Προς το περιεχόμενο

Web radio!

christiankol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Λόγω οτι δουλεύω πολλές ώρες -και δεν έχω πολύ χρόνο να ψάχνω- θέλω αν μπορέι κανείς να μου πει όσα ξέερει για τη δημιουργία ενός web radio.

Οποιαδήποτε πληροφορία αφρά στο συγκεκριμένο θέμα δεκτή.

Ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!

Δημοσ.

οταν υπαρχει σερβερ ...http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=331038

αλλα απο οτι καταλαβα θες να στησεις εναν stream server...

Δημοσ.

Μπορώ να σου πω κι 'γω μιας κι έχω το δικό μου radio. Δεν είναι δύσκολο. Ένα καλό μηχάνημα θες (να είναι σταθερό δλδ) και μία δυνατή σύνδεση DSL ώστε να δίνεις ποιότητα και να εξυπηρετείς όσο το δυνατό περισσότερους ακροατές. Εμείς ξεκινήσαμε με 64 μετά 96kbps και εδώ και κάτι μήνες με 128kbps..

Δημοσ.

Έχουμε σύνδεση 10Gbps από 1η Σεπ. '09, δεν είναι για πελάτες οικιακούς. Μέχρι πρότινος ήταν 1Gbps.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Μπορώ να σου πω κι 'γω μιας κι έχω το δικό μου radio. Δεν είναι δύσκολο. Ένα καλό μηχάνημα θες (να είναι σταθερό δλδ) και μία δυνατή σύνδεση DSL ώστε να δίνεις ποιότητα και να εξυπηρετείς όσο το δυνατό περισσότερους ακροατές. Εμείς ξεκινήσαμε με 64 μετά 96kbps και εδώ και κάτι μήνες με 128kbps..

manos

φιλε μου καλησπερα..εγω ας πουμε θελω να ξεκινησω...!για οριο χρηστων αρχικα τους 50-60 περιπου...!τι bitrate χρειαζεται???κ με τι συνδεση θα ηταν αρκετα καλα???για αρχη?? εχω μπει εδω κ ψαχνω καλα κ οικονομικα προγραμματα απλα θελω την γνωμη σου μιας κ εχεις δικο σου ραδιο...!εκτος αν εσυ εχεις καποια καλυτερη εταιρια που εχεις προγραμμα...!περιμενω απαντησεις...ευχαριστω..:-)

Δημοσ.

καλό είναι να ξεκινήσεις με 64kbps bitrate γιατί εάν βάλεις παραπάνω υπάρχει περίπτωση οι χρήστες που έχουν χαμηλές συνδέσεις (και είναι αρκετοί στην Ελλάδα) του τύπου 1-2 Mbit να σε ακούν με διακοπές τη στιγμή που χρησιμοποιούν τη σύνδεσή τους για να κάνουν browsing σε άλλες σελίδες ή ακόμα και να κατεβάσουν αρχεία. Γι' αυτό άλλωστε και οι σταθμοί στα live24 και e-radio έχουν χαμηλά bitrate.

Όπως και να 'χει ξεκίνησε με χαμηλό και μετά το αλλάζεις.

Τώρα ως πρόγραμμα χρησιμοποιούμε το Sam Broadcaster, είναι λίγο δύσκολο βέβαια στο χειρισμό σε σχέση με το απλούστατο winamp. Πάντως κι εμείς με Winamp ξεκινήσαμε.

Δημοσ.

Ερώτηση:

Πρέπει όλοι οι χρήστες να κάνουν download από μένα; Δεν γίνεται να κάνω upload σε ένα server και οι χρήστες με τη σειρά τους να συνδέονται εκεί;

Δημοσ.

Βεβαίως και γίνεται, αλλά ο server με τη σειρά του θα πρέπει να τρέχει κατάλληλο streaming server λογισμικό, σωστά παραμετροποιημένο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...