NOPSTRIM Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια χαρά! Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα... Μέχρι αύριο πρέπει να πάρω μια απόφαση, New York College; η κάποιο IEK; Ενδιαφέρομαι για πληροφορική, τι παίζει όμως... στο NYC δεν μπορώ λόγο απολυτηρίου λυκείου, να σπουδάσω "Δίκτυα" μπορώ όμως να σπουδάσω το δεύτερο πρόγραμμα που έχει που είναι σαν Γενική πληροφορική, μαθαίνεις λίγο από όλα, είναι 3 χρονιά και μετά πας και κάνεις Bachelor & Master είτε στο Greenwich όπου συνεργάζεται το NYC η σε όποιο άλλο θες εσύ! Εννοείτε την ειδικότητα που σε ενδιαφέρει... Από την άλλη μπορώ να πάω κατευθείαν σε κάποιο IEK και να σπουδάσω ότι μου αρέσει πάνω στους Η/Υς αλλά λογικά δεν θα έχει τα ίδια @@ το ένα χαρτί με το άλλο! Έχω λοιπόν μερικές ερωτήσεις που θα ήθελα την βοήθεια σας... 1) Το 2ο πρόγραμμα που προσφέρει το NYC είναι όντως ανώτερο όπως του αρμόζει; η μήπως είναι ισάξιο ενός IEK και το έχουν σε "ωραίο πακετάκι"; 2) Λόγο γενικής πληροφορικής στο NYC θα κάνω και προγραμματισμό C++/Visual/java κτλ... μπορεί στο τέλος να μου αρέσει πολύ, όμως ο προγραμματισμός θέλει τρελά μαθηματικά; 3) Γενικά τι ξέρετε για το NYC; είναι καλό στον τομέα "πληροφορική"; η καλύτερα να πάω στην KORELKO πχ που έχω ακούσει ότι σαν IEK είναι ότι καλύτερο για Η/Υς; Ευχαριστώ πολύ και περιμένω απαντήσεις! Το σκέφτομαι πόσο καιρό και δεν ξέρω τι να κάνω...
DIMI24 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Aν η ερώτηση είναι: IEK ή ΝΥC; Η απάντηση είναι ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ απο τα δύο. Να πας στο εξωτερικό σε κανονικό πανεπιστήμιο να σπουδάσεις πληροφορική και όταν με το καλό τελειώσεις αποφασίζεις με ποιο τομέα της πληροφορικής θα ασχοληθείς ειδικά. Δηλαδή κάνεις μια πιστοποίηση μόνος σου, που θα είναι κατι εύκολο μετά το πτυχίο αν πραγματικά ασχολήθηκες, και θα βρεις δουλειά γρήγορα αν όντως σου αρέσει η πληροφορική. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:36 ---------- by the way, όταν λέω πιστοποίηση δεν εννοώ πιστοποίηση ΙΕΚ εννοώ πιστοποίηση CCNA, Oracle, Java certified programmer κτλ.
NOPSTRIM Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Καλά όλα αυτά, αλλά η σκέψη για έξω απέχει προς το παρών... οπότε θα ήθελα να μείνουμε στο ερώτημα μου παρακαλώ.
tolkki Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Καλά όλα αυτά, αλλά η σκέψη για έξω απέχει προς το παρών...οπότε θα ήθελα να μείνουμε στο ερώτημα μου παρακαλώ. Καλα στα λεει ο απο πανως. Σκεψου απλα οτι θα χασεις κανα 6000 μινιμουμ το χρονο.Αν σου περισσευουν παω πασο. Κατα τη προσωπικη μου αποψη (καθως παθον) ειναι πεταμενα λεφτα.
Toufas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 γιατι να πας σε σχολη με ονομα new york college που συνεργαζεται...με αγγλικο πανεπηστιμιο?
NOPSTRIM Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δεν συνεργάζεται μόνο με Αγγλικό, έχει κανονικά το Αμερικάνικο πρόγραμμα στο οποίο δεν μπορώ να γραφτώ λόγο βαθμών λυκείου και γιαυτό αν πάω θα μπω στο Βρετανικό πρόγραμμα που είναι πιο ελαστικό... Το θέμα όμως είναι να μου πει κάποιος και τον λόγο που δεν λέει καθόλου να σπουδάσω Ελλάδα... + αν κάποιος είναι απόφοιτος του NYC να μου πει εντυπώσεις... Ευχαριστώ και πάλι!
