως και ο 9950) με 8 MB cache (ο 9950 εχει 12)με ταχυτητα στα 2,66 (στα 2,83 ο 9950) και με πολυ μεγαλυτερο κοστος hardware για να το πλαισιωσω..Ειπαμε DDR3 mobo,1156 socket κ.λ.π...Ενα λογο μονο..Και σου ειπα..Ειναι δεδομενο οτι και τα δυο παιζουν το Crysis λουκουμι..Αν βαλεις δε ΧΡ και 150 GB μνημη να βαλεις,3,27 θα σου διαβασει...Αν δεν βαλεις ΧΡ και βαλεις VISTA 64αρακια θα με συγχωρησεις αλλα θα προτιμησω τα 8 giga και οχι να δωσω τα διπλα λεφτα για να υποβαθμισω το συστημα μου..Ty...Και βεβαια μπορεις να αρχισεις..Στη διαθεση σου.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:45 ---------- takisv76, Από την στιγμή που κάποιος θέτει συγκεκριμένο budget για την αγορά που θέλει να κάνει, είμαστε υποχρεωμένοι να του προτείνουμε ότι καλύτερο νομίζουμε πως μπορεί να πάρει βάση αυτού. Φυσικά μπορεί να καλύψει τις σημερινές ανάγκες του και με λιγότερα λεφτά, αλλά από την στιγμή που τα διαθέτει για ποιο λόγο να μη πάρει κάτι καλύτερο με πιθανόν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο; Από εκεί και πέρα, τα post σου είναι κάπως ανακριβή, και το γεγονός πως είναι η δουλειά σου κιόλας δεν λειτουργεί καθόλου υπέρ σου. Συγκεκριμένα, ξεκινάς ένα post γράφοντας "μακριά από i5" γιατί είναι νέοι και έχουν προβλήματα; Χμ. Πού τα είδες; Μετά λες "μακριά από ATi" γιατί με 500-550W psu θα έχει πρόβλημα; Από πότε όλες οι ATi έχουν τις ίδιες ενεργειακές απαιτήσεις, και από πότε όλα τα 500-550άρια psu έχουν τις ίδιες ικανότητες; Μετά λες πως οτιδήποτε >GTS250 (9800GTX+rebrand) είναι overkill εκτός και αν παίζεις σε 30" ; No offense man, αλλά δεν στέκουν αυτά που αναφέρεις, και καλώς ή κακώς για να αποδείξουμε κάτι σε ένα forum ναι, πρέπει να παραθέτουμε αντικειμενικά reviews, όχι προσωπικές υποκειμενικές συνήθως εικασίες/εμπειρίες. H 9800 GTX δεν ειναι κακη ιδεα..Ειναι δεδομενο οτι ενα 550αρι τροφοδοτικο με 35 ευρω δεν εχει τις ιδιες δυνατοτητες με ενα 550αρι των 135...Λεφτα να 'χεις..Αν θες για να μην λεμε περι ανεμων και υδατων βαλε μια 4870 σε ενα 500αρι τροφοδοτικο και παιξε κανα δυωρο..Εκτος ειπαμε κι αν σου περισευουν τα 135..Εμενα οχι..Κι οποιος εχει εμπειρια ας μας πει αν το 500αρι της π....ας τροφοδοτικο του δουλευει με την 250 ή την 9800 και μετα απο 5 μερες σερι gaming.. Επισης αν θες,ριξε μια ματια εδω για να καταλαβεις πως μετραμε μια καρτα γραφικων.. http://e-pcmag.gr/node/24557 Τα λεει αρκετα καλα ο κυριουλης...Απλα μαθηματικα...Δεν εχω I5 καρδια μου!!
liopyr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Ριξε μια ματια εδω για να καταλαβεις πως μετραμε μια καρτα γραφικων.. http://e-pcmag.gr/node/24557 Τα λεει αρκετα καλα ο κυριουλης...Απλα μαθηματικα... Eκτός του ότι δεν μου απαντάς σε κανένα ερώτημα από αυτά που σου έθεσα, τι σε κάνει να πιστεύεις πως δε γνωρίζω τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας κάρτας γραφικών και τί σχέση έχει αυτό με τις ανακρίβειες που σου ζητώ να μου εξηγήσεις;
grimpr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Την AMD και τους Phenom II φαίνεται δεν την ξέρεις φίλε Τάκη. Λογικό, για να προσπαθείς να πλασάρεις την X58 και τους 920 σαν το καλύτερο πράγμα μετά τον Pentium 4.
takisv76 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Eκτός του ότι δεν μου απαντάς σε κανένα ερώτημα από αυτά που σου έθεσα, τι σε κάνει να πιστεύεις πως δε γνωρίζω τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας κάρτας γραφικών και τί σχέση έχει αυτό με τις ανακρίβειες που σου ζητώ να μου εξηγήσεις; Ποιο σημείο απ' οτι εγραψα με απλα ελληνικα δεν καταλαβες? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:02 ---------- Την AMD και τους Phenom II φαίνεται δεν την ξέρεις φίλε Τάκη. Λογικό, για να προσπαθείς να πλασάρεις την X58 και τους 920 σαν το καλύτερο πράγμα μετά τον Pentium 4. "Η σειρα 95 της Intel λοιπον ειναι μακραν το οτι καλυτερο εχει βγαλει μεχρι σημερα (γνωμη μου)"...(Αυτο εγραψα και μιλαω για την Intel) Εγω AMD εχω αγαπημενε μου
liopyr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Ποιο σημείο απ' οτι εγραψα με απλα ελληνικα δεν καταλαβες? Δεν θυμάμαι να είπα κάπου πως δεν κατάλαβα. Θυμάμαι να είπα πως δεν απάντησες καν. Και εξακολουθείς. Αναμένω λοιπόν.
