Προς το περιεχόμενο

Τελικά αξίζουν οι SSD??

djngal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 398
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτο σημαινει τι ακριβως;Οτι ειναι stock και περιμενουμε κανενα νεο μοντελο στο κοντινο μελλον;

Ο R5 περιλαμβάνει και

7Retail box includes installation kit that contains: 3.5" desktop drive bay adapter to 2.5" SSD adapter bracket, screws, installation guide, and warranty documentation

απλά το frame απο 2,5" σε 3,5"

Δημοσ.

Λοιπόν χτες παρέλαβα τον Kingston ssdnow 64 v+.

I m not impressed.:rolleyes:

Σε καλοσυντηρημένο xp σύστημα με γρήγορο HDD (AAKS-AALS-Spingpoint F3)οι διαφορές υπάρχουν μεν αλλά όχι σε όλα τα πράγματα.

Όντως browsers και office προγράμματα φορτώνουν ταχύτερα αλλά ούτος ή άλλος και σε καλό HDD αυτά γινόταν πολύ γρήγορα. (το σχεδόν ακαριαία απο το πολύ γρήγορα δε με εντυπωσίασε)

Διαφορές είδα αλλά δεν έμεινα και άφωνος.

Λοιπόν εχουμε και λέμε - (10-15) δεύτερα στο system boot απο 1 λεπτό και κάτι δευτερόλεπτα σε λιγότερα απο 50. (ενα μεγάλο διάστημα οφείλεται στο αργό initialization του bios της Asus p5k).

Επίσης πολύ βαριά προγράμματα τύπου corel - photoshop -ulead - sony vegas -adobe premier ανοίγουν σε υποπολλαπλάσιο χρόνο οπως και το search στο σκληρό οπως επίσης και το scan για virus.

Δεν εντυπωσιαστικα γιατί.

Επειδή ο χώρος είναι όντως λίγος και το storage είναι σε μηχανικό σκληρό όλα τα mediaplayers με libraries στον HDD αργούν όσο περίπου και πρίν. Επίσης το πιο συχνό searching για μένα είναι για mp3 - avi και photos στον σκληρό και εδω πάλι ισχύει το (No SSD For This Files Baby):lol:. Επίσης ο chrome δεν είχε ιδιαίτερη επιτάχυνση κάνει 1-1,5 δευτερόλεπτo να ανοίξει με τον ssd και πλέον είναι αργότερος απο τον firefox o οποίος οπως και iexplorer ανοίγει σαν να ανοίγεις το notepad.(προφανός not optimised for ssd yet)

To ίδιο και το office 2003 που ηταν ομως και στον AALS πανάλαφρο.

Κοινός σε ότι ζορίζει πολύ τον HDD ο kinston τα πάει άριστα και επίσης σε μετροπρογράμματα δίνει τις ταχύτητες ανάγνωσης-εγγραφής που υπόσχεται.

Απλά σε XP που είναι ούτος η άλλος lightweight με τα προγράμματα που χρησιμοποιώ δεν κάνει την τεράστια διαφορά ώστε να δικαιολογεί το (150Ε για 64GB)...

Όλα τα απαραίτητα tweaks έχουν γίνει στο δίσκο και το λειτουργικό είναι κλώνος του παλιού μου λειτουργικού που προϋπήρχε σε εναν WD 500AALS.

Δεν νομίζω πως αν είχα τον postville θα έλεγα διαφορετικά πράγματα.

Ευτυχώς stuttering δεν είχα ούτε σε games ούτε σε εφαρμογές και δοκίμασα πολλές.

Δημοσ.

SSD σε XP δεν το βλεπω ιδανικο.Νομιζω για SSD μονοδρομος τα 7.

Υπαρχει και το θεμα τι περιμενουμε απο ενα δισκο με ολα αυτα που λεγονται για τους ssd ,μας κανουν και εχουμε πολυ μεγαλες προσδοκιες απο τους δισκους αυτους ,οτι θα ανοιγουν ta windows ακαριαια αλλα και ολα τα προγραμματα,και τελικα οταν τους βλεπουμε στην πραξη δεν εντυπωσιαζομαστε.

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό έπαθα και εγω.

Όταν περιμένεις να φορτώνει το corel στο κλικ απογοητεύσε όταν βλέπεις μετά ότι και με τον ssd θέλει 2-3 δευτερόλεπτα.

