Προς το περιεχόμενο

Τελικά αξίζουν οι SSD??

djngal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρίν κάτι ώρες έκανα αναβάθμιση το firmware του 160άρι, και υπήρξε μια μικρή βελτίωση μπορώ να πώ.

Όλα αυτά σε Snow Leopard όμως.

• Απαντ. 398
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Επίσης με το νέο firmware η ταχύτητα του 160gb δίσκου αυξάνεται στο sequential write απο 80 στα 100mb/s.

lol, respect για αυτό, αλλά κρίμα που είναι μόνο το 160αρι(?)...

Δημοσ.

Καλημερα παλικαρια!

Εμενα δηλαδη ποιον μου προτεινετε να παρω για να βαλω στο λαπτοπ μου να το απογειωσω γιατι τωρα εχει πανω εναν 500GB 4200rpm

Δημοσ.

Προσοχή η ιντελ απέσυρε το firmware λόγω των προβλημάτων που δημιουργούσε. Θύμα της και εγώ. Βέβαια πίστευα ότι έφταιγε ότι το έκανα σε ahci και όχι ide όπως έλεγε αλλα μάλλον φταίει το firmware.

Προσωπικά μου είπε ότι όλα πήγαν καλά μετά το firmware update αλλά μετά είδα ότι δεν έμπαινε στα win. Toν βάζω με άλλον δίσκο να έχει το λειτουργικό και είδα ότι είχε καταστραφεί το partition. E, λεω δεν γ@..εται λειτουργικό είχα δεν έγινε και τπτ. Παω να κάνω γρήγορο φορματ και μου βγάζει σφάλμα. Κάνω αργο και βρίσκει πάνω απο 90 bad sectors στο smart ... και πεφτω απο την καρέκλα. Πάω να βάλω δεδομένα και κάποια στιγμή bsod, ξανακάνω αργό φορμάτ και βρίσκει και άλλους bad sectors.... έλεος!

Σκέφτηκα να περιμένω 1-2 μέρες μήπως φταιει το firmware αλλα τελικά πειστικα ότι έφταιγε το ahci που ξέχασα να αλλάξω και πρωι-πρωι τον επέστρεψα με την εγγύηση και ευτυχώς δεν ρώτησαν πολλά. Δυστυχώς δεν έχουν άλλους αυτή τη στιγμή και θα πρέπει να περιμένω την επόμενη παρτίδα.

Είχα έναν 80αρι G2... σνιφ...

Δημοσ.
Έχει και άλλη μεγαλύτερη τρύπα ο συλλογισμός μου, που μου ήρθε τώρα.

Η cpu έχει κάποια x power levels που ανεβοκατεβαίνει συνέχεια.

Σε idle πάει στο χαμηλότερο, όταν περιμένει I/O δεν ξέρω που πάει - και έκει περνάει τον πολύ χρόνο με τον σκληρό.

Ναι αυτο λεω, οτι με ssd η cpu θα ειναι περισσοτερη ωρα idle σε αντιθεση με εναν κανονικο hdd που θα περιμενει το I/O κλπ και δεν θα ειναι η cpu σε C1 state.

Οποτε θεωρητικα προκυπτει και απο εκει εξοικονομηση ρευματος, αλλα γνωριζω και εγω οτι στους περισσοτερους χρηστες δεν υπηρξε ιδιαιτερη διαφορα στην πραξη.

Το μονο που με ειχε βαλει σε σκεψεις ηταν αυτο το αρθρο, που μαλιστα εχει παρομοιο λαπτοπ με το δικο σου:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4647

Battery life boost

To get almost three times speed from a drive, you would expect that system power usage would increase at least a little bit. In the Bizarro world with the Intel X25-M we saw the exact opposite, with power consumption levels dropping by more than 20%. In terms of real life performance under the same testing procedure using the balanced power profile, brightness set to 60%, and wireless enable battery life increased by 1 hour. In the original review we found battery life to top out at 3 hours and 38 minutes, and after the SSD upgrade the system managed 4 hours and 38 minutes before it went into sleep mode at 5% battery life remaining.

Τέλος πάντων, όπως και να έχει σαν χρήστη laptop το κέρδος στην μπαταρία καμία διαφορά δεν μου έκανε.

Το κέρδος σε θερμοκρασία/θόρυβο νομίζω θα εκτιμήσουν πολύ περισσότερο όσοι έχουν laptop.

Μετράει πολύ όταν ο σκληρός είναι 1 πόντο από το χέρι - 30 πόντους από τα αυτιά.

+1

Δημοσ.

αμαν πια με αυτα τα λαθη στα firmware των δισκων...κανει την πατατα η seagate ,τωρα η intel...τελικα πρεπει να περιμενουμε να μεινει online το firmware καμια δεκαρια μερες για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.Αφηστε τους αλλους να γινουν πειραματοζωα :)

Ευτυχως δεν ειχα δει οτι βγηκε και δεν το εβαλα αν και εχω τον δισκο σε ide mode

τωρα βλεπω εχει στο site φρεσκο το intel ssd toolbox αλλα δεν εχει firmware

Δημοσ.
Εγώ τον είχα σε AHCI πέρασα το update και όλα μια χαρά μέχρι στιγμής ,, απλά δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ ??

Σχεδόν όλοι που την πάτησαν λένε πως έγινε αμέσως, στο πρώτο reboot.

Από την άλλη υπάρχουν και σκόρπιες αναφορές για το αντίθετο: http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062704922&postcount=1238

Εγώ πάντως έκανα ένα κομπλέ κλώνο του ssd σε εξωτερικό σκληρό (με clonezilla) και το ίδιο θα πρότεινα σε όλους όσους έκαναν το upgrade.

Δημοσ.

τον αναβάθμισα και εγώ και δεν έχω κάποιο πρόβλημα... (Δεν τον είχα σε AHCI αλλά σε IDE)

να ανησυχω;

Y.Γ: τρέχω τώρα full diagnostic scan μέσω του Intel SSD Toolbox να δω τι θα βγάλει.

Δημοσ.

δεν φαινεται ο δικός μου να έχει πρόβλημα

να τονίσω ότι τον έκανα update με το τελευταίο firmware (2CV102HA) και το έχω να τρέχει σε IDE mode

τα αποτελέσματα του full diagnostic scan, και του SMART μέσω του Intel SSD Toolbox είναι τα παρακάτω

Επίσης και το hard disk sentinel δεν βγάζει κάποιο error ή bad sector στον δίσκο

Πιστεύω ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα εγω :whistle:

post-43410-129063033201_thumb.jpg

post-43410-129063033203_thumb.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

κάνε ένα image να είσαι σίγουρος, κράτα και backup στα data που έχεις σε αυτόν τον δίσκο και είναι σημαντικά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...