Praetorianos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 ΙΕΚ θα σου έλεγα κι εγώ να μην το σκεφτείς καθόλου, δεν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα αν ψάχνεσαι για κάτι σοβαρό στον προγραμματισμό. Για το NYC δεν μπορώ να εκφέρω άποψη δεν έχω ακούσει κάτι αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι πολύ καλυτερο, και συμφωνώ αυτά που ειπώθηκαν για εξωτερικό. Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα αλλά σκέψου ότι τα χρόνια και τα χρήματα που θα φας εδώ για να πάρεις ένα χαρτί να τυλίγεις σουβλάκια ίσως πάνε στράφι αν ξαφνικά θελήσεις να ασχοληθείς λίγο παραπάνω και συνειδητοποιήσεις ότι αυτά τα προσόντα που έχεις δεν επαρκούν για τίποτα και θα πρέπει να ξεκινήσεις πάλι από το μηδέν. Γνώμη μου ή ψάξε το για έξω απευθείας, επαναλαμβάνω αν ψάχνεις να ασχοληθείς σοβαρά με την πληροφορική, ή δούλεψε λίγο να βγάλεις κάποια λεφτά, να το σκεφτείς το καλύτερα (άκου πρέπει να αποφασίσω σήμερα για κάτι που θα κρίνει το μέλλον σου) και να αποφασίσεις. Καλή επιτυχία.
NOPSTRIM Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας! θα το σκεφτώ και ελπίζω να πάρω την σωστή απόφαση...
DIMI24 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Για δες αυτό το video που παρουσιάζει τις σκοτεινές πτυχές των ιδιωτικών κολεγίων στην Ελλάδα... http://folders.skai.gr/default.asp?pid=10&la=1&tID=172&tr=1
NOPSTRIM Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 οκ θα το κοιτάξω και πάλι ευχαριστώ για το pm!
margaritagr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 αναμεσα στα 2 κολλεγιο αλλα γενικα σε συμβουλευω να το σκεφτεις καλα κι αν εχεις τη δυνατοτητα να μη πας σε κανενα απο τα 2 Τωρα τελειωσες το λυκειο?αν το χεις τελειωσει προσφατα τελοσπαντων, σκεψου μηπως ξαναδωσεις. Ειναι δυσκολο, εγω το εκαναν 3 φορες γιατι δεν ηθελα τα ιδιωτικα, αλλα τελικα τα καταφερα. Αξιζει τον κοπο (σκεψου κατι αλλο...υπαρχουν τοσες σχολες πληροφορικης στην Ελλαδα, τει και αει.ποιον θα προτιμήσουν οι εταιρειες??)
NOPSTRIM Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Έχω τελειώσει το λύκειο εδώ και 3 χρόνια... τώρα το ποιον θα προτιμήσουν λογικά αυτόν που έχει τα πιο πολλά διπλώματα; Άλλο οι εταιρείες και άλλο το δημόσιο, η εταιρεία δεν κοιτάει πιστοποίηση αλλά πιο γερο χαρτί!
miner_2000 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Αν έχεις τα φράγκα πήγαινε nyc αλλά να ξέρεις ότι η πληροφορική είναι τι θα κάτσεις να μάθεις μόνος σου πιο πολύ και μην περιμένεις πολλά από τους καθηγητές.Επίσης επειδή έχω ακούσει πολλά εδώ να σας πω ότι είχα καθηγητή σε ιδιωτικό ιεκ πληροφορικής ένα τύπο που είχε τελειώσει στο IST studies πληροφορική και είχε κάνει εκεί μεταπτυχιακό , έκανε και γαμώ τα μαθήματα και καλύτερο από άλλον που είχε τελειώσει πάτρα πολυτεχνείο ή από άλλον που είχε τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στην κρήτη και πάντα μας έλεγε ότι απλά έπιανε ένα βιβλίο και δεν το άφηνε μέχρι να το τελειώσει, δεν σε κάνει εσένα η σχολή εσύ κάνεις την σχολή. Αυτό ισχύει μόνο για την επιστήμη της πληροφορικής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.