Γι αυτό ήμουν και λίγο αυστηρώς στην κριτική μου γιατί εχω ακούσει πολλές φαμφάρες σε αυτό το thread που δεν ισχύουν ούτε τέσσερις απο τους ακριβούς intel ssd να εχεις σε raid 0...

Όσο για τα xp δε βλέπω κάποιον λόγο να μην είναι κατάλληλοι οι ssd.

Ενας γρήγορος σκληρός πρέπει να αποδυκνύει την ταχύτητά του ανεξαρτήτος λειτουργικού.

Και σε vista και σε win7 και σε xp και σε linux και σε mac os πρέπει να πηγαίνει γρήγορα.

Δημοσ.
Όσο για τα xp δε βλέπω κάποιον λόγο να μην είναι κατάλληλοι οι ssd.

Ενας γρήγορος σκληρός πρέπει να αποδυκνύει την ταχύτητά του ανεξαρτήτος λειτουργικού.

Και σε vista και σε win7 και σε xp και σε linux και σε mac os πρέπει να πηγαίνει γρήγορα.

Δεν γινεται ολα τα os να εχουν την ιδια συμπεριφορα με εναν ssd.Καθε λειτουργικο αξιοποιει το hardware του με διαφορετικο τροπο, πχ Trim http://en.wikipedia.org/wiki/TRIM_%28SSD_command%29 (Δεν γνωριζω αν το trim μπορει να χρησιμοποιηθει/περαστει σε xp)

Και περα απο αυτο φυσικα και δεν μπορεις να περιμενεις ιδιες επιδοσεις αναμεσα σε διαφορετικα os γιατι εχουν διαφορετικα filesystem.Win-linux-mac : το ενα εχει ntfs, το αλλο εχει ext3/xfs κτλπ. και το τελευταιο hfs plus (εκει ειχα μεινει σε mac,διορθωστε με αν κανω λαθος)

Δημοσ.

Τα xp με τα 7 ίδιο filesystem εχουν ntfs.

Linux δεν εχω σκοπό να περάσω αυτή τη στιγμή αφού τα 64gb δεν είναι ακριβός άπλετος χώρος...

Στα 7 θα πάω κάποια στιγμή απλά τώρα το τρενάρω.

Trim δεν χρειάζεται ο kingston ούτος ή άλλος (χρησιμοποιεί καθώς λειτουργεί κάτι που η kingston εχει ονομάσει self healing για να διατηρεί την απόδοση του με τον καιρό-βασικός λόγος για τον οποίο και τον επέλεξα)

Και ούτος η άλλος χθες τον φόρεσα δεν πρόλαβε να πέσει ώστε να χρειάζεται κάτι σαν το trim.

Απλά δεν εντυπωσιάστικα.(Aν μου χάρειζαν και ενα δευτερο να κάνω κανά raid 0 ισως να εντυπωσιαζόμουν)

Ίσως γιατί περίμενα υπερβολικές διαφορές σε σχέση με το AALS που δεν τις είδα.

Η διαφορά του με τον AALS είναι ίδια άντε λίγο μεγαλύτερη με αυτήν που πάνω κάτω είχα όταν πήγα απο τον WD 200JD στον AALS.

Γρήγορος είναι, απλά όχι σφαιράτος.

• Super Moderators
Δημοσ.

το να έχεις SSD με XP είναι απλά κρίμα, με αντίστοιχα καλό σύστημα και αρκετή ram τα 7 αξιοποιούν πολύ καλύτερα τον ssd από τα xp

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο.

Το ότι δε βλέπoυν ram πανω απο 3,3 το καταλαβαίνω, το ότι δεν υποστηρίζουν τα τελευταία dx το ξέρω. Το ότι καθυστερούν τον ssd δεν μου πολυστέκει. Ισα ίσα που καποια πράγματα που είναι auto σε vista και 7 (defrag)και πρέπει να κλείσεις με ssd, στα xp δεν υπάρχουν καν και μνήμη αφήνουν και με τά μισά proccess τρέχουν πράγματα που πάλι βοηθούν τους ssd.

Επίσης το filesystem είναι tweaked οπως προεϊπα με εξέρεση το journaling off το οποίο θεωρώ χαζο σαν tweak αφού ακυρώνει γενικά ότι καλό εχει το ntfs.