takisv76 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δεν θυμάμαι να είπα κάπου πως δεν κατάλαβα.Θυμάμαι να είπα πως δεν απάντησες καν. Και εξακολουθείς. Αναμένω λοιπόν. Κατσε κατσε...Μπορει να μαι χαζος..Με ρωτησες γιατι λεω μακρια απο Ι5...και εξακολουθω οντως γιατι νομιζω εξηγησα αναλυτικα τη γνωμη μου..Τι δεν καταλαβες?..
gega Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 συγγνωμη που επεμβαινω στην συζητηση (μπορει να φαινομαι λιγακι ξεμπαρκος ) αλλα ειδα 2 πραγματα που με εκαναν και φρικαρα Αν πας σε VISTA τωρα με SP 2 τα οποια και συνιστώ αν μιλαμε για gaming pc πηγαινε σε 8GB ram ddr2 στα 800 ή στα 1066 και πιστεψε με δε θα δεις καμία διαφορα..κι αν δεις θα ειναι προς το καλυτερο.. 1) δηλαδη θα παρει νεο pc και θα του βαλει vista? γιατι να μην του βαλει 7 64bit που πανε 1000000 φορες καλυτερα απο τα (s)vista 2) ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ 8 GB RAM??? πρεπει να εχεις τρελο φετιχ για να το κανεις αυτο . Εγω εχω ηδη 4gb ddr2 και αλλο 1gb καβαντζα και ουτε τα 3 gb δεν τα εχω εκμεταλευτει σημειωση : δεν σκεφτομαστε μονο τις σημερινες αναγκες του χρηστη αλλα και τις μελλοντικες ... δηλαδη αν παρει την 9800 μετα απο 2-3 χρονια τι θα κανει? θα παιζει crysis με cryengine3 (μπορει να εχει βγει και 4 ως τοτε) με 20αρα οθονη και θα βγαζει με το στανιο 20 fps στα low γραφικα?
liopyr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Κατσε κατσε...Μπορει να μαι χαζος..Με ρωτησες γιατι λεω μακρια απο Ι5...και εξακολουθω οντως γιατι νομιζω εξηγησα αναλυτικα τη γνωμη μου..Τι δεν καταλαβες?.. Προσπαθώντας μα δικαιολογήσεις την (ημιμαθή-συγνώμη αλλά είναι) άποψή σου, γράφεις ακόμα μεγαλύτερες ανακρίβειες και πράγματα που φυσικά ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Ας τα πιάσουμε από την ..μέση. - Δεν ασχολουμαστε μ΄αυτα ομως ουτε με τα αλλα 10 μειον που εχει και αν θες τα κουβεντιαζουμε,γιατι δεν βοηθαμε το φιλο...Εισαι λιγο νεοτερος..Aν θυμασαι συγκρινε τους Pentium με τους Celeron...O i5 ειναι ο celeron της σειρα i και αυτη ειναι το νοημα του... Αυτό που το άκουσες; H i5 είναι η mainstream σειρά της intel, όχι η low end. Παμε στη ουσια..Ο I5 λοιπον ο οποιος κοστιζει 10 ευρω φθηνοτερα απαιτει μητρικη με socket 1156..Ριξε μια ματια στις τιμες να δεις ποσο πανε οι μητρικες αυτες και ποσο πανε οσες εχουν socket 775.. Intel BOXDP55WB (s1156, DDR3, P55) @ 84€ Μετα..DDR3..4 Giga DDR3 αν εχεις το θεο μπαρμπα θα τα βρεις με κανα κατοσταρικο τουλαχιστον.. 2χ Transcend 2GB DDR3-1333 @ 74€ .Παραπανω δεν παει γιατι μιλαμε για triple channel..Ριξε μια ματια να δεις ποσες μητρικες δουλευουν σε triple channel (εχουν 6 slots)και μια ποιο προσεχτικη ματια για να δεις οτι δεν δουλευουν με οποιεσδηποτε μνημες παρα μονο με συγκεκριμενες (κολπο?)..Αρα χαιρετα τα 6 και τις μεσες λυσεις...Α,Β,C..A=2 giga,B=4,C=ολα τα slots (για να σε βοηθησω)...Εκτος κι αν παρεις καμια μητρικη που να υποστηριζει triple και δωσεις 200+ ευρω.. Triple channel υποστηρίζει μόνο το X-58, κανένας δεν το έχει προτείνει ως τώρα, γιατί φυσικά και είναι ασύμφορο. Όλοι το γνωρίζουμε, γι'αυτό και δεν μπαίνει καν στην κουβέντα. H 9800 GTX δεν ειναι κακη ιδεα..Ειναι δεδομενο οτι ενα 550αρι τροφοδοτικο με 35 ευρω δεν εχει τις ιδιες δυνατοτητες με ενα 550αρι των 135...Λεφτα να 'χεις..Αν θες για να μην λεμε περι ανεμων και υδατων βαλε μια 4870 σε ενα 500αρι τροφοδοτικο και παιξε κανα δυωρο..Εκτος ειπαμε κι αν σου περισευουν τα 135..Εμενα οχι..Κι οποιος εχει εμπειρια ας μας πει αν το 500αρι της π....ας τροφοδοτικο του δουλευει με την 250 ή την 9800 και μετα απο 5 μερες σερι gaming.. PC Power & Cooling Silencer PPCS500-EU PSU (500W) @71€ Υπέρικανό να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε κάρτα (εκτός SLi/Crossfire λύσης).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.