Ούτε prefetch ούτε indexing ούτε system restore και με max 35-40 proccess idle.

Βασικά thresh ψαξε οδηγούς σε 7 και σε vista και θα δεις πως σε filesystem xp-vista-7 είναι σχεδόν το ενα και το αυτό με βελτιστοποίησης μόνο στα vista και τα 7 που μπορείς να τις κάνεις και στα xp.

Βασικά αυτό το πήρα πρέφα με τα vista που πήγαινα να tweakaro registry και έβρισκα ήδη τα tweaks να είναι applied...

Τέσπα λίγο εκτός αφού θα πάω και στα 7 μες σ αυτο μήνα λογικά.

Απλά βαριέμαι λίγο και περιμένω να προμηθευτεί activation ο αδερφός μου απο την σχολή του που του τα δίνουν free.

Δημοσ.

καποιος ειχε πει ενα ωραιο παραδειγμα ,για αλλη περιπτωση βεβαια , αλλα ταιριαζει και σ αυτη (ssd k xp)

Ειναι σαν να εχεις μια ferrari και εχεις βαλει την γιαγια σου να την οδηγαει..βαλε ενα πιτσιρικα να δωσει γκαζια και θα δεις ταχυτητα :lol:

Δημοσ.
καποιος ειχε πει ενα ωραιο παραδειγμα ,για αλλη περιπτωση βεβαια , αλλα ταιριαζει και σ αυτη (ssd k xp)

Ειναι σαν να εχεις μια ferrari και εχεις βαλει την γιαγια σου να την οδηγαει..βαλε ενα πιτσιρικα να δωσει γκαζια και θα δεις ταχυτητα :lol:

Αν τα έχω καταλάβει καλά, και η γιαγιά μια χαρά το πατάει το γκάζι, απλά ίσως να μη μπορεί να οδηγήσει με "γραμμές".

Σε επίπεδο χρόνων δηλαδή, οι διαφορές στην εκμετάλευση του αυτοκινήτου (ή του σκληρού) δεν είναι και τόσο μεγάλες.

Δημοσ.
Αν τα έχω καταλάβει καλά, και η γιαγιά μια χαρά το πατάει το γκάζι, απλά ίσως να μη μπορεί να οδηγήσει με "γραμμές".

Σε επίπεδο χρόνων δηλαδή, οι διαφορές στην εκμετάλευση του αυτοκινήτου (ή του σκληρού) δεν είναι και τόσο μεγάλες.

σκεψου ομως οτι της γιαγιας ψιλοτρεμουν κ τα χερια της οποτε δε θα πηγαινει κ πολυ ευθεια το τιμονακι.... :P :p :P

Δημοσ.
Λοιπόν χτες παρέλαβα τον Kingston ssdnow 64 v+.

I m not impressed.:rolleyes:

Ο ssd σου είναι samsung-based που σημαίνει ότι - για ssd - είναι αηδιαστικά κακός στα μικρά random accesses.

Εκεί ακριβώς δηλαδή που οι indilinx και intel τρώνε από 10-20 hdd για πρωινό.

looky : http://benchmarkreviews.com/images/reviews/storage/CT128M225/Iometer_Random_IOPS_ICH10.png

πηγή : http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=328&Itemid=60

Πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που δεν εντυπωσιάστηκες.

Δημοσ.

Εγω εξακολουθώ να πιστεύω πως κάποιοι είσαστε υπερβολικοί.

Γρήγοροι είναι και αθόρυβοι αλλά δεν ανοίγουν τα πάντα στο κλικ.

Μην αφήνεται τέτοιες εντυπώσεις γιατί όταν λες σε κάποιον για 10-20 φορές ταχύτερο απο hdd αυτό περιμένει. Όλα στο κλικ...

Εκτός αν ο τελευταίος σκληρός που χρησιμοποίησες ήταν 4200άρης απο λάπτοπ δεν είχε γίνει defrag ποτέ και τρέχαν πάνω 3 antivirus ταυτόχρονα.

Τέσπα βγήκε και κάτι καλό έβαλα τα 7 και η μετάβαση ήταν πολύ ευκολότερη απο ότι φανταζόμουν.

Απο τον ssd not impressed και ας βγάζει 7,2 στο windows experience index...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...